Forfattermaria
Bedømmelse

Hasselnødspandekager med æbler og yoghurt er for dem som elsker hasselnød. For smagen går meget stærkt igennem. Pandekagerne er lidt bitre, men sammen med æblerne og skyren, så får man en god balance. Denne opskrift er til 2 personer

Hasselnødspandekager med æbler og yoghurt - sund morgenmad fra GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time15 minsKoge/bage tid 10 minsTotal tid25 mins
Til to personer
Topping
Hasselnødspandekager med æbler og yoghurt - til jer der elsker hasselnødder
1

Denne opskrift er til 2 personer

I denne morgenmadspandekage, får du både masser af smag, protein og sunde fedtstoffer. Det er en morgenmad som vil kunne holde dig mæt i lang tid. Det er ikke den hurtigste morgenmad. Men du kan godt hvis du vil blande alle ingredienserne sammen aftenen før, med undtagelse af natron og så er de lige til at stege om morgen, samtidig med du laver æblekompotten. Bare husk at kom natronen i inden du steger dem, ellers bliver de så flade 🙂

Pandekagerne
2

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse

Lad den stå og hvile i 10 minutter

Æblekompot
3

Skæl de to af æblerne, skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde sammen med vandet og vaniljepulver

Sæt det over og koge, indtil pandekagerne er færdig. Pas på det ikke brænder på

Pandekagerne
4

Varm en pande op med smørret på mellem til høj varme

Når den er varm, så kan du sætte små dej klumper af i den størrelse du ønsker. Jeg plejer gerne at have 4 på en 27 cm pande.

Steg dem på den ene side indtil de er stegt 2/3 del igennem. Det tager normalt 2-4 minutter

Vend dem og steg videre i 1-2 minutter indtil du kan mærke de er bag helt igennem

Gentag denne proces indtil der ikke er mere dej

Æbletern
5

Hak det sidste æble fint i små tern. Hvis du vil kan du vende dem i lidt citron saft, så bliver de ikke så hurtig brune.

Anretning
6

Kom lidt af kompotten ned i en dyb skål, placer 3-4 pandekager ovenpå.

Hæld 2 spsk. skyr udover

Drys med de friske æbletern

Hvis du vil, kan du tilføre lidt ekstra smag med skallen fra en frisk appelsin, som du lige kan rive ud over. Men det er kun hvis du har lyst 🙂

Velbekomme

Ingredients

Til to personer
Topping

Directions

Hasselnødspandekager med æbler og yoghurt - til jer der elsker hasselnødder
1

Denne opskrift er til 2 personer

I denne morgenmadspandekage, får du både masser af smag, protein og sunde fedtstoffer. Det er en morgenmad som vil kunne holde dig mæt i lang tid. Det er ikke den hurtigste morgenmad. Men du kan godt hvis du vil blande alle ingredienserne sammen aftenen før, med undtagelse af natron og så er de lige til at stege om morgen, samtidig med du laver æblekompotten. Bare husk at kom natronen i inden du steger dem, ellers bliver de så flade 🙂

Pandekagerne
2

Pisk alle ingredienserne sammen til en jævn masse

Lad den stå og hvile i 10 minutter

Æblekompot
3

Skæl de to af æblerne, skær dem i små stykker og kom dem op i en gryde sammen med vandet og vaniljepulver

Sæt det over og koge, indtil pandekagerne er færdig. Pas på det ikke brænder på

Pandekagerne
4

Varm en pande op med smørret på mellem til høj varme

Når den er varm, så kan du sætte små dej klumper af i den størrelse du ønsker. Jeg plejer gerne at have 4 på en 27 cm pande.

Steg dem på den ene side indtil de er stegt 2/3 del igennem. Det tager normalt 2-4 minutter

Vend dem og steg videre i 1-2 minutter indtil du kan mærke de er bag helt igennem

Gentag denne proces indtil der ikke er mere dej

Æbletern
5

Hak det sidste æble fint i små tern. Hvis du vil kan du vende dem i lidt citron saft, så bliver de ikke så hurtig brune.

Anretning
6

Kom lidt af kompotten ned i en dyb skål, placer 3-4 pandekager ovenpå.

Hæld 2 spsk. skyr udover

Drys med de friske æbletern

Hvis du vil, kan du tilføre lidt ekstra smag med skallen fra en frisk appelsin, som du lige kan rive ud over. Men det er kun hvis du har lyst 🙂

Velbekomme

Hasselnødspandekager med æbler og yoghurt