Squashkødboller med tomatsovs og pasta er en ret helt uden kød. Kødbollerne er udelukkende lavet på squash og mejeriprodukter med en lækker tomatsovs og pasta til
Denne opskrift er til 4 personer
Her er min opskrift på en gammel klassiker pasta og kødboller i en mere moderne version hvor man samtidig kan få brugt nogle af alle de squash som man eventuelt har i sin have. Jeg har ledt lidt rundt på nettet og mange steder har jeg kunne finde okse eller svinekød der var tilsat squash, men kunne ikke lige finde en opskrift hvor kødbollerne kun var lavet af squash, (kan godt være jeg ikke har ledt godt nok 🙂 så jeg tænkte.. Det må kunne lade sig gøre og det kunne det 🙂
Det som er allervigtigst i denne opskrift er at få så meget vand ud af squashene som muligt, så farsen ikke bliver vandet og så skal i huske at få nogle krydderier i de kødboller. Ellers bliver det en meget tam oplevelse.
Prøv retten og smid en kommentar. Det vil jeg blive glad for 🙂
Vask og riv squash fint på et rivejern, kom dem i et si. Kom salt ved og mas squashene med saltet, så de begynder at danne væske. Lad dem stå med saltet i minimum 30 minutter og vrid dem en gang imellem for vand eller mas det ud. Vi skal gerne have så meget vand ud som muligt.
Snit løget meget fint
Kom de andre ingredienser ned til de revne squash og ælt det godt sammen ligesom en fars
Tril ca. 40 små kødboller. Det kan hjælpe med lidt vand på fingrene
Snit løg og hvidløg fint
Find en højsiddet pande, en sauterpande eller en gryde, kom olien i og lad den varme op
Kom hvidløg, løg og krydderier i og skru ned for varmen. Lad det stege lige så stille.
Kom en stor pande på komfuret ved høj varme. Kom olie på
Når den er varm så kom halvdelen af kødbollerne på panden og lad dem stege.
De skal vendes en gang imellem, men hver ikke bange for stegeskorpe på kødbollerne. For det er det der giver dem smag. Hellere hård varme i kort til en lav varme længere. De skal også koge med i sovsen, så de skal nok blive gennemstegt.
Kom de hakkede tomater, kokosmælk, soja, honning, salt og peber ned til løgene.
Lad det koge indtil kødbollerne er stegt
Når første hold er færdig, så kom dem over på en tallerken
Sæt næste hold over og det kan godt være du skal komme lidt mere olie på panden igen.
Sæt vand over i en stor gryde og skru op på fuld varme.
Lige inden at alle kødbollerne er færdige, så smag sovsen til med soja, citronsaft, salt og peber. Måske skal der også bruges lidt flere krydderier
Kom de færdige kødboller i sovsen og lad dem koge med ved middelhøj varme.
Tilsæt salt i vand og kom pastaen i vandet og kog efter anvisningerne ca. 4 minutter
Når pastaen er kommet i vandet, så tilsæt de frosne ærter til sovsen.
Kom pastaen i 4 dybe tallerkener
Kom sovsen og ca. 10 kødboller til hver ovenpå
Drys med revet parmesan og frisk timian
God appetit 🙂
Ingredients
Directions
Denne opskrift er til 4 personer
Her er min opskrift på en gammel klassiker pasta og kødboller i en mere moderne version hvor man samtidig kan få brugt nogle af alle de squash som man eventuelt har i sin have. Jeg har ledt lidt rundt på nettet og mange steder har jeg kunne finde okse eller svinekød der var tilsat squash, men kunne ikke lige finde en opskrift hvor kødbollerne kun var lavet af squash, (kan godt være jeg ikke har ledt godt nok 🙂 så jeg tænkte.. Det må kunne lade sig gøre og det kunne det 🙂
Det som er allervigtigst i denne opskrift er at få så meget vand ud af squashene som muligt, så farsen ikke bliver vandet og så skal i huske at få nogle krydderier i de kødboller. Ellers bliver det en meget tam oplevelse.
Prøv retten og smid en kommentar. Det vil jeg blive glad for 🙂
Vask og riv squash fint på et rivejern, kom dem i et si. Kom salt ved og mas squashene med saltet, så de begynder at danne væske. Lad dem stå med saltet i minimum 30 minutter og vrid dem en gang imellem for vand eller mas det ud. Vi skal gerne have så meget vand ud som muligt.
Snit løget meget fint
Kom de andre ingredienser ned til de revne squash og ælt det godt sammen ligesom en fars
Tril ca. 40 små kødboller. Det kan hjælpe med lidt vand på fingrene
Snit løg og hvidløg fint
Find en højsiddet pande, en sauterpande eller en gryde, kom olien i og lad den varme op
Kom hvidløg, løg og krydderier i og skru ned for varmen. Lad det stege lige så stille.
Kom en stor pande på komfuret ved høj varme. Kom olie på
Når den er varm så kom halvdelen af kødbollerne på panden og lad dem stege.
De skal vendes en gang imellem, men hver ikke bange for stegeskorpe på kødbollerne. For det er det der giver dem smag. Hellere hård varme i kort til en lav varme længere. De skal også koge med i sovsen, så de skal nok blive gennemstegt.
Kom de hakkede tomater, kokosmælk, soja, honning, salt og peber ned til løgene.
Lad det koge indtil kødbollerne er stegt
Når første hold er færdig, så kom dem over på en tallerken
Sæt næste hold over og det kan godt være du skal komme lidt mere olie på panden igen.
Sæt vand over i en stor gryde og skru op på fuld varme.
Lige inden at alle kødbollerne er færdige, så smag sovsen til med soja, citronsaft, salt og peber. Måske skal der også bruges lidt flere krydderier
Kom de færdige kødboller i sovsen og lad dem koge med ved middelhøj varme.
Tilsæt salt i vand og kom pastaen i vandet og kog efter anvisningerne ca. 4 minutter
Når pastaen er kommet i vandet, så tilsæt de frosne ærter til sovsen.
Kom pastaen i 4 dybe tallerkener
Kom sovsen og ca. 10 kødboller til hver ovenpå
Drys med revet parmesan og frisk timian
God appetit 🙂
Har du noget du gerne vil dele ?