Print Options:

Stegte kyllingekødboller med krydret rødkål

PortionsstørrelsePortionPrep Time10 minsKoge/bage tid 50 minsTotal tid1 hr

Stegte kyllingekødboller med krydret rødkål er en ret hvor jeg bruger rødkål med nogle andre smage. Der er ingen der sige at rødkål behøver at være sød, den kan også være stærk og asiatisk krydret som her. Denne opskrifter er til 4 personer

Stegte kyllingekødboller med krydret rødkål GastroUlven

Kyllingekødboller
 400 g Hakket kyllingekød
 10 g Salt
 3 tsp Tørret basilikum
 1,50 tsp Ingefær
 ½ tsp Kanel
 1 Lille æg
 4 tbsp Rasp
 10 g Smør
Krydret rødkål
 3 tbsp Sesam olie
 600 g Rødkål
 1 stk. frisk ingefær på ca. 2 cm
 2 tbsp Honning
 1 cup Soja
 Peber
 20 Valnødder
 2 Lime
Stegte kyllingekødboller med krydret rødkål - en anderledes vinterret
1

Denne opskrift er til 4 personer

I denne ret leger jeg lidt med asiatisk smage til rødkål, fra soja og ingefær og det fungere rigtig godt. Jeg er ikke så vild med chili i maden, men ingefær giver mig en stærk fornemmelse i munden som jeg godt kan lide. Derfor bruger jeg ofte det i stedet for chili.

Kyllingeboller del 1
2

Rør kyllingekødet sejt med salten, så du kan mærke det skifter konsistens

Tilsæt de øvrige ingredienser og miks det hele godt sammen.

Stil farsen i køleskabet i 30 minutter

Krydret rødkål
3

Imens farsen er i køleskabet for at samle sig kan du snitte rødkålen. Det er helt op til dig hvor store stykker og hvor grov det skal være

Rens også ingefæren for skræl og skær den i meget meget små stykke.

Vej de øvrige ingredienser op

Kyllingeboller del 2
4

Start med at sætte en gryde over med vand og på sat det i kog. Husk at tilsætte salt

Form 12 kødboller af farsen.

Når vandet koger så kom kødbollerne i vandet. De må herefter ikke koge. Kødbollerne er klar når de kommer op til overfladen har lagt der i ca. 1-2 minutter

Fisk boller op på en ren tallerken. Herefter skal de hurtig stege

Krydret rødkål
5

Når kyllingeboller begynder at komme op til overfladen, så kan du starte din wok eller pande op.

Tilsæt sesam olie og vendt på det bliver varmt

Kyllingeboller del 3
6

Når alle kyllingebollerne er kommet op af gryden, så fjern gryden og sæt en pande over for fuld blus. Tilsæt smør og når det er smeltet, så skal bollerne steger til de er flot gyldne.

Husk at vende kødbollerne en gang imellem

Krydret rødkål
7

Tilsæt rødkålen og ingefæren til den varme sesam olie og lad det stege i 2 minutter

Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen falde lidt sammen og bliver glinsende af honningen. Det tager ca. 5 minutter

Smag på kålen og smag den til med peber og måske lidt mere honning hvis den er for stærk af ingefær

Anretning
8

Placer kålen i bunden af en tallerken. Fordel 3 kødboller ud over og tag 5 valnødder og fordel dem på tallerkenen.

Riv limskallen og herefter saften (1/2 lime på hver ret) udover

Så er vi klar til at spise

0
    0
    Din kurv