Forfattermaria
Bedømmelse

Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler. Ja du læste rigtig bacon. Denne salat kan både bruges som tilbehør eller som hovedret. Mængderne her er som hovedret

Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 12 minutterKogetid/Bagetid 3 minutterTotal15 minutter
Til 4 personer
Dressing
Salat som hovedret
1

Denne opskrift er til 4 personer

Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler er en salat som kan bruges til flere formål. Den kan bruges som tilbehør, men den kan også sagtens stå alene som hovedret. Det er ofte sådan vi selv spiser den. Du må gerne spise bacon også når du skal tabe dig. Noget forskning har vist at bacon kan være med til hjælpe på diabetes og derved også på blodsukkeret. Vil dog lige sig at det ikke betyder du skal spise bacon hele tiden. Jeg er som sådan ikke den store fan af bacon i sig selv, jeg ser ingen glæde i at spise et stykke bacon bare sådan, men som smagsgiver er det fantastisk og her tilføjer det både umami og salt til retten og sammen med det sure fra ponzu og det søde fra æblerne, så er det en god salat.

Hvis du ikke har stødt på ponzu før, så er det en blanding af soja og citron. Det smager bare ikke helt ens. Det kan købes i bl.a. Føtex, Kvickly, Superbrugsen og Meny.

Sådan laver du salaten
2

Start med at rense rosenkålen, ved at vaske den og skær bunden af og del den i 4 stykker

Find en pande og kom baconen på. Tænd op for fuld varme. Rør i baconen en gang imellem og få det godt crispy. Ved at du starter baconen op på en kold pande, så får du det til at smide noget af fedtet. Lidt af fedtet skal vi bruge til rosenkålen.

Når baconen er færdig, lægges det over på en tallerken med køkkenrulle

Fjern halvdelen af fedtet fra panden

3

Snit spidskålen i tynde strimler. Kom det op i en stor skål

4

Skær sider af æblerne, så tæt af ind mod kernehuset som mulig og skær dem derefter i tynde skiver.

Kom det op i skålen til spidskålen

5

Pil løget og skær det i halve ringe og kom det op til det andet

6

Hak halvdelen af valnødderne groft og kom dem i salaten

Hak også den anden halvdel, men gem det til topping

7

Hak alt persillen groft og kom halvdelen i salaten

8

Bland alle ingredienser til dressingen og kom den i salaten

9

Riv alt skrallen af de to citroner op i salaten og pres saften ud af en halv til en hel citron udover. Alt efter vor surt du vil have det.

Gem den anden citron til rosenkålen

10

Varm panden med bacon fedtet op igen

Tilsæt rosenkålen og citronsaften og lade dem stege ved mellem varme i 2 minutter

Kom dem op i salaten

Vend det hele godt rundt

Anretning
11

Find en dyb tallerken eller en flad.

Fordel salaten på tallerknerne

Drys med bacon, resten af persille og valnødder

Så er der serveret 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Dressing

Vejledning

Salat som hovedret
1

Denne opskrift er til 4 personer

Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler er en salat som kan bruges til flere formål. Den kan bruges som tilbehør, men den kan også sagtens stå alene som hovedret. Det er ofte sådan vi selv spiser den. Du må gerne spise bacon også når du skal tabe dig. Noget forskning har vist at bacon kan være med til hjælpe på diabetes og derved også på blodsukkeret. Vil dog lige sig at det ikke betyder du skal spise bacon hele tiden. Jeg er som sådan ikke den store fan af bacon i sig selv, jeg ser ingen glæde i at spise et stykke bacon bare sådan, men som smagsgiver er det fantastisk og her tilføjer det både umami og salt til retten og sammen med det sure fra ponzu og det søde fra æblerne, så er det en god salat.

Hvis du ikke har stødt på ponzu før, så er det en blanding af soja og citron. Det smager bare ikke helt ens. Det kan købes i bl.a. Føtex, Kvickly, Superbrugsen og Meny.

Sådan laver du salaten
2

Start med at rense rosenkålen, ved at vaske den og skær bunden af og del den i 4 stykker

Find en pande og kom baconen på. Tænd op for fuld varme. Rør i baconen en gang imellem og få det godt crispy. Ved at du starter baconen op på en kold pande, så får du det til at smide noget af fedtet. Lidt af fedtet skal vi bruge til rosenkålen.

Når baconen er færdig, lægges det over på en tallerken med køkkenrulle

Fjern halvdelen af fedtet fra panden

3

Snit spidskålen i tynde strimler. Kom det op i en stor skål

4

Skær sider af æblerne, så tæt af ind mod kernehuset som mulig og skær dem derefter i tynde skiver.

Kom det op i skålen til spidskålen

5

Pil løget og skær det i halve ringe og kom det op til det andet

6

Hak halvdelen af valnødderne groft og kom dem i salaten

Hak også den anden halvdel, men gem det til topping

7

Hak alt persillen groft og kom halvdelen i salaten

8

Bland alle ingredienser til dressingen og kom den i salaten

9

Riv alt skrallen af de to citroner op i salaten og pres saften ud af en halv til en hel citron udover. Alt efter vor surt du vil have det.

Gem den anden citron til rosenkålen

10

Varm panden med bacon fedtet op igen

Tilsæt rosenkålen og citronsaften og lade dem stege ved mellem varme i 2 minutter

Kom dem op i salaten

Vend det hele godt rundt

Anretning
11

Find en dyb tallerken eller en flad.

Fordel salaten på tallerknerne

Drys med bacon, resten af persille og valnødder

Så er der serveret 🙂

Baconsalat med rosenkål, spidskål og æbler