Forfattermaria
Bedømmelse

Stegt kylling på kikærter og ferskenbund er en lidt anderledes opskrift, hvor vi bruger en af sæsonens frugter, nemlig ferskener, i en salt ret. Denne opskrift er til 4 personer

Stegt kylling på kikærter og ferskenbund - hverdagsmad fra Gastroulven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterKogetid/Bagetid 40 minutterTotal50 minutter
Ovnstegte kyllingelår
Kikærte og ferskenbund
1

Opskrift til 4 personer

Hverdagen kan være hektisk, men selv i en hektisk hverdag er det vigtigt at få noget god mad, så du har energi til hverdagen, træning, vægttab og de øvrige ting som du også skal have energi til. I denne ret "Stegt kylling på kikærter og ferskenbund" får du en masse proteiner, som kan holde dig kørende og mæt i længere tid og du får en god balance af salt og sødt. Det som man skal huske når man bruger frugt i maden er at balancerer det ud med salt og bitre noter, for ellers bliver det for sødt. Så det vil sige bruge en lille smule ekstra salt eller kombiner med soja som jeg gør her. Det fjerner de værste af de søde noter, så det minder om salt aftensmad.

God fornøjelse 🙂

Stegte kyllingelår
2

Tænd din ovn på 200 grader

Kom olien, paprika, salt og peber i en pose og kom kyllingelårene i.

Ryst det hele godt rundt, så krydderierne bliver fordelt.

Fordel dem i bradepande og når ovnen er varm, så lad dem stege i 40 minutter til de er sprøde og gyldne.

Kikærte og ferskenbund
3

Find en stor pande - gerne 27 cm

Fjern skralden fra løgene og skær dem i både.

Skræl gulerødderne og del dem på langs 2 gange. Så du har 4 halve cirkler. Skær dem i 1-1,5 cm stykker

Åben kikærterne, dræn væsken fra og vask dem i lidt vand.

4

Start panden op på fuld varme når der er ca. 25 minutter tilbage til kyllingelårene er færdige

Kom olien og paprika på panden og lad det varme igennem i 1 minut. Pas på det ikke brænder

Skru ned på mellem varme

Kom rødløgene på panden og lad dem stege i 3-4 minutter

Kom gulerødderne ved og lad dem stege 4-5 minutter

Kom kikærterne ved og krydder med salt og peber. Lad de stege i 6-7 minutter, så det er godt varmt. Det kan være du skal skrue lidt op for varmen når der er kommet flere ingredienser på. Så du er sikker på det hele bliver tilberedt.

5

Skær imens de 2 peberfrugter i tern.

Jeg gør jeg gerne det at jeg skær i kanten af den grønne top hele vejen rundt på peberfrugten og så står du med stokken til sidst, som kan smides væk.

Vask ferskenerne og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.

6

Kom peberfrugt og ferskener i panden sammen med soja og lade det hele stege i 4-5 minutter. så det får lidt varme. Men det må ikke splatte ud.

Krydder igen med salt og peber. Hvis du kan lide det kan du altid tilføje 1 tsk. tørret timian til retten.

Anretning
7

Ta panden af varmen

Ta kyllingelårene ud af ovnen og placer dem ovenpå kikærter og fersken blandingen.

Drys med persille.

Så er der serveret og velbekomme 🙂

Ingredienser

Ovnstegte kyllingelår
Kikærte og ferskenbund

Vejledning

1

Opskrift til 4 personer

Hverdagen kan være hektisk, men selv i en hektisk hverdag er det vigtigt at få noget god mad, så du har energi til hverdagen, træning, vægttab og de øvrige ting som du også skal have energi til. I denne ret "Stegt kylling på kikærter og ferskenbund" får du en masse proteiner, som kan holde dig kørende og mæt i længere tid og du får en god balance af salt og sødt. Det som man skal huske når man bruger frugt i maden er at balancerer det ud med salt og bitre noter, for ellers bliver det for sødt. Så det vil sige bruge en lille smule ekstra salt eller kombiner med soja som jeg gør her. Det fjerner de værste af de søde noter, så det minder om salt aftensmad.

God fornøjelse 🙂

Stegte kyllingelår
2

Tænd din ovn på 200 grader

Kom olien, paprika, salt og peber i en pose og kom kyllingelårene i.

Ryst det hele godt rundt, så krydderierne bliver fordelt.

Fordel dem i bradepande og når ovnen er varm, så lad dem stege i 40 minutter til de er sprøde og gyldne.

Kikærte og ferskenbund
3

Find en stor pande - gerne 27 cm

Fjern skralden fra løgene og skær dem i både.

Skræl gulerødderne og del dem på langs 2 gange. Så du har 4 halve cirkler. Skær dem i 1-1,5 cm stykker

Åben kikærterne, dræn væsken fra og vask dem i lidt vand.

4

Start panden op på fuld varme når der er ca. 25 minutter tilbage til kyllingelårene er færdige

Kom olien og paprika på panden og lad det varme igennem i 1 minut. Pas på det ikke brænder

Skru ned på mellem varme

Kom rødløgene på panden og lad dem stege i 3-4 minutter

Kom gulerødderne ved og lad dem stege 4-5 minutter

Kom kikærterne ved og krydder med salt og peber. Lad de stege i 6-7 minutter, så det er godt varmt. Det kan være du skal skrue lidt op for varmen når der er kommet flere ingredienser på. Så du er sikker på det hele bliver tilberedt.

5

Skær imens de 2 peberfrugter i tern.

Jeg gør jeg gerne det at jeg skær i kanten af den grønne top hele vejen rundt på peberfrugten og så står du med stokken til sidst, som kan smides væk.

Vask ferskenerne og skær dem i tern på ca. 1x1 cm.

6

Kom peberfrugt og ferskener i panden sammen med soja og lade det hele stege i 4-5 minutter. så det får lidt varme. Men det må ikke splatte ud.

Krydder igen med salt og peber. Hvis du kan lide det kan du altid tilføje 1 tsk. tørret timian til retten.

Anretning
7

Ta panden af varmen

Ta kyllingelårene ud af ovnen og placer dem ovenpå kikærter og fersken blandingen.

Drys med persille.

Så er der serveret og velbekomme 🙂

Stegt kylling på kikærter og ferskenbund