Forfattermaria
Bedømmelse

Pasta med græskarsovs og kylling er en mættende og god vinterret med græskar, kylling og frisk pasta. Lige til at gå om bord i. Denne opskrift er til 2 personer

Pasta med græskarsovs og kylling
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal30 minutter
Opskrift til 2 personer
Græskar sovs
Fyld i sovs
Kylling og pasta
Frisk pasta er det bedste for dit blodsukker
1

Denne opskrift er til 2 personer

Igennem mit vægttab, der er jeg ofte blevet spurgt; "Når hvad spiser du så ikke her mens du skal tabe dig ?" eller "Hvad har du udeladt at spise at fødevarekategorier ?" Til det har jeg svaret; "Jeg spiser alt" Under mit vægttab og nu her mens jeg har holdt det... Der har jeg spist alt også pasta, kartofler, chokolade, is med videre. Jeg mener ikke man skal udelukke noget eller bruge erstatningsprodukter. Men spise mindre og mere balanceret af det naturlige. Det gælder også når det kommer til pasta. Frisk pasta påvirker blodsukkeret mindre end tørret pasta gør og derved giver det mere stabil blodsukker... Kalorier er der og derfor skal man ikke spise for meget. MEN kan man godt lide pasta, som jeg kan så skal man også have det en gang imellem. Her i denne opskrift tilsætter jeg en masse grønsager i sovsen, for at give mere mæthed og det eneste fedt der bliver brugt er det som vi steger af fra baconnet.

Sådan laver du pasta med græskarsovs og kylling
Kylling og opstart til sovs
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Sæt en gryde over med 1 liter vand, tørret timian og bouillonterning

Find dit kyllingebryst frem og drys det på begge sider med salt, peber og tørret timian

Kom det i ovnen også selvom ovnen ikke er helt klar... Sæt et ur på 30 minutter (er din ovn helt opvarmet, så ikke mere en 25 minutter, selvfølgelig alt efter tykkelse på dit kyllingebryst)

Græskarsovsen
3

Skær skrallen af den halve butternut squash og skær kødet i små 1,5 x 1,5 cm tern. Behøver ikke være nøjagtig men bare små tern, for at forkorte kogetid. Det skal blendes bagefter.

Skær løget i ukurante tern

Kom butternut squash og løget op i vandet

Kog det i ca. 10-12 minutter

Fyld til sovsen
4

Kom bacon på en kold pande og tænd for fuld blus.

Rens og skær champignon i mindre stykker 1/4 eller 1/2 alt efter temperament.

Når baconnet er begyndt at smide sit fedt, tilsætter du champignon og tørret timian. Lad det stege godt af og stil det derefter til side

Græskarsovsen
5

Mærk på græskarene om de er møre.

Hvis de er det så hæld vandet fra nede i en skål, du må ikke smide det ud endnu.

Kom græskar og løg i en blender eller brug en stavblender.

Sæt med det samme noget nyt varmt vand fra hanen over på komfuret på fuld blus. Det skal bruges til pastaen

Mos grønsagerne ud og tilsæt lidt af vandet, så du får en sovse konsistens. Den må hellere være lidt for tynd end for tyk.. For pastaen stjæler noget af væsken senere

Smag sovsen til med salt og peber og kom den over til champignon og bacon og varm det stille og rolig op

Pasta
6

Når vandet koger tilsætter du ca. 10 gram salt pr liter vand

Hæld pastaen i vandet og lad den koge efter pakkens anvisninger. Den må ikke være for blød, da den skal tilberede videre i sovsen. Cirka 3-4 minutter

Når pastaen er færdig, drænes vandet fra, men gem lidt i en kop til at spæde op med hvis pastaen bliver tør. Kom pastaen i sovsen, rør rundt og lad det koge op.

Kyllingen
7

Når kyllingen har fået ca. 30 minutter, så tag den ud og lad den hvile 5 minutter

Skær den ud i store stykker. Er kyllingen for rå for dig på dette tidspunkt, så steg stykkerne på en pande hurtigt. Det kan være svært med størrelser på kyllingebryster hvor meget de skal have.

