Forfattermaria
Bedømmelse

Squashkødboller med tomatsovs og pasta er en ret helt uden kød. Kødbollerne er udelukkende lavet på squash og mejeriprodukter med en lækker tomatsovs og pasta til

Squashkødboller med tomatsovs og pasta - hverdagsmad uden kød
PortionsstørrelsePortion
Prep Time40 minsKoge/bage tid 25 minsTotal tid1 hr 5 mins
Til 4 personer
Squashkødboller
Tomatsovs
Pasta
Anretning
Få bugt med alle de squash i har i haven 🙂
1

Denne opskrift er til 4 personer

Her er min opskrift på en gammel klassiker pasta og kødboller i en mere moderne version hvor man samtidig kan få brugt nogle af alle de squash som man eventuelt har i sin have. Jeg har ledt lidt rundt på nettet og mange steder har jeg kunne finde okse eller svinekød der var tilsat squash, men kunne ikke lige finde en opskrift hvor kødbollerne kun var lavet af squash, (kan godt være jeg ikke har ledt godt nok 🙂 så jeg tænkte.. Det må kunne lade sig gøre og det kunne det 🙂

Det som er allervigtigst i denne opskrift er at få så meget vand ud af squashene som muligt, så farsen ikke bliver vandet og så skal i huske at få nogle krydderier i de kødboller. Ellers bliver det en meget tam oplevelse.

Prøv retten og smid en kommentar. Det vil jeg blive glad for 🙂

Squashkødboller - start 30 minutter før eller dagen før
2

Vask og riv squash fint på et rivejern, kom dem i et si. Kom salt ved og mas squashene med saltet, så de begynder at danne væske. Lad dem stå med saltet i minimum 30 minutter og vrid dem en gang imellem for vand eller mas det ud. Vi skal gerne have så meget vand ud som muligt.

3

Snit løget meget fint

Kom de andre ingredienser ned til de revne squash og ælt det godt sammen ligesom en fars

Tril ca. 40 små kødboller. Det kan hjælpe med lidt vand på fingrene

Tomatsovsen
4

Snit løg og hvidløg fint

5

Find en højsiddet pande, en sauterpande eller en gryde, kom olien i og lad den varme op

6

Kom hvidløg, løg og krydderier i og skru ned for varmen. Lad det stege lige så stille.

Kødboller - mens løgene steger
7

Kom en stor pande på komfuret ved høj varme. Kom olie på

Når den er varm så kom halvdelen af kødbollerne på panden og lad dem stege.

De skal vendes en gang imellem, men hver ikke bange for stegeskorpe på kødbollerne. For det er det der giver dem smag. Hellere hård varme i kort til en lav varme længere. De skal også koge med i sovsen, så de skal nok blive gennemstegt.

Tomatsovs
8

Kom de hakkede tomater, kokosmælk, soja, honning, salt og peber ned til løgene.

Lad det koge indtil kødbollerne er stegt

Kødboller
9

Når første hold er færdig, så kom dem over på en tallerken

Sæt næste hold over og det kan godt være du skal komme lidt mere olie på panden igen.

Pasta
10

Sæt vand over i en stor gryde og skru op på fuld varme.

Sovs med kødboller
11

Lige inden at alle kødbollerne er færdige, så smag sovsen til med soja, citronsaft, salt og peber. Måske skal der også bruges lidt flere krydderier

Kom de færdige kødboller i sovsen og lad dem koge med ved middelhøj varme.

Pasta
12

Tilsæt salt i vand og kom pastaen i vandet og kog efter anvisningerne ca. 4 minutter

Sovs med kødboller
13

Når pastaen er kommet i vandet, så tilsæt de frosne ærter til sovsen.

Anretning
14

Kom pastaen i 4 dybe tallerkener

Kom sovsen og ca. 10 kødboller til hver ovenpå

Drys med revet parmesan og frisk timian

God appetit 🙂

Ingredients

Til 4 personer
Squashkødboller
Tomatsovs
Pasta
Anretning

Directions

Få bugt med alle de squash i har i haven 🙂
1

Denne opskrift er til 4 personer

Her er min opskrift på en gammel klassiker pasta og kødboller i en mere moderne version hvor man samtidig kan få brugt nogle af alle de squash som man eventuelt har i sin have. Jeg har ledt lidt rundt på nettet og mange steder har jeg kunne finde okse eller svinekød der var tilsat squash, men kunne ikke lige finde en opskrift hvor kødbollerne kun var lavet af squash, (kan godt være jeg ikke har ledt godt nok 🙂 så jeg tænkte.. Det må kunne lade sig gøre og det kunne det 🙂

Det som er allervigtigst i denne opskrift er at få så meget vand ud af squashene som muligt, så farsen ikke bliver vandet og så skal i huske at få nogle krydderier i de kødboller. Ellers bliver det en meget tam oplevelse.

Prøv retten og smid en kommentar. Det vil jeg blive glad for 🙂

Squashkødboller - start 30 minutter før eller dagen før
2

Vask og riv squash fint på et rivejern, kom dem i et si. Kom salt ved og mas squashene med saltet, så de begynder at danne væske. Lad dem stå med saltet i minimum 30 minutter og vrid dem en gang imellem for vand eller mas det ud. Vi skal gerne have så meget vand ud som muligt.

3

Snit løget meget fint

Kom de andre ingredienser ned til de revne squash og ælt det godt sammen ligesom en fars

Tril ca. 40 små kødboller. Det kan hjælpe med lidt vand på fingrene

Tomatsovsen
4

Snit løg og hvidløg fint

5

Find en højsiddet pande, en sauterpande eller en gryde, kom olien i og lad den varme op

6

Kom hvidløg, løg og krydderier i og skru ned for varmen. Lad det stege lige så stille.

Kødboller - mens løgene steger
7

Kom en stor pande på komfuret ved høj varme. Kom olie på

Når den er varm så kom halvdelen af kødbollerne på panden og lad dem stege.

De skal vendes en gang imellem, men hver ikke bange for stegeskorpe på kødbollerne. For det er det der giver dem smag. Hellere hård varme i kort til en lav varme længere. De skal også koge med i sovsen, så de skal nok blive gennemstegt.

Tomatsovs
8

Kom de hakkede tomater, kokosmælk, soja, honning, salt og peber ned til løgene.

Lad det koge indtil kødbollerne er stegt

Kødboller
9

Når første hold er færdig, så kom dem over på en tallerken

Sæt næste hold over og det kan godt være du skal komme lidt mere olie på panden igen.

Pasta
10

Sæt vand over i en stor gryde og skru op på fuld varme.

Sovs med kødboller
11

Lige inden at alle kødbollerne er færdige, så smag sovsen til med soja, citronsaft, salt og peber. Måske skal der også bruges lidt flere krydderier

Kom de færdige kødboller i sovsen og lad dem koge med ved middelhøj varme.

Pasta
12

Tilsæt salt i vand og kom pastaen i vandet og kog efter anvisningerne ca. 4 minutter

Sovs med kødboller
13

Når pastaen er kommet i vandet, så tilsæt de frosne ærter til sovsen.

Anretning
14

Kom pastaen i 4 dybe tallerkener

Kom sovsen og ca. 10 kødboller til hver ovenpå

Drys med revet parmesan og frisk timian

God appetit 🙂

Squashkødboller med tomatsovs og pasta