Print Options:

Kyllingewok med sursød sovs og spidskål

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid30 mins

Kyllingewok med sursød sovs og spidskål er en hverdagsret med en masse grønsager, som er god både for vægttab men også bare som almindelig mad

Kyllingewok med sursød sovs og spidskål - aftensmad fra GastroUlven

Til 4 personer
 2 tbsp jordnøddeolie
 2 alm. løg
 300 kyllingebryst eller filet
 2 peberfrugt Jeg har brugt gul og grøn
 1 broccoli
 2 plader tørret nudler
 250 g fintsnittet spidskål
 60 g cashewnødder
Sursød sovs
 1 dl vand
 0,50 dl hvidvinseddike
 1 dl. ketchup
 0,25 dl. soja
 0,50 dl. sød chilisovs
Hverdagsmad som er sundt. Det kan være en kamp at nå
1

Denne opskrift er til 4 personer

Jeg kender det godt... Maden i hverdagen skal være let, man har travlt, ungerne skriger, du er midt i ulvetimen, man er træt og gider faktisk ikke. Problemet ligger bare i at hvis man gerne vil tabe sig, så er der ingen let vej udenom. Du må til kødgryderne. Det som jeg ofte høre fra folk er, kan du lave simple retter til mig, som maks. må tage 5 minutter om morgen og maks. 15 minutter til aftensmad, vi har ikke tid til mere. Til det kan jeg kun svare, det kan blive svært.

Retter som denne er noget af det hurtigste man kan lave til aftensmad, hvis det skal være nærende, sundt og lækkert. Ellers er man der hvor man skal gå på kompromis og så når du ikke de vægttabsresultater du vil. Maden, vægttabet og ikke mindst dig skal prioriteres hvis det skal lykkedes. Måske kan man ikke prioritere det lige højt konstant, men det skal prioriteres, du skal prioriteres.

Jeg håber du har lyst til at prøve denne ret, for den smager dejligt og er let at lave. Det eneste man skal passe på er at broccolien ikke får for meget. Skal jeg ikke bare sige det sådan, den må ikke få mere end jeg har givet den her på billedet, så hellere lidt for rå. God fornøjelse :)

Sur/sød sovs
2

Vej alle ingredienserne af og pisk dem sammen i en skål

Smag den til som du kan lide den.

Nudler
3

Sæt en gryde over med vand ved fuld varme

Når vandet koger tilsætter du salt og mere salt end du normalt ville (du spiser jo ikke saltet, det giver bare smag)

Kog nudlerne i 3 minutter, hæld vandet fra og overhæld dem med koldt vand.

Stil dem til side

Wokret
4

Find en wok og tænd for fuld varme

Skræl imens løgene og skær dem i grove tern.

Når wokken er varm tilsættes jordnøddeolien (du kan også bruge olivenolie)

Tilsæt løgene, skrue ned på halv blus og lad det steg 2 minutter

5

Snit imens kyllingebrystfileterne i strimler

Kom dem op i wokken og lad dem stege nu ved fuld varme 3-4 minutter

Krydder med salt og peber

6

Vask og bræk små buketter af broccolien af. Skær stokken i små stykke, den smager dejligt i denne ret.

7

Når kyllingen er blevet brun på alle sider, så kom stokken i wokken og giv dem 1-2 minutter, inden du kommer broccoli hovederne i.

Lad dem stege 2-3 minutter

Tilsæt herefter sursød sovsen og lad det koge små 8 minutter

8

Skær imens peberfrugten i strimle, og når du har gjort det kan du tilsætte dem til wokken

Skær forårsløget i triller og spidskålet i fine strimler, samt hak cashewnødderne groft og læg det til side

Så det hele er klart

9

Når retten har kogt, tilsætter du dine nudler og vender dem godt rundt

Tilsæt herefter den finthakket spidskål og vend det med i retten. Lad det hele få lidt varme i 2 minutter

Sluk herefter og drys med forårsløg og cashewnødder

Så er der serveret :)

0
    0
    Din kurv