Print Options:

Jule pulledpork med tilbehør

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 8 hrsTotal tid8 hrs 10 mins

Pulled pork er en af de ting som er så dejligt nemt at lave... Det tager godt nok tid, men det tager ikke af din tid. I denne juleudgave der bruger jeg rødvin og æblejuice til at bade nakkefilen i, samt en masse af julens dejlig krydderier.

Jule pulledpork med tilbehør

Jule pulledpork med tilbehør til 6 personer
Jule pulled pork
 1 Nakkefilet med god fedt marmorering ca. 1,5 til 2 kilo
 1 Flaske god rødvin Noget du gerne selv vil drikke, gerne med lidt søde toner
 5 cups Æblejuice
 2 tbsp Tørret timian
 15 Hele nelliker
 3 Stjerneanis
 4 Tørret laurbærblade
 3 Hele kanelstænger
 2 Alm. løg
 3 Appelsiner
 Salt og peber
 Frisk timian
Rodfrugtmos
 1,50 kg Gulerod, pastinak og sødkartoffel
 Skyr eller smørAlt efter hvor sund du vil være :)
 Salt og peber
Kålsalat med pære
 200 g Frisk grønkål
 ½ Spidskål
 3 Pærer
 ½ Alm. løg
 1 Appelsin - skal og saft
 1 Citron - skal og saft
 4 tbsp Valnøddeolie eller olivenolie
 Salt og peber
 75 g Valnødder
Sovsen
 20 g Smør
 2 tbsp Mel
 Væsken fra pulledpork, siet for de værste ting
 Salt og peber
 Måske en bouillonterning
 Fløde hvis du vil :)
Ingen jul uden jule pulled pork i vores familie
1

Pulled pork er en af de ting som er så dejligt nemt at lave... Det tager godt nok tid, men det tager ikke af din tid.

I denne juleudgave der bruger jeg rødvin og æblejuice til at bade nakkefilen i, samt en masse af julens dejlig krydderier

Det er vigtigt at den ikke løber tør for væske på noget tidspunkt, for så bliver den tør.

Den kan spise i denne version jeg har her. Men du kan også lave burger ud af den. Arbejde videre med kødet til en lasagne. Der er mange muligheder :)

Jule pulled pork
2

Start med at varme ovnen op på 100 grader varmluft

Find i ovnfast gryde, gerne støbejern som stegen kan passe ned i. Der skal gerne være lidt plads. Har du ikke det så brug en bradepande med høje sider og så læg sølvpapir hen over.

Hak løg og appelsiner i store grove stykke

Læg nakkefileten ned i gryden. Læg løg og appelsin ned ved.

Drys godt over kødet med salt og peber, samt timian

Tilsæt de andre krydderier og fordel dem i gryden

Hæld hele rødvinen ned ved kødet og tilsæt æblejuice til det næsten dækker kødet.

Sæt det i ovnen og lad det stå gerne i 7-8 timer

Tjek en gang imellem om den mangler væske.

Hvis du vil have andet til en det tilbehør jeg har her og du skal bruge ovnen ved højere grader, så kan du sagtens tage det ud 30 minutter før og så lade kødet trække i saften.

Rodfrugtmos - start ca. 45 minutter før pulledporken er færdig
3

Vask og skræl gulerødderne og pastinakkerne

Skær skallen af sødkartoflerne

Skær det hele i nogenlunde lige store stykker

Kom det hele i en gryde og dæk grønsagerne med vand. Hvis du vil have lidt ekstra smag, så kan du tilsætte en bouillonterning og muligvis lidt tørret timian. Bare ikke salt :)

4

Lad grønsagerne koge til de er helt møre. alt efter størrelse kan det jo være forskelligt. Men ca. 25-30 minutter plejer at passe.

Når de er færdige moses de enten med en stamper, stavblender, gaffel eller piskeris. Alt efter hvad du har.

Smag til med skyr (hvis du vil den sunde vej) eller smør og krydder med salt og peber

Kålsalat
5

Rib og vask grønkålen og snit/hak det så fint som du ønsker det

Vask spidskålet og snit det i tynde strimler

Pil løget og hak det midt over. Pak den del ind som ikke skal bruges og kom den i køleskabet. Snit det andet i tynde skiver

Skær pærerne i skiver og derefter i stave.. Bare for at få et andet udtryk :)

6

Put det hele i en skål

Riv appelsin og citronskal udover salaten og pres safterne udover også

Hæld valnøddeolie eller olivenolie på

Kværn frisk kværnet salt og peber udover og vend det hele godt rundt

7

Grovhak valnødderne og bland halvdelen med i salaten

Brug den anden del som topping

Sovsen
8

Sovs må der til :)

Når jule pulled porken er ved at være færdig, så kan du tage noget af den dejlige væske og lave sovs af det.

Start med at finde en gryde, kom smør i og lad det smelte ved middel varme, når det er smeltet så hæld melet ved og skru op for varmen. Lad det riste godt af.

Kom væsken ved lidt af gangen og rør ud for klumper.

Hvis der ikke er nok væske ved kødet, så kan du bruge vand og en svinebouillion.

Tilsæt væske indtil sovsen har den ønskede konsistens.

Smag sovsen til med salt og peber og tænker du ikke på kalorier, så lidt fløde :)

Så er det bare at komme det hele i skåle og så er der serveret. Velbekomme og glædelig december

0
    0
    Din kurv