Print Options:

Kyllingesalat med grape og mozzarella

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 15 minsTotal tid25 mins

Kyllingesalat med grape og mozzarella er en dejlig salat, som kan bruges både som frokost eller aftensmad. Den er overhældt med en skøn olieeddike dressing med noter af sennep. Denne opskrift er til 4 personer

Kyllingesalat med grape og mozzarella

Til 4 personer
 200 Spinat
 400 Hvidkål eller spidskål
 1 Rødløg
 1 Agurk
 4 Grape
 150 g Små mozzarella kugler
 2 tbsp Olivenolie
 2 Kyllingebryster
 1 tsp Tørret timian
Dressing
 ½ cup Olivenolie
 ½ cup Æbleeddike
 1 tsp Sennep
 Salt og peber
Anretning
 Frisk timian
Kyllingesalat med grape og mozzarella er et fuldkommen måltid
1

Denne opskrift er til 4 personer

I denne salat får du mange gode og mættende ting. Kalorier sidder helt sikkert i mozzarellaen men de giver en god fylde og noget cremethed. du kan også skifte mozzarellaen ud med feta hvis du vil. Jeg elsker selv salater om aftenen som et hovedmåltid, man bliver mæt og har det godt i kroppen bagefter. Der hvor udfordringen ofte er at finde på nogle salat typer som er spændende at spise. Det handler om smage, de 4 grundsmage surt, sødt, salt, bitter og så umami. Derudover skal man også gerne have noget sprødt og noget blødt i salaten, så går det ofte ikke helt galt.

Jeg håber du vil nyde denne kyllingesalat ligeså meget som vi gør herhjemme og den kan også sagtens bruges til frokost.

Sådan laver du kyllingesalaten
2

Start med at finde en pande til kyllingerne

Sæt den over for fuld varme

Krydder kyllingerne med salt, peber og tørret timian

Kom olien på panden og når den er varm, så kommer du kyllingerne på. skrue lidt ned for varmen

Vend kyllingerne nogle gange undervejs. Alt efter tykkelse skal de stege ca. 15-20 minutter

3

Skyl spinaten

Skyl og snit hvidkålen eller spidskålen fint

Skær rødløget i halve ringe

Skær top og bund og skal af grapefrugten og skær små filetter mellem lamellerne af grapefrugten

Ta din kartoffelskræller og skræl agurken i små strimler, Vend agurken ofte, så skiverne ikke bliver så brede. Ta ikke vandholdige stok med. Den kan du spise som forret :)

Dræn mozzarella kuglerne og skyld dem

Dressing
4

Mål alle ingredienserne op og pisk dem sammen. Smag dressingen til som du kan lide den

Anretning
5

Ta kyllingerne af varmen og skær dem i brede strimler og efterfølgende i trekanter

Start med en bund af noget af spinaten og hvidkålen.

Byg herefter salaten op med de andre ingredienser. fordel kyllingen og prøv at se om du kan mikse ingredienserne lidt, så du får et farvespil

Afslut salaten med lidt rødløg og frisk timian. Kom dressingen ud over og velbekomme :)

0
    0
    Din kurv