Print Options:

Broccolisalat med perlespelt og paneret schnitzel

PortionsstørrelsePortionPrep Time5 minsKoge/bage tid 25 minsTotal tid30 mins

Broccolisalat med perlespelt og paneret schnitzel er et anderledes take på to elementer, som vi normalt ser som usunde pga. dressing og brødkrummer. Prøv min opskrift.

Broccolisalat med perlespelt og paneret schnitzel fra Gastroulven

Broccolisalat til 6 personer - 4 aftensmad og resten til frokost
 150 g perlespelt
 500 g frisk broccoli
 1 lille rødløg
 50 g rucola
 80 g tørret tranebær
 100 g salatost
 3 tbsp oliven olie
 1 appelsin
 0,50 tsp friskkværnet salt
Schnitzel
 4 schnitzler eller steaksHer har jeg brugt krondyr, men du kan også bruge gris eller kalv
 1 æg
 6 tbsp rasp
 1 tsp tørret timian
 1 tsp salt og peber
 2 tbsp oliven olie
 15 g smør
Broccolisalat en klassisk salat på en ny måde
1

Denne opskrift er til 4 personer

Broccolisalat er klassiker til en dansk grillaften. Broccoli med masser af bacon, dressing og godt sovset ind. Der er overhovedet intet galt med denne version. Jeg elsker den selv, men til daglig vil jeg gerne have noget der er lidt mere frisk og mættende. Derfor jeg har jeg lavet denne udgave hvor dressingen består af lidt olie og saft fra en appelsin, så du får det søde og det spicy kommer fra rucolaen. Denne salatmængde er til 6 personer men den er rigtig god på madpakken dagen efter, da der ikke er noget i denne salat der bliver slatten.

Så kommer vi til schnitzlen. Der får man jo altid at vide at paneret mad skal man gå udenom hvis man gerne vil tabe sig og ja det skal man også, men en gang imellem skader ikke. Her har jeg brugt en schnitzel af krondyr fordi det var det vi havde i fryseren, men du kan sagtens bruge gris eller kalv. Grunden til mange holder sig fra panering under et vægttab er fordi paneringen suger alt fedtet op og det gør den også. MEN kombinerer du en schnitzel med noget mad som ikke indeholder meget stivelse eller usundt fedt. Så skaber du god balance i din kost og derved kan du spise alt med måde. For mig er livet for kort til forbud, så længe det er nærende naturlig mad, så bring it on.

Perlespelt til broccolisalaten
2

Start med at finde en gryde

Afvej perlespelten og kom den i en gryde med ca. 1 liter vand og 1 tsk. salt

Sæt den over fuld varme og når den koger skal den have ca. 20 minutter

Resten af salaten
3

I denne opskrift bruger jeg en foodprocessor. Har du ikke en, så kan du bruge et rivejern eller en kniv

Vask broccolien og skær den i stykker som kan komme i maskinen, også stokken kan bruges

Skræl og halver løget

Kom det hele i foodprocessoren med den tykke skiveklinge

Kom det i en skål

4

Kom rucola og 2/3 del af salatosten og tranebær i samme skål som broccoli og løg.

Stil det til side

Schnitzel
5

Bank de 4 schnitzler eller steaks ud, så de er ca. 1-1,5 cm tykke hele vejen. Jeg plejer gerne gøre det i en pose, som jeg banker ned på.

Slå et æg ud i en tallerken og pisk det let med en gaffel

Bland rasp med salt, peber og timian

Panere schnitzlerne først i æg og derefter i raspen.

Når perlespelten har ca. 5 minutter tilbage, så sæt en pande over for fuld varme

Tilsæt olien, når den er varm så tilsæt smørret

Når det er smeltet og er varm, så læg schnitzlerne i panden, lad dem stege på den en side 3-4 minutter. Vend herefter schnitzlerne og give dem 2-3 minutter.

Ta den af og lad den trække 2 minutter

Broccolisalaten - mens schnitzlen steger
6

Når perlespelten er kogt, så der er lidt bid i den. Så dræn dem i en si og helt lidt koldt vand over

Vend perlespelten over i resten af salaten og vend det hele godt rundt.

Kom olivenolie, saft af en appelsin og salt over og vend det hele rundt

Drys med resten af tranebærerne og salatosten

Anretning
7

Kom en portion af broccolisalaten op på en tallerken og placer schnitzlen ovenpå og så er der serveret.

Velbekomme :)

0
    0
    Din kurv