Print Options:

Jule appelsinmarmelade

PortionsstørrelsePortionPrep Time5 minsKoge/bage tid 15 minsTotal tid20 mins

Jule appelsinmarmelade er noget som hører julen til herhjemme ved os. Både sammen medæbleskiver, på julebollen eller andre steder. Det giver ca. 3 glas

Jule appelsinmarmelade fra GastroUlven

 700 g AppelsinkødCa. af 1,5 kilo
 2 cups Friskpresset appelsinsaft
 500 g Syltesukker
 1 Vaniljestang
 3 Kanelstænger
 10 Hele nelliker
Det er dejligt at lave sine egne marmelader
1

Denne opskrift giver ca. 3 hele glas

Jule appelsinmarmelade er noget som hører julen til herhjemme ved os. Både sammen medæbleskiver, på julebollen eller andre steder. Det er en god måde at bruge resterne af appelsinerne hvis du laver hjemmelavet syltet pomeransskal.

Sådan laver du jule appelsinmarmelade
2

Skær skrallen af appelsinerne, du skal bruge ca. 1,5 kilo. Få så meget af de hvide hinder væk

Skær 700 gram af appelsinerne i små stykker.

Pres 2 dl saft af de andre appelsiner

3

Mens marmeladen koger, kan du gøre klassene klar. Skold glassene og rengør dem grundigt. Hæld lidt atamon i glasset og sving det godt rundt, så det kommer overalt på glasset.

Så er de klar

4

Kom kødet fra appelsiner, saften, syltesukkeret, kanelstænger, vaniljekort og stang, samt nelliker op i gryden

Bring det hele i kog og lad det koge i ca. 15-20 minutter

Fjern kanelstængerne, nellikerne fra

Blend marmeladen med en stavblender til den ønskede konsistens

5

Hæld marmeladen på glas og luk dem godt til

Sæt dem på køl indtil dagen efter.

Så har du hjemmelavet jule appelsinmarmelade

0
    0
    Din kurv