Forfattermaria
Bedømmelse

Svinekødsburger med sødkartoffelboller er mit bud på en miljørigtig burger, hvis man vil med på trenden. MEN lige meget hvad så smager den godt 🙂

Svinekødsburger med sødkartoffelboller
PortionsstørrelsePortion
Prep Time35 minsKoge/bage tid 25 minsTotal tid1 hr
Til 4 personer
Sødkartoffelboller
Bøf
Blomkål topping
Øvrig tilbehør
Miljø rigtig mad - hvad er det ?
1

Opskriften er til 4 personer

I disse tider hvor vi så mange data med hvad der er miljørigtigt, så kan det være svært at finde ud hvad man skal gøre for at hjælpe til. For mit vedkommende så går jeg ind for at spise mindre kød og det er ligegyldig om det er ko, gris eller kylling. MEN at det så er af bedre kvalitet. Vi har også fået at vide at oksekød er dårligt for miljøet og det er også blevet meget dyrt i inflationen. Om oksekød er skyld i global opvarmning, det tvivler jeg meget på, men min pengepung kan bedre lide at købe svinekød for tiden og hvis det laves ordentlig, så kan det blive rigtig godt. For at få flere grønsager så laver jeg her sødkartoffelboller. Det har godt nok ikke meget med boller som sådan at gøre, men det fungerer meget godt til denne her burger, samtidig får jeg også tilføjet flere proteiner i form af kikærtemel. Denne opskrift kan også bruges til folk med glutenallergi. Så der er mange gode ting i denne opskrift, udeover god smag og lækkert mad til vægttab. Prøv opskriften og fortæl mig gerne hvad du synes.

Bøf
2

Kom svinkødet i en skål sammen med salt og ælt det rigtig godt sammen med hænderne. Du vil opleve at kødet bliver mere fast og begynder at hænge bedre sammen.

Kom de øvrige ting i og ælt det godt sammen. Del kødet i 4 portioner og ta hver klump og kast den mellem de hænder så fedt i kødet bliver varmt.

Form bøffen og stil den til side.

Sødkartoffelbolle
3

Skræl sødkartoflen og riv den på den fine side af rivejernet

4

Kom de øvrige ingredienser i og ælt det hele godt sammen. Hvis dejen er for fugtig så tilsæt lidt mere kikærtemel.

Stil det til side

Blomkåls topping
5

Vask og skær blomkålsbuketterne i tynde skiver

6

Skær de soltørret tomater i tynde strimler og gør det sammen med løg

7

Mix det hele sammen i en skål, sammen med lidt af olien (ca. 4 spsk.)
Stil det til side

Sødkartoffelboller
8

Sæt en stor pande på over fuld varme og tilsæt olie

Del sødkartoffeldejen op i 8 portioner

Form dem så runde som du kan oppe i hånden

Når panden er varm så ta 4 kugler og placer dem på panden. Mas dem flade på panden med håndfladen og rund dem lidt hvis det er nødvendigt.
Lad dem stege ca. 5 minutter og så skal de vendes. Skrue lidt ned for panden. De skal blive brune i toppen, men ikke sorte.

Når de skal vendes skal man lige passe lidt på, de kan godt knække lidt. Skulle det ske, så mas dem sammen igen med paletten.

Bøffer
9

Sæt en pande over varmen på fuld blus.

Kom olien på panden og lad det varme op

Kom bøfferne på og lade dem stege 7 minutter på hver side. Krydder efter med peber og en lille smule salt

Skulle bøfferne blive færdige før sødkartoflerne er, så ta dem af varmen men lad dem blive på panden og trække ved eftervarme.

Sødkartoffelboller
10

Når de første 4 boller er færdige så kom dem på en tallerken

Kom de sidste 4 på panden på samme måde.

Spinat
11

Vask den

Dressing
12

Lav din egen avokado creme eller brug den færdiglavet fra svansø (det kan jeg godt finde på)

Eller lave en yoghurtdressing med paprika, sumak, citron, salt og peber

Anretning
13

Kom de første 4 boller på tallerkenerne

Kom dressing på og herefter spinat, bøf, blomkåls topping og afslut med en sødkartoffel mere.

