Forfattermaria
Bedømmelse

Rodfrugtgryde med okse er en hverdagsret med gulerødder, pastinak og hakket okse. Ikke nogle fancy ingredienser, bare ren smag. Denne opskrift er til 4 personer

Rodfrugtgryde med okse - nem aftensmad fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal30 minutter
Til 4 personer
Topping
Rodfrugtgryde med okse - kød, grønsager og krydderier med en masse smag
1

Denne opskrift er til 4 personer

Det her er rigtig komfort food, men det er bare komfort food på under en halv time. I denne ret er der en masse smag fra krydderier, sødme fra grønsagerne og lidt tekstur fra kødet. Det der er det vigtigste her i retten er at du får brunet kødet rigtig godt. Det skal være mørkebrun og have nogle gode stegeflader. Vær ikke bange når du skal stege kødet at lade det ligge i gryden uden at røre rund. Det giver mere karamellisering. Prøv denne ret og læg en kommentar om hvad du synes.

Sådan laver du retten
2

Start en gryde op med olivenolie

Når olien er varm, så tilsæt kødet, tørret timian, tørret rosmarin, salt og peber

Lad det stege rigtig godt. Det kan godt tage 8-10 minutter

Når kødet har fået lidt skorpe, så tilsæt sojaen og lad det koge ind i kødet.

3

Mens kødet steger

Hak løgene groft

Skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skrå skiver, så de får lidt flade

Pil hvidløgene og lad dem være hele

4

Når kødet er godt brunet, tilsæt de hakket løg og lad dem svitse med i 1 minut

Tilsæt gulerødder, pastinak og de hele hvidløg. Vend det hele godt sammen og lad det steg 1-2 minutter

Åben imens dåserne med hakket tomat og kokosmælken

5

Tilsæt tomaterne, kokosmælken, lidt mere tørret timian, salt, peber og muskatnød efter smag.

Rør rundt

Kog det hele i 15 minutter under låg for mellem varme. Det må gerne boble lidt

6

Efter 15 minutter, skal låget af og lad det koge videre i 5 minutter

Smag retten til med salt, peber og muligvis lidt mere friskrevet muskat

Anretning
7

Kom retten i en dyb tallerken

Pynt med frisk timian og nyd retten mens den er rygende varm

God appetit 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Topping

Vejledning

Rodfrugtgryde med okse - kød, grønsager og krydderier med en masse smag
1

Denne opskrift er til 4 personer

Det her er rigtig komfort food, men det er bare komfort food på under en halv time. I denne ret er der en masse smag fra krydderier, sødme fra grønsagerne og lidt tekstur fra kødet. Det der er det vigtigste her i retten er at du får brunet kødet rigtig godt. Det skal være mørkebrun og have nogle gode stegeflader. Vær ikke bange når du skal stege kødet at lade det ligge i gryden uden at røre rund. Det giver mere karamellisering. Prøv denne ret og læg en kommentar om hvad du synes.

Sådan laver du retten
2

Start en gryde op med olivenolie

Når olien er varm, så tilsæt kødet, tørret timian, tørret rosmarin, salt og peber

Lad det stege rigtig godt. Det kan godt tage 8-10 minutter

Når kødet har fået lidt skorpe, så tilsæt sojaen og lad det koge ind i kødet.

3

Mens kødet steger

Hak løgene groft

Skræl gulerødder og pastinakker. Skær dem i skrå skiver, så de får lidt flade

Pil hvidløgene og lad dem være hele

4

Når kødet er godt brunet, tilsæt de hakket løg og lad dem svitse med i 1 minut

Tilsæt gulerødder, pastinak og de hele hvidløg. Vend det hele godt sammen og lad det steg 1-2 minutter

Åben imens dåserne med hakket tomat og kokosmælken

5

Tilsæt tomaterne, kokosmælken, lidt mere tørret timian, salt, peber og muskatnød efter smag.

Rør rundt

Kog det hele i 15 minutter under låg for mellem varme. Det må gerne boble lidt

6

Efter 15 minutter, skal låget af og lad det koge videre i 5 minutter

Smag retten til med salt, peber og muligvis lidt mere friskrevet muskat

Anretning
7

Kom retten i en dyb tallerken

Pynt med frisk timian og nyd retten mens den er rygende varm

God appetit 🙂

Rodfrugtgryde med okse