Print Options:

Blomkålssalat med spidskål og peberfrugt

PortionsstørrelsePortionPrep Time15 minsTotal tid15 mins

Blomkålssalat med spidskål og peberfrugt er god salat til sommerens grillfester eller til en god madpakke. Den gør at du bliver hurtig mæt og føler dig mæt i lang tid. Opskrift til 4 personer

Blomkålssalat med spidskål og peberfrugt - salater til grill fra Gasrtroulven

Til 4 personer som tilbehør
 ½ stort blomkål
 ½ spidskål
 2 peberfrugtJeg kan godt lide at bruge grøn og rød
 100 g ærter fra frost
 1 rødløg
 60 g tranebær
Dressing
 4 tbsp olivenolie
 1 citron - saft og skal
 0,50 tsp salt gerne friskkværnet
 0,25 tsp pebergerne friskkværnet
Blomkålssalat med spidskål og peberfrugt - god til grill tilbehør
1

Denne salat er til 4 personer.

Så kom der endnu en salat, som kan bruges til grill tilbehør, men den kan også sagtens bruges til frokost og on the go. Fordelen ved denne salat "blomkålssalat med spidskål og peberfrugt" er at der ikke er noget af det som bliver "dovent" når det har fået dressing på sig. Derfor er det også en god salat at lave til gæster, for den kan laves i forvejen. Lige nu er det jo sæson for blomkål og det skal da helt klart udnyttes, da det jo også for tiden er en billig grønsag. Hvilket mange sikkert sagtens kunne bruge. Blomkål kan så mange ting skæres i tynde skiver, rives, steges, pocheres, ovnbages, koges, pures. Der er så mange muligheder og så er den rigtig god for maven.

Håber du her fik en anden ide til hvordan man kan bruge blomkål i en salat. Hvis du har prøvet opskriften, så må du meget gerne smide en kommentar.

Sådan laver du salaten
2

Pil bladene af blomkålen, vask det og skær blomkålsbuketterne i små stykker, så de kan gå i en foodprocessor hvori der er monteret et grov riveblad. Har du ikke en foodprocessor, så kan de rives på den grove side af et rivejern.

Kom blomkålsrisen op i en skål

3

Vask og skær spidskålen i små strimler, så du får lidt forskellige tekstur i salaten. Bare pas på stykkerne ikke bliver for lange, for det er svært at spise.

Kom dem i skålen sammen med blomkålen

4

Kom ærterne i mikroskål og tilsæt lidt vand.

Gi dem 2 minutter ved høj varme

Tilsæt dem til salatskålen

5

Vask og skær peberfrugterne i små tern

Pil løget og skær det i små tern

Vej tranebærrene af

6

Kom peberfrugt og løg i skålen sammen med de andre ting, sammen med 3/4 del af tranebærende

Kom tingene til dressingen ned i salaten og rør det hele godt rundt

Drys med de sidste tranebær og velbekomme

0
    0
    Din kurv