Forfattermaria
Bedømmelse

Boller i karry ala Gastroulven et mit bud på denne klassiske ret, hvor jeg har tilsat mange flere grønsager end der normalt er i retten. Her bruger jeg spidskål som bund, men du kan også spise bulgur eller perlespelt til. Denne opskrift er til 4 personer

Boller i karry ala Gastroulven hverdagsmad til familien og vægttab
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 35 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal1 hr
Til 4 personer
Kødboller
Øvrige ingredienser
Ideer til tilbehør
Min version af boller i karry
1

Denne opskrift er til 4 personer

Boller i karry er jo en klassisk dansk ret, men der er ikke ret mange grønsager i og vil man gerne give sin krop noget mere at arbejde med så kunne denne version måske være en ide. I denne ret har jeg arbejdet med den klassiske karrysmag og erstattet den opbagte sovs med kokosmælk. Jeg har også tilføjet lidt kardemomme til krydderiblandingen for at give en lidt mere frisk smag. I den traditionelle boller i karry (i hvert tilfælde i den version jeg har fået) der er der kun lidt løg og så nogle æbler. I min version er der godt med løg, hvidløg, majs og en masse grønkål og hvis man får spidskål til retten som bund, så er dit grønsagsindtag dækket for den dag.

Jeg har givet nogle forskellige ideer til hvad man kan få som tilbehør til denne ret alt efter hvor sundt det skal være og hvor mange kalorier du vil tilføje til retten. MEN alle varianter kan bruges i et vægttab.

Kødbollerne
2

Hæld farsen op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt farsen godt igennem indtil den virker homogen.

Alt efter størrelse på ægget, kan det være du skal bruge lidt mere rasp eller kikærtemel

Stil den på køl i 30 minutter

Retten
3

Tril 12-14 kødboller af farsen

Varm en højsiddet pande op eller en gryde

Tilsæt smørret og lad det smelte

Kom kødbollerne ned i panden/gryden og lad dem stege godt på alle sider. Det tager ca. 8-10 minutter

Vend dem en gang imellem

4

Pil og skær løgene i både

Pil og skær hvidløgene i skiver

5

Når kødbollerne har fået farve på alle sider

Så tilsæt alle krydderierne, samt løg og hvidløg

Lad det stege ved medium varme i 4-5 minutter

6

Åben og dræn majsene

Åben kokosmælken, så den er klar

7

Tilsæt både majs, kokosmælk og vand

Krydder med salt og peber

Lad retten koge i 5-7 minutter

8

Vask, rib og skær imens grønkålen i strimler

9

Tilsæt grønkålen til retten og lad den få varme i 1-2 minutter så den falder lidt sammen

Smag retten til med salt og peber

Server retten med dit foretrukne tilbehør

Tilbehør - hvor sund du vil være er op til dig 🙂
10

Hvis du vil spise bulgur eller perlespelt til retten

Så skal du starte det op inden du begynder på at stege kødbollerne

11

Vil du spise kikærtepasta til retten. Så skal du begynde at varme vandet op lige før kødbollerne er færdigstegt

12

Spidskål

Det nemmeste og sundeste er spidskål. Det vigtigste er bare at du snitter det meget fint, så varmen fra sovsen kan blød spidskålen lidt op.

Ingredienser

Til 4 personer
Kødboller
Øvrige ingredienser
Ideer til tilbehør

Vejledning

Min version af boller i karry
1

Denne opskrift er til 4 personer

Boller i karry er jo en klassisk dansk ret, men der er ikke ret mange grønsager i og vil man gerne give sin krop noget mere at arbejde med så kunne denne version måske være en ide. I denne ret har jeg arbejdet med den klassiske karrysmag og erstattet den opbagte sovs med kokosmælk. Jeg har også tilføjet lidt kardemomme til krydderiblandingen for at give en lidt mere frisk smag. I den traditionelle boller i karry (i hvert tilfælde i den version jeg har fået) der er der kun lidt løg og så nogle æbler. I min version er der godt med løg, hvidløg, majs og en masse grønkål og hvis man får spidskål til retten som bund, så er dit grønsagsindtag dækket for den dag.

Jeg har givet nogle forskellige ideer til hvad man kan få som tilbehør til denne ret alt efter hvor sundt det skal være og hvor mange kalorier du vil tilføje til retten. MEN alle varianter kan bruges i et vægttab.

Kødbollerne
2

Hæld farsen op i en skål, tilsæt salt og ælt det godt sammen

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt farsen godt igennem indtil den virker homogen.

Alt efter størrelse på ægget, kan det være du skal bruge lidt mere rasp eller kikærtemel

Stil den på køl i 30 minutter

Retten
3

Tril 12-14 kødboller af farsen

Varm en højsiddet pande op eller en gryde

Tilsæt smørret og lad det smelte

Kom kødbollerne ned i panden/gryden og lad dem stege godt på alle sider. Det tager ca. 8-10 minutter

Vend dem en gang imellem

4

Pil og skær løgene i både

Pil og skær hvidløgene i skiver

5

Når kødbollerne har fået farve på alle sider

Så tilsæt alle krydderierne, samt løg og hvidløg

Lad det stege ved medium varme i 4-5 minutter

6

Åben og dræn majsene

Åben kokosmælken, så den er klar

7

Tilsæt både majs, kokosmælk og vand

Krydder med salt og peber

Lad retten koge i 5-7 minutter

8

Vask, rib og skær imens grønkålen i strimler

9

Tilsæt grønkålen til retten og lad den få varme i 1-2 minutter så den falder lidt sammen

Smag retten til med salt og peber

Server retten med dit foretrukne tilbehør

Tilbehør - hvor sund du vil være er op til dig 🙂
10

Hvis du vil spise bulgur eller perlespelt til retten

Så skal du starte det op inden du begynder på at stege kødbollerne

11

Vil du spise kikærtepasta til retten. Så skal du begynde at varme vandet op lige før kødbollerne er færdigstegt

12

Spidskål

Det nemmeste og sundeste er spidskål. Det vigtigste er bare at du snitter det meget fint, så varmen fra sovsen kan blød spidskålen lidt op.

Boller i karry ala Gastroulven