Forfattermaria
Bedømmelse

Lige nu er rabarberne bare så gode og jordbær sammen med er altid en klassiker. Prøv min sommerdessert den er rigtig god til gæster og hvis du vil forkæle dig selv.

Jordbæris med bagte rabarber - dessert fra GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time1 day 2 hrs 25 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid1 day 2 hrs 45 mins
Til 4 personer
Krystalliseret hvid chokolade
Rabarber
Pynt og smag
Jordbæris med bagte rabarber - en sommerklassiker
1

Denne opskrift er til 4 personer

Jeg har så mange rabarber i haven og de skal da klart bruges. Det er altid godt i en dessert med noget koldt, noget varmt og så noget knas. Her får du det hele. Lad dig ikke blive forskrækket af forberedelsestiden. Den bliver høj fordi jordbærisen gerne skal trække 24 timer inden den skal blandes færdig og fryses.

Selvom man vil have en sund livsstil, så skal der være plads til dessert. Ellers bliver livet for kedelig. Igen det handler om mængde. jeg håber du vil nyde denne opskrift og vil skrive en lille kommentar. God sommer

Jordbæris - start gerne 2 dage før
2

Tag jordbærende op af fryseren og kom dem i køleskabet, så de kan tø langsomt op.

Har du glemt det, så kan du også tø dem op i mikroen 🙂

3

Kom fløde, mælk, vanilje og hele kaffebønner (hvis du bruger det) i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet

Det må ikke komme over kogepunktet. Gør det så skal det køle lidt inden det kommer i æggemassen

4

Når både æggemassen og flødemassen er klar

Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere

5

Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer

Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Si massen eller ta alle de hele kaffekapsler op. Når ismassen er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.

Jordbærisen dagen efter
6

Ta ismassen ud af køleskabet.

Blend enten i en blender eller med en stavblender jordbærrene, så du får en jævn pure.

Bland pureen i ismassen.

7

Hvis du bruger en ismaskine

Kom ismassen i maskinen, og kør den indtil den når ca. softis konsistens. Kom den i fryseren enten i en stor form eller portionsanrettet.

8

Hvis du ikke har en ismaskine

Så kom jordbærisen i en boks og sæt den direkte i fryseren. Rør i den ca. hver 30 minut indtil den er frossen. Så du får en mere lækker is uden krystaller.

Krystalliseret hvid chokolade - kan sagtens laves god tid i forvejen
9

Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.

Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris

10

Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer

11

Kom sukkeret over den hvide chokolade

Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler

I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.

Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.

Bagte rabarber - 30 minutter før servering
12

Tænd din ovn på 175 grader varmluft

Skær toppen af rabarberne, behold bunden. Der er rigtig meget god rabarbersmag i bunden.

Vask rabarberne og skær dem i ca. 5-6 cm stænger

Kom dem i et ovnfast fad og drys med sukker og vaniljepulver.

13

Kom rabarberne i ovnen i 15-20 minutter til de er møre

Anretning
14

Find 4 dybe tallerkener

Fordel de bagte rabarber og rabarbersaften i hver tallerken

Placer en kugle jordbæris ovenpå og drys med 1 spsk. krystalliseret hvid chokolade

Pynt af med citronmelisse

15

Server og spis hurtig desserten inden isen smelter

God sommer

Ingredients

Til 4 personer
Krystalliseret hvid chokolade
Rabarber
Pynt og smag

Directions

Jordbæris med bagte rabarber - en sommerklassiker
1

Denne opskrift er til 4 personer

Jeg har så mange rabarber i haven og de skal da klart bruges. Det er altid godt i en dessert med noget koldt, noget varmt og så noget knas. Her får du det hele. Lad dig ikke blive forskrækket af forberedelsestiden. Den bliver høj fordi jordbærisen gerne skal trække 24 timer inden den skal blandes færdig og fryses.

Selvom man vil have en sund livsstil, så skal der være plads til dessert. Ellers bliver livet for kedelig. Igen det handler om mængde. jeg håber du vil nyde denne opskrift og vil skrive en lille kommentar. God sommer

Jordbæris - start gerne 2 dage før
2

Tag jordbærende op af fryseren og kom dem i køleskabet, så de kan tø langsomt op.

Har du glemt det, så kan du også tø dem op i mikroen 🙂

3

Kom fløde, mælk, vanilje og hele kaffebønner (hvis du bruger det) i en gryde og varm det op til det lige når kogepunktet

Det må ikke komme over kogepunktet. Gør det så skal det køle lidt inden det kommer i æggemassen

4

Når både æggemassen og flødemassen er klar

Så skal du under piskning hælde flødemassen langsomt over i æggemassen. Pisk til du kan se massen er helt samlet og ikke længere

5

Kom ismassen tilbage i gryden og kog den op til 85 grader. Brug gerne et termometer

Ta ismassen af varmen og lad den køle af. Si massen eller ta alle de hele kaffekapsler op. Når ismassen er afkølet kan du komme den i en beholder og sætte den i køleskabet til næste dag.

Jordbærisen dagen efter
6

Ta ismassen ud af køleskabet.

Blend enten i en blender eller med en stavblender jordbærrene, så du får en jævn pure.

Bland pureen i ismassen.

7

Hvis du bruger en ismaskine

Kom ismassen i maskinen, og kør den indtil den når ca. softis konsistens. Kom den i fryseren enten i en stor form eller portionsanrettet.

8

Hvis du ikke har en ismaskine

Så kom jordbærisen i en boks og sæt den direkte i fryseren. Rør i den ca. hver 30 minut indtil den er frossen. Så du får en mere lækker is uden krystaller.

Krystalliseret hvid chokolade - kan sagtens laves god tid i forvejen
9

Hak chokoladen fint. Der må gerne være små stykker i.

Kom dem i en skål til en røremaskine eller en skål hvor du kan bruge et el piskeris

10

Varm vandet og sukkeret op til 139 grader. Her skal du bruge et termometer

11

Kom sukkeret over den hvide chokolade

Røremaskine: kom sukkerblandingen over chokoladen ved mellem hastighed, skru herefter op på fuld. Så du får nogle flotte små chokoladekugler

I hånden med elpisker: Hæld sukkerblandingen ved over chokoladen, mens du pisker kraftigt. Pisk indtil massen er blevet kugler. Det kan tage lidt tid.

Det overskydende kan sagtens gemmes i lufttæt dåse, hvor det kan holde længe.

Bagte rabarber - 30 minutter før servering
12

Tænd din ovn på 175 grader varmluft

Skær toppen af rabarberne, behold bunden. Der er rigtig meget god rabarbersmag i bunden.

Vask rabarberne og skær dem i ca. 5-6 cm stænger

Kom dem i et ovnfast fad og drys med sukker og vaniljepulver.

13

Kom rabarberne i ovnen i 15-20 minutter til de er møre

Anretning
14

Find 4 dybe tallerkener

Fordel de bagte rabarber og rabarbersaften i hver tallerken

Placer en kugle jordbæris ovenpå og drys med 1 spsk. krystalliseret hvid chokolade

Pynt af med citronmelisse

15

Server og spis hurtig desserten inden isen smelter

God sommer

Jordbæris med bagte rabarber