Forfattermaria
Bedømmelse

Rufler med kefir og chiafrø er en sund frokost eller morgenmad med masser proteiner, fiber og andre gode ting for din krop. Denne opskrift giver 12 rufler

Rufler med kefir og chiafrø
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 1 hr 15 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal1 hr 40 minutter
12 rufler
Når der går rufler i den
1

Denne portion giver 12 rufler

Jeg kan selv rigtig godt lide rufler en blanding mellem en boller og et stykke rugbrød. Den varme gode maltsmag, som passer så godt til pålæg. Disse rufler er ikke svære at lave, det eneste man skal huske på er at de ikke hæver ret meget op under anden hævning. Så man skal ikke rulle dejen tyndere ud end man gerne vil have højden på ruflerne. I denne version har jeg brugt kefir og chiafrø i dejen for at tilføje mere protein, så de mætter noget længere.

Ruffeldejen kan sagtens laves i hånden, den er bare lidt fedtet, men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg har rørt dejen op maskine og du kan også bruge en kraftig håndmixer hvis det er.

Sådan laver du dem
2

Vej kefir, vand og gær af og kom det hele i en røre skål. Lad gæren smelte i 2-3 minutter er den ikke smeltet, så rør den ud med en ske.

3

Tilsæt de øvrige ingredienser og kom skålen i røremaskinen. Start langsomt op til alle ingredienser er mixet sammen. Skrue derefter op for hastigheden, gerne helt op. Lad dejen ælte 5-8 minutter.

Hvis du ælter den i hånden, så rør ingredienser sammen i skålen og hvis du kan så ælt den også deri, men du kan også tage den ud på bordet. Pas bare på med ikke at tilføje for meget ekstra mel, for så får du ikke de her saftige rufler. Ælt dejen i 10 minutter.

4

Lad dejen hæve 35 minutter med et viskestykke over sig et varmt sted

5

Kom en lille smule rugmel på bordet og hæld dejen derud på. Kom herefter en lille smule rugmel på toppen igen, så kagerullen ikke sidder fast.

Rul dejen ud i en firkant på 30x20 og ca. 2,5-3 cm i højden

Del dejen i 12 stykker, så hver stykke en 5x10 og placer dem på en bageplade.

6

Stil ruflerne til hævning 25 minutter med klæde over sig et varmt sted.

7

Varm din ovn op på 250 grader varmluft

Når ruflerne har hævet så pensel dem gerne med lidt vand og drys med chiafrø på toppen

8

Når ovnen er varm, så sæt ruflerne ind. Lad dem bage 5-7 minutter ved 250 grader, sænk herefter temperaturen til 225-200 grader alt efter hvor hårdt din ovn bage. Bag ruflerne færdig i ca. 20 minutter. De må gerne blive mørke, men ikke brændte. så hold øje med dem de sidste 5 minutter.

Lad dem køle af på en rist.

Så skal de bare spises 🙂

Ingredienser

12 rufler

Vejledning

Når der går rufler i den
1

Denne portion giver 12 rufler

Jeg kan selv rigtig godt lide rufler en blanding mellem en boller og et stykke rugbrød. Den varme gode maltsmag, som passer så godt til pålæg. Disse rufler er ikke svære at lave, det eneste man skal huske på er at de ikke hæver ret meget op under anden hævning. Så man skal ikke rulle dejen tyndere ud end man gerne vil have højden på ruflerne. I denne version har jeg brugt kefir og chiafrø i dejen for at tilføje mere protein, så de mætter noget længere.

Ruffeldejen kan sagtens laves i hånden, den er bare lidt fedtet, men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg har rørt dejen op maskine og du kan også bruge en kraftig håndmixer hvis det er.

Sådan laver du dem
2

Vej kefir, vand og gær af og kom det hele i en røre skål. Lad gæren smelte i 2-3 minutter er den ikke smeltet, så rør den ud med en ske.

3

Tilsæt de øvrige ingredienser og kom skålen i røremaskinen. Start langsomt op til alle ingredienser er mixet sammen. Skrue derefter op for hastigheden, gerne helt op. Lad dejen ælte 5-8 minutter.

Hvis du ælter den i hånden, så rør ingredienser sammen i skålen og hvis du kan så ælt den også deri, men du kan også tage den ud på bordet. Pas bare på med ikke at tilføje for meget ekstra mel, for så får du ikke de her saftige rufler. Ælt dejen i 10 minutter.

4

Lad dejen hæve 35 minutter med et viskestykke over sig et varmt sted

5

Kom en lille smule rugmel på bordet og hæld dejen derud på. Kom herefter en lille smule rugmel på toppen igen, så kagerullen ikke sidder fast.

Rul dejen ud i en firkant på 30x20 og ca. 2,5-3 cm i højden

Del dejen i 12 stykker, så hver stykke en 5x10 og placer dem på en bageplade.

6

Stil ruflerne til hævning 25 minutter med klæde over sig et varmt sted.

7

Varm din ovn op på 250 grader varmluft

Når ruflerne har hævet så pensel dem gerne med lidt vand og drys med chiafrø på toppen

8

Når ovnen er varm, så sæt ruflerne ind. Lad dem bage 5-7 minutter ved 250 grader, sænk herefter temperaturen til 225-200 grader alt efter hvor hårdt din ovn bage. Bag ruflerne færdig i ca. 20 minutter. De må gerne blive mørke, men ikke brændte. så hold øje med dem de sidste 5 minutter.

Lad dem køle af på en rist.

Så skal de bare spises 🙂

Rufler med kefir og chiafrø