Print Options:

Langtidshævet tipobrød

PortionsstørrelsePortionPrep Time13 hrs 8 minsKoge/bage tid 25 minsTotal tid13 hrs 33 mins

Langtidshævet tipobrød er et fantastisk brød til gæster eller hvis du vil forkæle dig selv med en tapas eller anden lækker frokost. Brødet skal hæve i lang tid, ca. 32 timer men du skal kun bruge 10 minutters arbejdstid. WIN WIN

Langtidshævet tipobrød - bagning med gastroulven

Giver 2 brød
 500 g kold vand
 850 g tipomel 00
 5 g gær
 15 g salt
Hvorfor bage selv ?
1

Denne opskrift giver 2 brød.

Brød behøver ikke tage din tid, selvom ja det tager tid at lave godt brød. I alt er der måske 10 minutters arbejde i disse brød, resten af tiden er det køkkenmaskinens opgave eller hævetid. Brød du selv har lavet smager bare bedre og har man først teknikkerne på plads og forståelsen for dej. Så er der rigtig mange muligheder som åbner sig i køkkenet.

Dette brød er allerbedst på den dag hvor det skal bruges, men ellers så kan man riste det eller varme det lidt op i ovnen med lidt damp. Jeg bruger tipomel til denne opskrift, fordi det giver en god smag og en rigtig god krumme. Dette brød skal hæve ca. 32 timer. 24 timer i køleskabet og ca. 8 timer i hæve kurv på køkkenbordet. Hvis jeg skal bruge det brød til gæster så starter jeg to dage før om aftenen, så er der nybagt brød på selve dagen. Så dejligt og det plejer at være et hit. Prøv opskriften og skriv en kommentar.

Sådan laver du Langtidshævet tipobrød
2

Denne opskrift er bedst på en køkkenmaskine, men det kan lade sig gøre i hånden.

Det er en god ide med 2 runde hæve kurve

For at give en god skorpe, så er det kun en fordel at bage disse brød på en bage sten. Men det er ikke nødvendigt.

3

Kom vand og gær i en køkkenskål og lad det stå 5 minutter så gæren kan smelte

Kom mel og herefter salt i vandet.

Start køkkenmaskinen op på halv hastighed og lad det hele køre sammen, ca. 5 minutter

Skrue op på fuld hastighed og lad maskinen ælte brødet i ca. 8 minutter

4

Kom dejen i en skål med enten låg eller wrap over og lad den stå i køleskabet i ca. 24 timer

Efter 24 timer
5

Hæl mel i hver af hæve kurvene og drej rundt så alle riller er dækket af mel eller brug et klæde.

Ta dejen ud af køleskabet og del dejen i 2 kugler.

Fold hver klump dej indunder sig, så det bliver en pæn kugle. Du skal have lidt mel på fingrene. Læg hver kugle i en hæve kurv

Dæk begge kurve over med et viskestykker og så dem til hævning natten over eller ca. omkring 8 timer.

Dagen efter eller efter ca. 8 timer
6

Varm ovnen op på 250 grader med bage stene i ovnen på en rist.

Hvis du ikke har en bage sten, så er det ikke nødvendige, men det giver en bedre skorpe på brødet. Bare sæt pladen med bagpapir i ovnen i stedet

Når ovnen er godt varm, så ta pladen med bagsten eller den varme plade ud af ovnen

Vend det ene brød ud på bagepladen/stenen og kom det straks i ovnen.

Bag det ved 250 grader i ca. 10-15 minutter. Hold godt øje så brødet ikke bliver for mørkt. Skrue ned på 200 grader i de resterende 10-15 minutter. så brødet får omkring 25 minutters bagetid alt i alt.

7

Når det første brød er færdig, så tag det af pladen og sæt pladen tilbage i ovnen og lad den varme op igen. Skrue op på 250 grader igen.

Når ovnen og stenen/pladen er varm igen

Så gentag bage processen på samme måde som med det andet brød.

Nyd det samme dag eller på brødristeren med noget godt pesto, ost eller hvad du har lyst til. God fornøjelse :)

0
    0
    Din kurv