Forfattermaria
Bedømmelse

Ovngryde med mørbrad, som navnet måske antyder, så bliver denne ret lavet primært i ovnen. Du skal lige stege kødet og grønsagerne af og så bliver retten lavet færdig i ovnen.

Ovngryde med mørbrad - nem hverdagsmad fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 20 minutterKogetid/Bagetid 15 minutterTotal35 minutter
Til 4 personer
Anretning
Ovngryde når man gerne vil have tid til andet
1

Denne opskrift er til 4 personer

Nogle dage skal det gå hurtigt og man vil gerne have noget som mætter, på en sund måde samtidig. Der kunne denne ret være en mulighed. Masser af grønsager, sødkartoffel, gulerødder, champignon og løg. Retten laves færdig i ovnen, så den tager kun ca. 15-20 minutter af din tid. Du kan sagtens lave en større portion, så du har til 2 dage. Bare pas på du ikke laver dine mørbradbøffer for små, for så bliver de tørre.

Sådan laver du ovngryde med mørbrad
2

Start med at tænde din ovn på 175 grader

Find en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Gerne med låg

3

Finpuds mørbraden og skær den i bøffer, så 1,5-2 cm tykke.

4

Skær løgene i grove stykker

Skræl sødkartoflen og skær den i ca. grove stykke på 3-4 cm.

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 2 cm skiver

Sæt gryden over varmen på fuld blus med 1 spsk. olie

5

Når den er varm tilsætter du mørbraden, samt salt og peber. Kødet skal kun lige brunes. Tager 2-3 minutter

Rens imens champignon og skær dem halvt igennem

Fjern kødet fra gryden

Tilsæt ny olie paprika og tørret timian

6

Tilsæt løg, sødkartoffel, gulerødder og champignon.

Lad det svitse af i gryden i 5 minutter ved høj varme

7

Tilsæt mørbraden igen, sammen med hakket tomat, bouillon, vand, samt mere salt og peber

Rør det hele godt rundt

8

Sæt gryden i ovnen, gerne med låg på i 15 minutter

Anretning
9

Ta gryden ud af ovnen.

Vask og riv groft persillen og drys den ud over

Så er der serveret... God appetit 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Anretning

Vejledning

Ovngryde når man gerne vil have tid til andet
1

Denne opskrift er til 4 personer

Nogle dage skal det gå hurtigt og man vil gerne have noget som mætter, på en sund måde samtidig. Der kunne denne ret være en mulighed. Masser af grønsager, sødkartoffel, gulerødder, champignon og løg. Retten laves færdig i ovnen, så den tager kun ca. 15-20 minutter af din tid. Du kan sagtens lave en større portion, så du har til 2 dage. Bare pas på du ikke laver dine mørbradbøffer for små, for så bliver de tørre.

Sådan laver du ovngryde med mørbrad
2

Start med at tænde din ovn på 175 grader

Find en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Gerne med låg

3

Finpuds mørbraden og skær den i bøffer, så 1,5-2 cm tykke.

4

Skær løgene i grove stykker

Skræl sødkartoflen og skær den i ca. grove stykke på 3-4 cm.

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 2 cm skiver

Sæt gryden over varmen på fuld blus med 1 spsk. olie

5

Når den er varm tilsætter du mørbraden, samt salt og peber. Kødet skal kun lige brunes. Tager 2-3 minutter

Rens imens champignon og skær dem halvt igennem

Fjern kødet fra gryden

Tilsæt ny olie paprika og tørret timian

6

Tilsæt løg, sødkartoffel, gulerødder og champignon.

Lad det svitse af i gryden i 5 minutter ved høj varme

7

Tilsæt mørbraden igen, sammen med hakket tomat, bouillon, vand, samt mere salt og peber

Rør det hele godt rundt

8

Sæt gryden i ovnen, gerne med låg på i 15 minutter

Anretning
9

Ta gryden ud af ovnen.

Vask og riv groft persillen og drys den ud over

Så er der serveret... God appetit 🙂

Ovngryde med mørbrad