Anretning
8

Så skal der anrettes

Fordel pastaen og fyldet på to tallerkner og fordel kyllingen og drys med lidt persille

God appetit

Ingredienser

Opskrift til 2 personer
Græskar sovs
Fyld i sovs
Kylling og pasta

Vejledning

Frisk pasta er det bedste for dit blodsukker
1

Denne opskrift er til 2 personer

Igennem mit vægttab, der er jeg ofte blevet spurgt; "Når hvad spiser du så ikke her mens du skal tabe dig ?" eller "Hvad har du udeladt at spise at fødevarekategorier ?" Til det har jeg svaret; "Jeg spiser alt" Under mit vægttab og nu her mens jeg har holdt det... Der har jeg spist alt også pasta, kartofler, chokolade, is med videre. Jeg mener ikke man skal udelukke noget eller bruge erstatningsprodukter. Men spise mindre og mere balanceret af det naturlige. Det gælder også når det kommer til pasta. Frisk pasta påvirker blodsukkeret mindre end tørret pasta gør og derved giver det mere stabil blodsukker... Kalorier er der og derfor skal man ikke spise for meget. MEN kan man godt lide pasta, som jeg kan så skal man også have det en gang imellem. Her i denne opskrift tilsætter jeg en masse grønsager i sovsen, for at give mere mæthed og det eneste fedt der bliver brugt er det som vi steger af fra baconnet.

Sådan laver du pasta med græskarsovs og kylling
Kylling og opstart til sovs
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Sæt en gryde over med 1 liter vand, tørret timian og bouillonterning

Find dit kyllingebryst frem og drys det på begge sider med salt, peber og tørret timian

Kom det i ovnen også selvom ovnen ikke er helt klar... Sæt et ur på 30 minutter (er din ovn helt opvarmet, så ikke mere en 25 minutter, selvfølgelig alt efter tykkelse på dit kyllingebryst)

Græskarsovsen
3

Skær skrallen af den halve butternut squash og skær kødet i små 1,5 x 1,5 cm tern. Behøver ikke være nøjagtig men bare små tern, for at forkorte kogetid. Det skal blendes bagefter.

Skær løget i ukurante tern

Kom butternut squash og løget op i vandet

Kog det i ca. 10-12 minutter

Fyld til sovsen
4

Kom bacon på en kold pande og tænd for fuld blus.

Rens og skær champignon i mindre stykker 1/4 eller 1/2 alt efter temperament.

Når baconnet er begyndt at smide sit fedt, tilsætter du champignon og tørret timian. Lad det stege godt af og stil det derefter til side

Græskarsovsen
5

Mærk på græskarene om de er møre.

Hvis de er det så hæld vandet fra nede i en skål, du må ikke smide det ud endnu.

Kom græskar og løg i en blender eller brug en stavblender.

Sæt med det samme noget nyt varmt vand fra hanen over på komfuret på fuld blus. Det skal bruges til pastaen

Mos grønsagerne ud og tilsæt lidt af vandet, så du får en sovse konsistens. Den må hellere være lidt for tynd end for tyk.. For pastaen stjæler noget af væsken senere

Smag sovsen til med salt og peber og kom den over til champignon og bacon og varm det stille og rolig op

Pasta
6

Når vandet koger tilsætter du ca. 10 gram salt pr liter vand

Hæld pastaen i vandet og lad den koge efter pakkens anvisninger. Den må ikke være for blød, da den skal tilberede videre i sovsen. Cirka 3-4 minutter

Når pastaen er færdig, drænes vandet fra, men gem lidt i en kop til at spæde op med hvis pastaen bliver tør. Kom pastaen i sovsen, rør rundt og lad det koge op.

Kyllingen
7

Når kyllingen har fået ca. 30 minutter, så tag den ud og lad den hvile 5 minutter

Skær den ud i store stykker. Er kyllingen for rå for dig på dette tidspunkt, så steg stykkerne på en pande hurtigt. Det kan være svært med størrelser på kyllingebryster hvor meget de skal have.

Anretning
8

Så skal der anrettes

Fordel pastaen og fyldet på to tallerkner og fordel kyllingen og drys med lidt persille

God appetit

Pasta med græskarsovs og kylling