Print Options:

Havrekiks

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid30 mins

Havrekiks kan bruges til mange ting. Ostebordet, morgenmad eller som en snack. Der er lidt kalorier i disse kiks, men du skal også se dem som et boost hvis du er i underskud.

Havrekiks fra GastroUlven

20 Havrekiks
 50 g Sukker
 100 g Smør
 100 g Grov valset havregryn
 50 g Mel
 ¼ tsp Salt
Havrekiks er en allround kiks
1

Denne opskrift giver ca. 20 kiks

Jeg ved godt at når man skal tabe sig eller for den sags skyld skal holde en vægt. Så skal der ikke ret meget til for at vægten stiger. Det hele afhænger af hvad du indtager, hvor meget du træner, din forbrænding og muligvis også hvor god du er til at holde på væske i kroppen.

Nej havrekager er ikke det sundeste, men du skal jo heller ikke spise 10-15 stykke. 1 maks 2 er nok. Det er en utrolig lækker kiks, som kan bruges både til det salte eller det søde. Den smager rigtig godt med både ost eller hjemmelavet lemon curd ovenpå. Den er fantastisk til et ostebord eller ved en brunch. De er meget lette at lave og tager næsten ingen tid at lave. Så und dig selv at prøve dem.

Sådan laver du mine havrekiks
2

Forvarm ovnen på grader varmluft

3

Tilsæt alle ingredienserne i en røre skål (du kan bruge både maskine eller håndmikser) og mix alle ingredienserne samme

Ta dejen ud på bordet og ælt den let indtil den er homogen.

4

Rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse på en melet overflade

Stik dejen ud med en 6 cm kagering eller skær dem ud med en kniv.

Ta den overskydende dej og ælt den sammen igen, rul ud og stik flere kiks ud indtil der ikke er mere dej

Placer kiksene på en bageplade

5

Bag kiksene i ca. 20 minutter indtil de er gyldne

Placer dem gerne på en rist til afkøling

Så har du havrekiks, velbekomme :)

0
    0
    Din kurv