Forfattermaria
Bedømmelse

Lun andesalat med det bedste fra efteråret, grønkål, tranebær, mandler og appelsin. Denne opskrift er til 2 personer

Lun andesalat med det bedste fra efteråret, grønkål, tranebær, mandler og appelsin fra gastroulven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time5 minsKoge/bage tid 15 minsTotal tid20 mins
Til 2 personer
Til dressing
Lun andesalat - så bliver det ikke mere efterår for mig
1

Denne opskrift er til 2 personer

Jeg elsker and på denne årstid og selvom vi også får det til jul. Så elsker jeg at lave and i mange afskygninger. Som f.eks. denne lune andesalat. Her er det med efterårets grønsager, som spiller godt op til den søde and. Jeg starter altid min and op på en kold pande og når skinnet er dejlig gylden, så kommer det i ovnen, så kan jeg fokusere på andre ting. Det gælder ikke om at have travlt i køkkenet men at hygge sig og få lavet god mad på kort tid.

Denne salat smager både godt lun og kold og derfor kan den også sagtens bruges til madpakken

Sådan laver du salaten
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Start med din and 🙂

Find en pande og dine andebryster frem... Rids skinnet på andebrystet uden at du kommer ned i kødet. Krydder med salt, peber og timian.

Kom brysterne på en tør kold pande og varm den op på fuld varme

Dette gør du for at smelte fedtet af anden, så den tilberede i det. Det smager bedre og anden bliver sundere win win 🙂

3

Vask og rib grønkålen og skær den i grove stykker. Stil den til side

Pil rødløget, skær det halv over og skær nogle halve ringe. Den anden halvdel af løget kan bruges på et andet tidspunkt, Pak den ind og læg den i køleskabet

4

Hold øje med din and !

Skrue din ovn ned på 175 grader

Når fedtet er smeltet fra og du kan se skinnet er blevet dejligt brun, så smid anden i ovnen i ca. 12-15 minutter

5

Skær det røde spidskål i fine strimler, hvis du kan lide det lidt groft så gør det 🙂

Skær skallen og det hvid fra appelsinerne og skær appelsinkødet ud i små tern

Find tranebær og mandler frem

Dressing
6

Ta alle ingredienser og pisk dem sammen i en skål. Krydder med salt og peber.

Den må gerne være stærk af både salt og peber, for når det kommer ned på grønsagerne og kødet. Så stjæler det meget smag.

Så du skal være modig her 🙂

Stil den til side, så du er klar til anretning

And og anretning
7

Når anden er klar så tag den ud af ovnen og lad den hvile, gerne 5 minutter mens du begynder at bygge salaterne op

Start med 2/3 grønkål og rød spidskål i bunden

Tilføj lidt løg

Når anden har trukket, så skær den ud i tynde skiver

Fordel dem på salaten

Fordel resten af grønkål og spidskål, løg, appelsin, tranebær og mandler ovenpå

Hæld dressingen over og drys til sidst med friskkværnet peber

God appetit 🙂

Ingredients

Til 2 personer
Til dressing

Directions

Lun andesalat - så bliver det ikke mere efterår for mig
1

Denne opskrift er til 2 personer

Jeg elsker and på denne årstid og selvom vi også får det til jul. Så elsker jeg at lave and i mange afskygninger. Som f.eks. denne lune andesalat. Her er det med efterårets grønsager, som spiller godt op til den søde and. Jeg starter altid min and op på en kold pande og når skinnet er dejlig gylden, så kommer det i ovnen, så kan jeg fokusere på andre ting. Det gælder ikke om at have travlt i køkkenet men at hygge sig og få lavet god mad på kort tid.

Denne salat smager både godt lun og kold og derfor kan den også sagtens bruges til madpakken

Sådan laver du salaten
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Start med din and 🙂

Find en pande og dine andebryster frem... Rids skinnet på andebrystet uden at du kommer ned i kødet. Krydder med salt, peber og timian.

Kom brysterne på en tør kold pande og varm den op på fuld varme

Dette gør du for at smelte fedtet af anden, så den tilberede i det. Det smager bedre og anden bliver sundere win win 🙂

3

Vask og rib grønkålen og skær den i grove stykker. Stil den til side

Pil rødløget, skær det halv over og skær nogle halve ringe. Den anden halvdel af løget kan bruges på et andet tidspunkt, Pak den ind og læg den i køleskabet

4

Hold øje med din and !

Skrue din ovn ned på 175 grader

Når fedtet er smeltet fra og du kan se skinnet er blevet dejligt brun, så smid anden i ovnen i ca. 12-15 minutter

5

Skær det røde spidskål i fine strimler, hvis du kan lide det lidt groft så gør det 🙂

Skær skallen og det hvid fra appelsinerne og skær appelsinkødet ud i små tern

Find tranebær og mandler frem

Dressing
6

Ta alle ingredienser og pisk dem sammen i en skål. Krydder med salt og peber.

Den må gerne være stærk af både salt og peber, for når det kommer ned på grønsagerne og kødet. Så stjæler det meget smag.

Så du skal være modig her 🙂

Stil den til side, så du er klar til anretning

And og anretning
7

Når anden er klar så tag den ud af ovnen og lad den hvile, gerne 5 minutter mens du begynder at bygge salaterne op

Start med 2/3 grønkål og rød spidskål i bunden

Tilføj lidt løg

Når anden har trukket, så skær den ud i tynde skiver

Fordel dem på salaten

Fordel resten af grønkål og spidskål, løg, appelsin, tranebær og mandler ovenpå

Hæld dressingen over og drys til sidst med friskkværnet peber

God appetit 🙂

Lun andesalat