Print Options:

Sund gullasch gryde

PortionsstørrelsePortionPrep Time15 minsKoge/bage tid 2 hrs 30 minsTotal tid2 hrs 45 mins

Sund gullasch gryde med butterbeans og okse eller vildtkød. Giver dig en masse proteiner og selv en lille portion vil holde dig mæt i lang tid. Prøv denne opskrift

Sund Gullasch gryde fra GastroUlven

Gryden
 1 tbsp Merian
 1 tbsp Karry
 1 tsp Kanel
 1 tbsp Rosenpaprika eller almindelig
 2 tbsp Olie
 3 Store løgHakket i tern
 3 Fed hvidløgHakket i tern
 5 Store gulerødderSkåret i 4 cm triller
 1 tbsp Honning
 350 g Gullaschkød eller vildkød i tern
 1 ds. hakket tomat
 2 cups vand
 1 ds. Butter beans 400 gram 240 drænet vægt
 1 ds. minimajs
 Basilikum til pynt
 Salt og peber
Perfekt en lidt kold dag
1

Denne opskrift er til 4 personer

Normalt, så går jeg ind for opskrifter som kan lave fortrinsvis hurtigt. Men lige denne opskrift tager lidt længere tid. Der er nogle smage som man bare ikke kan opbygge over kort til og nogle gange er smagen faktisk bedre på dag to. Hvilket faktisk kan ske med sund gullasch gryde.

Jeg elsker gryderetter om efteråret og om vinteren og selvom det tager lang tid at lave, så tager det ikke langt tid at bikse sammen og hvis man skal have tid til træning og andet. så er det dejligt med noget mad som ikke stjæler din tid.

Du kan selv bestemme om du vil bruge almindelig gullaschkød eller om du vil bruge vildtkød. Vi har prøvet denne ret både med vildsvin og krondyr og det kan bestemt anbefales. Fordelen ved vildtkød er også at det har et lavt fedtindhold og endnu mere protein end oksekød. Så i din vægtkamp er det bare et plus.

2

Start med at tænde din ovn på 150 grader

3

Hak løg, hvidløg og gulerødder, så de er klar til gryden

4

Find din bedste ovnfaste gryde med låg og sæt den over for fuld varm på komfuret.

Tilsæt alle krydderierne når gryden er varm og skru ned på middelvarme med det samme. Svits krydderierne i 2 minutter, så de vågner.

Tilsæt olie, løg og hvidløg og lad dem få lidt varm i 5 minutter

5

Tilsæt herefter kødet og krydder med salt og peber.

Steg kødet så det får en stegeskorpe. Det må ikke blive gennemstegt.

Tilsæt gulerødderne og lad dem stege med i 2-3 minutter

6

Tilsæt de hakkede tomater og vand, samt lidt mere salt, peber og honning.

Bring det i kog

Læg låg på gryden og put den i ovnen i 1 time og 45 minutter ved de 150 grader varmluft

Efter ca. 1 time og 45 minutter
7

Dræn minmajsene og hak dem i 2 cm stykker

Tag gryden ud af ovnen

Tilsæt butter beans og minimajs

Rør rundt og sæt gryden tilbage i ovnen i de sidste 45 minutter uden låg.

Anretning
8

Tag gryden ud af ovnen.

Er sovsen lidt tynd, så kan du jævne det lidt med noget maizena.

Smag retten til med salt og peber, drys med basilikum og server.

Velsmagende mad som ikke tager din tid velbekomme

0
    0
    Din kurv