Forfattermaria
Bedømmelse

Kalkungryde med grønkål og jordskokker er en lækker efterår/vinteropskrift med få ingredienser her til 4 personer

Kalkungryde med grønkål og jordskokker fra Gastroulven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterKogetid/Bagetid 20 minutterTotal30 minutter
Simpel velsmagende ret med få ingredienser
1

Denne opskrift er til 4 personer

Det der næsten tager længst tid ved denne ret er at skrælle jordskokkerne. Hvis du vil kan du godt bare vaske dem meget, meget grundigt. I denne opskrift har jeg samlet to ting som er godt for dig grønkål og kalkun. Kalkunen tilføjer godt med protein og det gør grønkålen også af en grønsags at være. Udover det giver grønkålen også meget tyggeværdi og da kålen stort set er rå, så gør dem at man skal tygge mere og derved bliver hurtige mæt. Ingefæren i denne ret gør den mere frisk.

Kalkun er kendt for hurtig at blive tør, hvis man ikke tilføjer fedt, det vil vi jo gerne undgå lidt når vi skal tabe os. Derfor skærer jeg kødet i store stykker

Sådan laver du retten
2

Start med at rense og skrælle alle jordskokkerne og skær dem i stykker af ca. 1,5 cm tykke. Det kommer sig ikke så nøje 🙂

Vask og rib grønkålen af stænglerne og hak den groft med en kniv

3

Start med at skære kalkunkødet op i stykker af minimum 3x3 centimeter, men også gerne lidt større

Varm gryden op ved fuld varme

Når den er varm, så hæld ingefæren ned i gryden og steg den i 1 minut...

Tilsæt kalkunkødet og lad det brune. Det må kun lige få en stegeskorpe.. Krydder med salt og peber

4

Når kalkunkødet har fået farve, så tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med i 2-3 minutter

Tilsæt vand, grønsagsboullion og krydder med salt og peber. Lad retten koge i ca. 12-15 minutter

Stik i jordskokkerne for at se om de er klar

5

Når jordskokkerne er klar tilsætter du grønkålen. Sluk herefter for gryden og lad kålen trække i den varme masse.

Smag til om retten mangler salt eller peber efter din smag

Server retten og god appetit 🙂

Ingredienser

Vejledning

Simpel velsmagende ret med få ingredienser
1

Denne opskrift er til 4 personer

Det der næsten tager længst tid ved denne ret er at skrælle jordskokkerne. Hvis du vil kan du godt bare vaske dem meget, meget grundigt. I denne opskrift har jeg samlet to ting som er godt for dig grønkål og kalkun. Kalkunen tilføjer godt med protein og det gør grønkålen også af en grønsags at være. Udover det giver grønkålen også meget tyggeværdi og da kålen stort set er rå, så gør dem at man skal tygge mere og derved bliver hurtige mæt. Ingefæren i denne ret gør den mere frisk.

Kalkun er kendt for hurtig at blive tør, hvis man ikke tilføjer fedt, det vil vi jo gerne undgå lidt når vi skal tabe os. Derfor skærer jeg kødet i store stykker

Sådan laver du retten
2

Start med at rense og skrælle alle jordskokkerne og skær dem i stykker af ca. 1,5 cm tykke. Det kommer sig ikke så nøje 🙂

Vask og rib grønkålen af stænglerne og hak den groft med en kniv

3

Start med at skære kalkunkødet op i stykker af minimum 3x3 centimeter, men også gerne lidt større

Varm gryden op ved fuld varme

Når den er varm, så hæld ingefæren ned i gryden og steg den i 1 minut...

Tilsæt kalkunkødet og lad det brune. Det må kun lige få en stegeskorpe.. Krydder med salt og peber

4

Når kalkunkødet har fået farve, så tilsæt jordskokkerne og lad dem stege med i 2-3 minutter

Tilsæt vand, grønsagsboullion og krydder med salt og peber. Lad retten koge i ca. 12-15 minutter

Stik i jordskokkerne for at se om de er klar

5

Når jordskokkerne er klar tilsætter du grønkålen. Sluk herefter for gryden og lad kålen trække i den varme masse.

Smag til om retten mangler salt eller peber efter din smag

Server retten og god appetit 🙂

Kalkungryde med grønkål og jordskokker