Print Options:

Hjemmelavet rabarbersaft

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 10 minsTotal tid20 mins

Hjemmelavet rabarbersaft er et must om sommeren og så er det så nemt at lave. For at få maksimal smag ud af rabarberne så skal saften efter kogning stå og trække natten over og så har du den mest fantastiske rabarbersaft til sommer.

Hjemmelavet rabarbersaft - opskrifter fra Gastroulven

Giver 4 liter saft
 1,50 kg rabarber
 3 liter vand
 500 g sukker
 2 tsp vaniljepulver eller 1 vaniljestang korn+stang
 3 tsp citronsaft
Rabarbersaft er smagen af sommer
1

Denne opskrift giver 4 liter saft

Hjemmelavet rabarbersaft er et must om sommeren og så er det så nemt at lave. Denne saft kan godt drikkes ren hvis man vil. Men jeg kan godt lide den blandet op med halv/halv af vand og saft eller 1/3 saft og 2 dele vand. Men du kan jo prøve dig frem hvad du bedst kan lide.

Vi har tre rabarber planter i haven og det giver temmelig mange rabarber hen over sommeren og selvom jeg både bruger dem i det salte og søde køkken. Så er det nu også skønt med noget som man nyde lang tid efter at rabarber sæsonen er slut. Her kommer saften ind i billedet. Jeg må ærlig tilstå jeg kan ikke en fancy saftpresser eller saftklæde. Jeg bruger et plastdørslag, med et viskestykke i og så blive saften presset ud af det. Det virker så fint :)

Det tager ikke lang tid at lave saften, når blandingen er oppe og koge skal den kun koge videre i 10 minutter. Herefter skal den af varmen og trække. Gerne natten over hvis det er muligt. Herefter skal den så sies og på flaske.

God fornøjelse med saftkogningen

Sådan laver du rabarbersaft
2

Find en stor suppegryde

3

Rens rabarberne for jord og skær toppen af dem. Selvom jeg godt ved det er nemmere at skære bunden af så vil jeg opfordre til at du hellere gør dem rene. Rigtig meget af den gode/søde rabarbersmag sidder i bunde. Det er så synd at skære det af.

Skær rabarberne i ca. 3 cm stykker

4

Kom del op i gryden sammen med vand, sukker, vanilje

Lad det hele komme i kog.

Når det koger så kom citronsaften ned i gryden og lad det hele koge 10-12 minutter

Ta gryden af varmen og lad den stå til næste dag

5

Si saften igennem et klæde eller saftpresser hvad du har. Jeg bruger et plastdørslag, med et viskestykke i og så blive saften presset ud af det. Det fungerer rigtig godt.

6

Rens flaskerne og hvis du vil være sikker på saften kan holde sig i længe, så hæld lidt atamon rundt i flasken inden du kommer saften. Jeg bruger det ikke, da saften som regel ikke holder ret længe her hjemme ved os. :)

Saften kan nydes som den er eller blandet op med vand, danskvand, hvidvin eller champagne. Du skal findes det blandingsholdhold som du synes er bedst.. Jeg kan godt lide halv/halv eller 1 del saft til 2 dele vand. Men du kan jo prøve dig lidt frem.

GOD SOMMER :)

0
    0
    Din kurv