Forfattermaria
Bedømmelse

Hjemmelavet syltet pomeransskal er et must i vores hjem til alle julens lækre bagværk og det smager bare bedre.

Hjemmelavet syltet pomeransskal - en julefavorite
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 15 minutterKogetid/Bagetid 1 hr 30 minutterTotal1 hr 45 minutter
Pomeransskal hører julen til og hjemmelavet smager bare bedre
1

Denne opskrift giver 650 gram færdig pomeransskal.

Jeg havde i mange år hørt fra flere, vil du ikke nok lade være med at tilsætte pomeransskal i julekagerne, for vi er ikke så vild med det. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen pomeransskal og nu har ingen nogen imod smagen. Det er lettere at lave end du tror

Sådan laver du hjemmelavet syltet pomeransskal
2

Skær skrallen af alle appelsinerne. Forsøg ikke at få for meget at det hvide med. Jeg synes den nemmeste måde er at skære top og bund af og derefter skære ned langs skrallen.

3

Hæld alt skrallen op i en gryde og kom vand på til det dækker.

Sæt det fuld varme, indtil vandet koger. Kasser vandet, fyld nyt på og kog skallerne op igen. Gør gerne dette 2-3 gange. Så kan du fjerne en del af bitterheden

4

Når du har blancheret appelsinskallerne 2-3 gange

Så tilsæt de 3 dl vand, sukkeret og vaniljekornene og stangen.

Lad det hele koge for mellem varme 1,5 time. Karamellen må kun blive svag gylden.

Pas på det ikke koger over

5

Når skallerne har kogt, så tag dem af varmen

Rør lidt i dem i løbet af de næste 15 minutter.

Når det er kølet lidt ned, så hæld det ud på en bageplade og skil skallerne fra hinanden. Lad dem tørre

6

Nu er pomeransskallen klar til brug

Den kan bruges i juleboller, julemysli, kager, småkager eller anden bagværk.

Jeg ønsker dig en glædelig jul

Kategori,

Ingredienser

Vejledning

Pomeransskal hører julen til og hjemmelavet smager bare bedre
1

Denne opskrift giver 650 gram færdig pomeransskal.

Jeg havde i mange år hørt fra flere, vil du ikke nok lade være med at tilsætte pomeransskal i julekagerne, for vi er ikke så vild med det. Derfor gik jeg i gang med at lave min egen pomeransskal og nu har ingen nogen imod smagen. Det er lettere at lave end du tror

Sådan laver du hjemmelavet syltet pomeransskal
2

Skær skrallen af alle appelsinerne. Forsøg ikke at få for meget at det hvide med. Jeg synes den nemmeste måde er at skære top og bund af og derefter skære ned langs skrallen.

3

Hæld alt skrallen op i en gryde og kom vand på til det dækker.

Sæt det fuld varme, indtil vandet koger. Kasser vandet, fyld nyt på og kog skallerne op igen. Gør gerne dette 2-3 gange. Så kan du fjerne en del af bitterheden

4

Når du har blancheret appelsinskallerne 2-3 gange

Så tilsæt de 3 dl vand, sukkeret og vaniljekornene og stangen.

Lad det hele koge for mellem varme 1,5 time. Karamellen må kun blive svag gylden.

Pas på det ikke koger over

5

Når skallerne har kogt, så tag dem af varmen

Rør lidt i dem i løbet af de næste 15 minutter.

Når det er kølet lidt ned, så hæld det ud på en bageplade og skil skallerne fra hinanden. Lad dem tørre

6

Nu er pomeransskallen klar til brug

Den kan bruges i juleboller, julemysli, kager, småkager eller anden bagværk.

Jeg ønsker dig en glædelig jul

Hjemmelavet syltet pomeransskal