Velbekomme 🙂

Ingredients

Til 4 personer
Sødkartoffelboller
Bøf
Blomkål topping
Øvrig tilbehør

Directions

Miljø rigtig mad - hvad er det ?
1

Opskriften er til 4 personer

I disse tider hvor vi så mange data med hvad der er miljørigtigt, så kan det være svært at finde ud hvad man skal gøre for at hjælpe til. For mit vedkommende så går jeg ind for at spise mindre kød og det er ligegyldig om det er ko, gris eller kylling. MEN at det så er af bedre kvalitet. Vi har også fået at vide at oksekød er dårligt for miljøet og det er også blevet meget dyrt i inflationen. Om oksekød er skyld i global opvarmning, det tvivler jeg meget på, men min pengepung kan bedre lide at købe svinekød for tiden og hvis det laves ordentlig, så kan det blive rigtig godt. For at få flere grønsager så laver jeg her sødkartoffelboller. Det har godt nok ikke meget med boller som sådan at gøre, men det fungerer meget godt til denne her burger, samtidig får jeg også tilføjet flere proteiner i form af kikærtemel. Denne opskrift kan også bruges til folk med glutenallergi. Så der er mange gode ting i denne opskrift, udeover god smag og lækkert mad til vægttab. Prøv opskriften og fortæl mig gerne hvad du synes.

Bøf
2

Kom svinkødet i en skål sammen med salt og ælt det rigtig godt sammen med hænderne. Du vil opleve at kødet bliver mere fast og begynder at hænge bedre sammen.

Kom de øvrige ting i og ælt det godt sammen. Del kødet i 4 portioner og ta hver klump og kast den mellem de hænder så fedt i kødet bliver varmt.

Form bøffen og stil den til side.

Sødkartoffelbolle
3

Skræl sødkartoflen og riv den på den fine side af rivejernet

4

Kom de øvrige ingredienser i og ælt det hele godt sammen. Hvis dejen er for fugtig så tilsæt lidt mere kikærtemel.

Stil det til side

Blomkåls topping
5

Vask og skær blomkålsbuketterne i tynde skiver

6

Skær de soltørret tomater i tynde strimler og gør det sammen med løg

7

Mix det hele sammen i en skål, sammen med lidt af olien (ca. 4 spsk.)
Stil det til side

Sødkartoffelboller
8

Sæt en stor pande på over fuld varme og tilsæt olie

Del sødkartoffeldejen op i 8 portioner

Form dem så runde som du kan oppe i hånden

Når panden er varm så ta 4 kugler og placer dem på panden. Mas dem flade på panden med håndfladen og rund dem lidt hvis det er nødvendigt.
Lad dem stege ca. 5 minutter og så skal de vendes. Skrue lidt ned for panden. De skal blive brune i toppen, men ikke sorte.

Når de skal vendes skal man lige passe lidt på, de kan godt knække lidt. Skulle det ske, så mas dem sammen igen med paletten.

Bøffer
9

Sæt en pande over varmen på fuld blus.

Kom olien på panden og lad det varme op

Kom bøfferne på og lade dem stege 7 minutter på hver side. Krydder efter med peber og en lille smule salt

Skulle bøfferne blive færdige før sødkartoflerne er, så ta dem af varmen men lad dem blive på panden og trække ved eftervarme.

Sødkartoffelboller
10

Når de første 4 boller er færdige så kom dem på en tallerken

Kom de sidste 4 på panden på samme måde.

Spinat
11

Vask den

Dressing
12

Lav din egen avokado creme eller brug den færdiglavet fra svansø (det kan jeg godt finde på)

Eller lave en yoghurtdressing med paprika, sumak, citron, salt og peber

Anretning
13

Kom de første 4 boller på tallerkenerne

Kom dressing på og herefter spinat, bøf, blomkåls topping og afslut med en sødkartoffel mere.

Velbekomme 🙂

Svinekødsburger med sødkartoffelboller