Print Options:

Hurtig speltrugbrød

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 2 hrs 30 minsTotal tid2 hrs 40 mins

Cirka 2,5 time så er der nybagt speltrugbrød og det kræver ikke mere en 10 minutters arbejde for dig. Prøv det nu :)

Hurtig speltrugbrød fra GastroUlven

 250 g SpeltmelGerne økologisk fra Skærtoft eller anden kvalitetsmel
 230 g RugmelGerne økologisk fra Skærtoft eller anden kvalitetsmel
 30 g Lys maltmel Gerne fra Skærtoft
 425 g Kærnemælk
 25 g Gær
 10 g Salt
 100 g Solsikkerkerner
 75 g Græskarkerner
 50 g Sesam
Øvrige ting
 Solsikkeolie
 2 Rugbrødforme
Godt rugbrød på kort tid
1

Denne opskrift giver ca. 2 små rugbrød eller 1 stort

Det her er ikke et helt normalt rugbrød, men det smager rigtig godt og det fylder ligeså godt som et rigtigt rugbrød. Hvis du gerne vil have det mørkere kan du bruge mørk maltmel i stedet for lyst.

Sådan laver du det
2

Det bliver ikke nemmere

Vej meltyperne og bland dem grundigt.

Afvej de andre ingredienser i samme skål og smulder gæren ned i blandingen. Du må ikke hælde salten ned ovenpå gæren, da gæren så kan tage skade.

Tilsæt alle ingredienser og bland det hele sammen.

Jeg rører dejen sammen på en køkkenmaskine, men du kan også gøre det i hånden. Dejen må bare ikke æltes.

3

Del dejen op i de to smurte rugbrødsforme. Stil dejen til hævning i 1 time

Denne dej hæver ikke meget op

4

Tænd din ovn på 170 grader varmluft

Bag brødene i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter

Ta brødet ud og lad det køle af i formen i 10 minutter inden det vendes ud på en rist.

Velbekomme :)

0
    0
    Din kurv