Forfattermaria
Bedømmelse

Kikærtepastasalat med tomater og mozzarella er en rigtig sommersalat, som er fantastisk til en dansk grillaften. Ingen gluten, god til et vægttab og du mangler ikke noget. Prøv den og god sommer 🙂

Kikærtepastasalat med tomater og mozzarella - salater fra Gastroulven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 10 minutterTotal15 minutter
Til 4 personer
Dressing
Hvorfor er denne kombination så god ?
1

Denne opskrift er til 4 personer

I denne tid vi lever i, hvor der er rigtig mange ting som er blevet rigtig dyrt. Så skal man tænke over sine indkøb. Især er kød blevet rigtig dyrt på det sidste. Kød forbinder vi umami men det findes også i andre råvarer, som endnu, i hvert tilfælde ikke er blevet så dyre. Det er bl.a. soltørret tomater, champignon, soja hvor man kan tilfredsstille det samme center på smagspaletten, som man også gør når man spiser kød og bruger man kikærtepasta så får man også en god mængde proteiner.

Denne salat kan sagtens spises som den er uden kød eller i madpakken. MEN for mig er sommeren ikke rigtig uden lidt kød på grillen og da kan den også sagtens bruges. Jeg ved godt der er flere ingredienser i denne salat som har et højt kalorie indhold, bl.a. mozzarella. MEN igen så handler det om balance og mængde når du spiser noget og gerne vil tabe dig. Så spis du bare og god sommer 🙂

Start med pastaen
2

Sæt en gryde over med kogen vand på fuld varme.

Når den koger tilsæt godt med salt i vandet. Husk du skal ikke spise det, det skal bare give smag

Kom kikærtepastaen eller fuldkornspastaen i vandet og kog det efter pakkens anvisninger, normalt ca. 8-9 minutter. De må ikke være for bløde.

Når pastaen er kogt så hæld dem over i et si og hæld kold vand udover dem. Stil dem til side

Imens pastaen koger
3

Mens pastaen koger kan man gøre klar til de andre ting.

Vask cherrytomaterne og del dem i kvarte eller halve alt efter hvor store de er.

4

Vask forårsløg og skær dem i fine triller.

5

Vask og hak persillen groft

6

Vej ærterne af, tilsæt vand og giv dem ca. 1,5 minut i mikroovnen ved høj varme. De skal bare tø op ikke blive varme.

7

Dræn og skær mozzarellaen i små tern

Kom alle ingredienser op i en skål

8

Skær de soltørret tomater i mindre stykker, som du selv kan lide dem. Kommer der lidt olie med op i salaten gør det ikke noget.

Tilsæt de soltørret tomater og pastaen til de øvrige ingredienser.

Dressing
9

Miks alle ingredienser til dressingen sammen i en lille skål.

Hæld det udover salaten og vend det hele godt rundt

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Dressing

Vejledning

Hvorfor er denne kombination så god ?
1

Denne opskrift er til 4 personer

I denne tid vi lever i, hvor der er rigtig mange ting som er blevet rigtig dyrt. Så skal man tænke over sine indkøb. Især er kød blevet rigtig dyrt på det sidste. Kød forbinder vi umami men det findes også i andre råvarer, som endnu, i hvert tilfælde ikke er blevet så dyre. Det er bl.a. soltørret tomater, champignon, soja hvor man kan tilfredsstille det samme center på smagspaletten, som man også gør når man spiser kød og bruger man kikærtepasta så får man også en god mængde proteiner.

Denne salat kan sagtens spises som den er uden kød eller i madpakken. MEN for mig er sommeren ikke rigtig uden lidt kød på grillen og da kan den også sagtens bruges. Jeg ved godt der er flere ingredienser i denne salat som har et højt kalorie indhold, bl.a. mozzarella. MEN igen så handler det om balance og mængde når du spiser noget og gerne vil tabe dig. Så spis du bare og god sommer 🙂

Start med pastaen
2

Sæt en gryde over med kogen vand på fuld varme.

Når den koger tilsæt godt med salt i vandet. Husk du skal ikke spise det, det skal bare give smag

Kom kikærtepastaen eller fuldkornspastaen i vandet og kog det efter pakkens anvisninger, normalt ca. 8-9 minutter. De må ikke være for bløde.

Når pastaen er kogt så hæld dem over i et si og hæld kold vand udover dem. Stil dem til side

Imens pastaen koger
3

Mens pastaen koger kan man gøre klar til de andre ting.

Vask cherrytomaterne og del dem i kvarte eller halve alt efter hvor store de er.

4

Vask forårsløg og skær dem i fine triller.

5

Vask og hak persillen groft

6

Vej ærterne af, tilsæt vand og giv dem ca. 1,5 minut i mikroovnen ved høj varme. De skal bare tø op ikke blive varme.

7

Dræn og skær mozzarellaen i små tern

Kom alle ingredienser op i en skål

8

Skær de soltørret tomater i mindre stykker, som du selv kan lide dem. Kommer der lidt olie med op i salaten gør det ikke noget.

Tilsæt de soltørret tomater og pastaen til de øvrige ingredienser.

Dressing
9

Miks alle ingredienser til dressingen sammen i en lille skål.

Hæld det udover salaten og vend det hele godt rundt

Velbekomme 🙂

Kikærtepastasalat med tomater og mozzarella