Forfattermaria
Bedømmelse

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen.

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos opskrift fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 50 minutterTotal55 minutter
Til 4 personer
Sødkartoffelmos
Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en krydret ret i balance
1

Denne opskrift er til 4 personer

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen. Lige når du kigge på mængden af krydderier jeg bruger, så kan man godt tænke at det her bliver en meget krydret omgang.. Det gør det ikke. Ved at man arbejde med alle grundsmagene så før man balance i retten. Du kan se i opskriften at jeg bruger lidt sukker, det er bevidst for at tøjle smagen fra kanelen og runde den af. Du kan sagtens lave en almindelig grønsagsmos til denne ret hvis du vil, her forsøger jeg bare at give dig noget som ikke påvirker dit blodsukker enormt.

Håber du har lyst til at prøve retten og smide en kommentar

Sådan laver du retten
2

Skræl og snit løg og hvidløg fint

Find en gryde og sæt den over ved fuld varme

Når gryden er varm, skruer du ned på halv varme og tilsætter alle krydderierne. Lad dem riste stille og rolig i 1-2 minutter og rør rundt i dem

Tilsæt olie, løg og hvidløg og lad dem stege ved mellem varme i 2 minutter.

Tilsæt det hakkede oksekød og skrue op for varmen. Tilsæt salt og peber

Brun kødet godt, så det får en mørkebrun overflade

Sødkartoffelmos
3

Mens kødet bruner kan du gå i gang med sødkartoffelmosen

Skræl sødkartoflerne og skær dem i ca. 3x3 cm stykker.

Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over for fuld varme

Krydret kødsovs
4

Når kødet er godt brunet tilsætter du din dåse hakket tomat, bouillon terning samt lidt ekstra salt, peber og 1 tsk. sukker

Lad det koge ved middel varme i ca. 30 minutter

Sødkartoffelmos
5

Når vandet koger ved sødkartoflerne, så tilsætter du lidt salt. Lad dem koge til de er møre, der går ca. 20 minutter

6

Efter 20 minutter kan du prøve at stikke i kartoflerne og er de helt møre, så kan du hælde vandet fra og dampe dem, på den slukket kogeplade.

Tilsæt skyren og brug enten et mosejern eller håndmikser og lave den mos type, som passer bedst til dig. Jeg kan godt lide der er lidt stykker i.

Smag til med salt og peber

Krydret kødsovs
7

Når sovsen har kogt i ca. 30 minutter, så tilsætter du tomatpure. Det vil jævne sovsen og gøre den tæt

Kog den op igen, så den er varm

Smag til med salt og peber

Anretning
8

Dette kan ikke gøres pænt 🙂

Kom en portion mos på tallerkenen og hæld kødsovsen ovenpå

God appetit 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Sødkartoffelmos

Vejledning

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en krydret ret i balance
1

Denne opskrift er til 4 personer

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos er en af de retter, som jeg godt kan finde på at lave når det er lidt koldt udenfor eller man bare har brug for noget varme i kroppen. Lige når du kigge på mængden af krydderier jeg bruger, så kan man godt tænke at det her bliver en meget krydret omgang.. Det gør det ikke. Ved at man arbejde med alle grundsmagene så før man balance i retten. Du kan se i opskriften at jeg bruger lidt sukker, det er bevidst for at tøjle smagen fra kanelen og runde den af. Du kan sagtens lave en almindelig grønsagsmos til denne ret hvis du vil, her forsøger jeg bare at give dig noget som ikke påvirker dit blodsukker enormt.

Håber du har lyst til at prøve retten og smide en kommentar

Sådan laver du retten
2

Skræl og snit løg og hvidløg fint

Find en gryde og sæt den over ved fuld varme

Når gryden er varm, skruer du ned på halv varme og tilsætter alle krydderierne. Lad dem riste stille og rolig i 1-2 minutter og rør rundt i dem

Tilsæt olie, løg og hvidløg og lad dem stege ved mellem varme i 2 minutter.

Tilsæt det hakkede oksekød og skrue op for varmen. Tilsæt salt og peber

Brun kødet godt, så det får en mørkebrun overflade

Sødkartoffelmos
3

Mens kødet bruner kan du gå i gang med sødkartoffelmosen

Skræl sødkartoflerne og skær dem i ca. 3x3 cm stykker.

Kom dem i en gryde med vand og sæt dem over for fuld varme

Krydret kødsovs
4

Når kødet er godt brunet tilsætter du din dåse hakket tomat, bouillon terning samt lidt ekstra salt, peber og 1 tsk. sukker

Lad det koge ved middel varme i ca. 30 minutter

Sødkartoffelmos
5

Når vandet koger ved sødkartoflerne, så tilsætter du lidt salt. Lad dem koge til de er møre, der går ca. 20 minutter

6

Efter 20 minutter kan du prøve at stikke i kartoflerne og er de helt møre, så kan du hælde vandet fra og dampe dem, på den slukket kogeplade.

Tilsæt skyren og brug enten et mosejern eller håndmikser og lave den mos type, som passer bedst til dig. Jeg kan godt lide der er lidt stykker i.

Smag til med salt og peber

Krydret kødsovs
7

Når sovsen har kogt i ca. 30 minutter, så tilsætter du tomatpure. Det vil jævne sovsen og gøre den tæt

Kog den op igen, så den er varm

Smag til med salt og peber

Anretning
8

Dette kan ikke gøres pænt 🙂

Kom en portion mos på tallerkenen og hæld kødsovsen ovenpå

God appetit 🙂

Krydret hakket okse med sødkartoffelmos