Forfattermaria
Bedømmelse

Græsk salat en simpel kombination, som smager fantastisk. Det der er vigtigst her er tomaterne, de skal smage af noget. Denne opskrift er til 2 personer

Græsk salat - en klassiker fra Grækenland
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterTotal10 minutter
Græsk salat - en klassiker jeg altid vender tilbage til
1

Denne opskrift er til 2 personer

Ja jeg kan ikke tage æren for denne ret, for den bliver ikke mere klassiske end denne salat fra Grækenland. Græsk salat, så simpel, men med de rigtige ingredienser smager det bare fantastisk. Jeg smagte denne ret første gang jeg var i Grækenland i 2007 og jeg spiste det stort set hver dag til enten frokost eller aftensmad. Det er ikke det samme herhjemme, det må man medgive og det er en fantastisk salat hvis man selv dyrker tingene frem i et drivhus. Men kigger man sig lidt for så kan godt genskaber smagen med grønsager fra forretningerne, specielt de små lokale grønthandlere som vi har her rundt om i landet. Det vigtigste er tomaterne, de skal smage af noget og derfor bruger jeg ofte cherry cocktail tomater som er på stilk. For de smager ofte af noget.

Jeg kan sagtens finde på at bruge denne ret, salat, til både frokost men også som aftensmad. Mængden jeg har her til to personer er til aftensmad, hvor det er det eneste man får. Man kan sagtens få et stykke kylling eller fisk til. Men så skal du bare tilpasse mængden af grønsager.

Det er nemt med denne ret at nå sine 600 gram grønt om dagen. Kalorierne i denne ret kommet specielt fra fetaen. Jeg bruger puck ost til min græsk salat, men andet feta kan også bruges. Som du måske har lagt mærke til, så er der ikke oliven i min salat og det er fordi jeg ikke er så vild med dem. Elsker du dem, så kom dem bare i 🙂

Sådan laver du græsk salat
2

Vask og skær cherry tomaterne over i halve

Vask og skræl agurkerne og skær dem i mundrette stykker

Vask peberfrugter og befri dem for kernehuset. Skær dem også i mundrette stykker

Pil skrællen af rødløget, halver det og skær tynde skiver.

3

Fordel grønsagerne i de to tallerkener, drys med lidt tørret oregano og bland dem let sammen. Hold lidt af løget tilbage til pynt

Hæld 1 spsk. olivenolie udover salaten

Dræn feta osten og skær den i skiver.

Placer skiven ovenpå salaten. Hæld en spsk. oliven olie mere udover hver portion

Pynt af med de sidste rødløg og et drys af tørret oregano

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Vejledning

Græsk salat - en klassiker jeg altid vender tilbage til
1

Denne opskrift er til 2 personer

Ja jeg kan ikke tage æren for denne ret, for den bliver ikke mere klassiske end denne salat fra Grækenland. Græsk salat, så simpel, men med de rigtige ingredienser smager det bare fantastisk. Jeg smagte denne ret første gang jeg var i Grækenland i 2007 og jeg spiste det stort set hver dag til enten frokost eller aftensmad. Det er ikke det samme herhjemme, det må man medgive og det er en fantastisk salat hvis man selv dyrker tingene frem i et drivhus. Men kigger man sig lidt for så kan godt genskaber smagen med grønsager fra forretningerne, specielt de små lokale grønthandlere som vi har her rundt om i landet. Det vigtigste er tomaterne, de skal smage af noget og derfor bruger jeg ofte cherry cocktail tomater som er på stilk. For de smager ofte af noget.

Jeg kan sagtens finde på at bruge denne ret, salat, til både frokost men også som aftensmad. Mængden jeg har her til to personer er til aftensmad, hvor det er det eneste man får. Man kan sagtens få et stykke kylling eller fisk til. Men så skal du bare tilpasse mængden af grønsager.

Det er nemt med denne ret at nå sine 600 gram grønt om dagen. Kalorierne i denne ret kommet specielt fra fetaen. Jeg bruger puck ost til min græsk salat, men andet feta kan også bruges. Som du måske har lagt mærke til, så er der ikke oliven i min salat og det er fordi jeg ikke er så vild med dem. Elsker du dem, så kom dem bare i 🙂

Sådan laver du græsk salat
2

Vask og skær cherry tomaterne over i halve

Vask og skræl agurkerne og skær dem i mundrette stykker

Vask peberfrugter og befri dem for kernehuset. Skær dem også i mundrette stykker

Pil skrællen af rødløget, halver det og skær tynde skiver.

3

Fordel grønsagerne i de to tallerkener, drys med lidt tørret oregano og bland dem let sammen. Hold lidt af løget tilbage til pynt

Hæld 1 spsk. olivenolie udover salaten

Dræn feta osten og skær den i skiver.

Placer skiven ovenpå salaten. Hæld en spsk. oliven olie mere udover hver portion

Pynt af med de sidste rødløg og et drys af tørret oregano

Velbekomme 🙂

Græsk salat