Print Options:

Æblemysli

PortionsstørrelsePortionPrep Time7 hrsKoge/bage tid 15 minsTotal tid7 hrs 15 mins

Æblemysli er en rigtig frugt bombe med naturlig sødme fra både æbler, rosiner, honning og vanilje. MEN den er stadigvæk god til et vægttab eller hvis du gerne vil spise noget godt for din krop til morgenmad.

Æblemysli - sund morgenmad fra gastroulven med dehydreret frugt

Giver ca. til topping til morgenmad i 2-3 uger for 1 person
 5 Æbler
 1 kg grove havregryn
 200 g solsikkerkerner
 150 g hørfrø
 300 g rosiner
 200 g mandler
 1 tsp vaniljepulver
 2 tbsp honning
Æblemysli - en frugtbombe til morgenmad
1

Giver ca. topping til 2-3 uger for en person.

Denne mysli er fyldt med frugt og med lidt vaniljepulver og honning så bliver den også dejlig sød. Hvis du vil kan du sagtens tørstege havregrynene. Mange laver den fejl når de skal tabe sig at de fjerner alt sukker og fedt. Vi kan hurtig blive enige om at raffineret hvid sukker ikke er det bedste fra kroppen. Men sukker i form af f.eks. honning giver også nogle andre ting til kroppen og det er nemt at omsætte.

Husk smag når du skal tabe dig og så lidt honning som du vil få i en portion skader ingen steder, men du kan ikke holde motivationen til at leve sundt hvis ikke tingene smager godt.

Grunden til det ser ud som om at det tager lang tid at lave denne mysli er fordi man skal vente på at æblerne bliver tørret. Resten tager 15 minutter.

Du har set mig bruge en dehydrator før og det er et rigtig godt og ikke ret dyrt køkkenredskab, som jeg synes du skulle unde dig selv og købe. Man kan lave mange lækre snacks i sådan en som er bedre for din krop end det man køber og endnu bedre med minimal indsats fra din side. Du kan også sagtens lave æblerne i ovnen hvis du hellere vil det.

Sådan laver du æblemysli
Tørret æbler i dehydrator - dagen før
2

Stik kernehuset ud med en udstikker

Skær æblet i tynde skiver

Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.

Ryst dem let af og kom dem op i dehydratoren og lad dem dehydrere ved 55 grader i ca. 12 timer

Jeg plejer gerne at gøre dette natten over

Tørret æbler i ovn - dagen før
3

Tænd ovnen på 50 grader varmluft

Stik kernehuset ud med en udstikker

Skær æblet i tynde skiver

Kom dem op i lidt vand med lidt citron saft i. de skal være dækket af vand, det hjælper så æblerne ikke oxidere.

Tør dem af og kom dem på en bageplade

Bag dem i 7-8 timer indtil de er tørre og let krøllet

Selve myslien - på dagen
4

Kom havregrynene på en pande af to omgang og lad dem få lidt varme hver gang med 1 tsk. vaniljepulver og 1 spsk. honning. De må ikke brænde, men må gerne nogle steder blive let gyldne og lidt klisteret.

Når havregrynene er klar så kom dem op i en skål

5

Vej rosiner, mandler og solsikkekerne af og kom dem på panden ved middelvarme i ca. 5 minutter, så de lige får lidt mere smag.

Kom dem ned til havregrynene.

6

Vej hørfrø af og kom dem sammen med de tørret æbleskiver ned til havregrynene og de andre ingredienser.

Vend det hele godt rundt

Opbevar myslien i en glas med patentlåg eller en skål med et tætsluttet låg.

Det kan sagtens holde en måned til halvanden.

0
    0
    Din kurv