Forfattermaria
Bedømmelse

Det her var en sjov kage at lave, en stor kaj kage, med mazarinbund, hindbærsyltetøj, hindbær/smørcreme skum og marcipan og jeg synes han blev rigtig fin. Her er kage til 12-14 personer

Stor kaj kage fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 2 timer 35 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal3 timer
Kaj kage til 12 personer
Kagen
Marmelade
Smørcreme
Italiensk marengs
Marcipan
Jeg hygger mig med at lave kage
1

Denne kaj kage er til 12 personer, måske 14 🙂

Denne kage var en bestillingskage, men det bliver den ikke mindre sjov af og jeg fik rigtig god response på den bagefter. Nogle troede det var en professionel konditor der havde lavet den og ikke en selvudlært. Så det må jeg tage som et stort kompliment. Den var så hyggelig at lave og lidt sjovt hvor meget man sådan nogenlunde kan få det til at ligne en frø med karakter. Er du lidt god i bage/dessert køkken, så kan du sagtens lave denne opskrift 🙂 Følg punkterne step for step og husk at tage lidt pauser ind imellem. For der er mange steps men bliver det brudt ned så er det ikke så slemt. Jeg vil anbefale at når du skal rulle den store mængde grønne marcipan ud, at du da har en lang pind du kan rulle det op og flytte det på. Ellers er det nærmest umuligt uden den sprækker. Jeg har en rundstok på 1 meter og det fungerer så godt.

Sådan laver du Kaj kagen
2

Start med at tænde din ovn på 175 grader varmluft

Pisk smør, sukker og marcipan sammen til det er lyst. Tilsæt æggene et af gange og vent med at tilsætte det næste æg, til det første æg er blevet inkorporeret i dejen og pisk til sukkeret er opløst.

3

Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem ned til sukker/marcipan og æggemassen. Vend det hele sammen med en dejskraber.

Smør en 22 cm form godt med smør, både på kanter og bund og kom dejen deri

Bag dejen i ca. 25 minutter. Alt efter hvordan din ovn bager kan det godt være den skal have 5 minutter mere. En strikkepind eller nål skal gerne komme ren op at kagens centrum.

Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter inden den vendes forsigtig ud på en rist

Marmeladen
4

Kog hindbærrene med syltesukker og citronsaft, spred marmeladen ud i bunden af et fad kom den på køl så den tykner.

Smørcremen
5

Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem på en køkkenmaskine med k-spaden eller med en håndmikser indtil den lys og luftig

Italiensk marengs
6

Hindbærrene koges med 1dl vand så bærrene blive let udkogte. Sigt massen over i en ren gryde og tilsæt sukkeret og kog det ind til en tæt sirup. Har du et termometer så skal den ca. komme op på 121 grader. Har du ikke et termometer, så kan du tjekke ved at lade en dråbe af siruppen dryppe ned i vand og hvis det samler sig til en dråbe, så er den klar. Den skal virkelig koge godt ind.

7

Æggehviderne piskes med flormelis til det netop begynder at skumme. Tilsæt den kogende hindbærsukkerlage stille og roligt ved høj hastighed på maskinen, og pisk til marengsen er kold og meget stiv. Den skal kunne stå selv

Denne del er klart nemmere at gøre på en køkkenmaskine, men det kan lade sig gøre i hånden.

8

Vend et par spsk. af marengsen i smørcremen, så den bliver homogen. Tilsæt herefter mere marengs, lidt efter lidt. Du skal bruge det hele

Samling af den første del af kagen
9

Når kagen er kølet af, så kan du fordele hindbærmeladen ud på kagens top. Hvis du vil kan du med en kernehusudstikker lave nogle små huller i kagen, som man kan helle hindbærmarmeladen ned i, specielt hvis marmeladen er lidt syrlig, så er det dejligt til alt det søde. Men du kan også sagtens bare brede det ud ovenpå.

Tag hele smørcreme/marengs massen og placer den på toppen af kagen. Form en kugle af cremen med en spartel og husk at smøre lidt ned på siderne af kagen, så man kan lime marcipanen fast. Når kagen har fået den ønskede form, så skal den gerne på køl en time, så creme kan nå at sætte sig inden du skal arbejde videre med den.

Marcipanen
10

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Du skal have 4 klumper

1 stort til den grønne farve (kroppen, fødder og hænder)
1 lille kugle til det sort i øjnene
1 lille kugle til hvide i øjnene
1 lidt større kugle til den røde mund

Ælt grøn konditor gel eller pasta ind i den store klump og rød frugtfarve ind i den ene af de små klumper og sort i den anden og den sidste klump skal blive som den er.

Rul på et flormelis dækket bord marcipanklumpen, uden farve, ud i ca. 0,5 mm tykkelse og tryk med en 4 cm rund form to øjne
Rul på et flormelis dækket bord den sort masse, ud i ca. 0,5 mm tykkelse og tryk med en 1,5 cm rund form to øjne
Rul den røde masse ud i en aflang form, ligeledes på flormelis, og skær en glad mund
Rul den store masse grøn marcipan ud på flormelis i ca. 0,5 cm tykkelse i en stor rund cirkel. Den skal være ca. 55-60 cm i diameter, for at være sikker på den kan dække. Hellere for stor end for lille

Den sidste finish
11

Tag din kage ud af køleskabet hvor den gerne skulle have sat sig. Placer kagen på et fladt fad

Rul din store grønne marcipan cirkel op på en træpind og rul den udover kagen. Sørg altid for at der er noget overskydende ved start

Med dine hænder former du marcipanen ned omkring kaj kagen og skærer løbende det overskydende fra, så du får et flot finish.

Af det overskydende grønne marcipan laver du fødder og hænder til din lille frø 🙂

12

Placer øjne, mund og hænder på frøen og du kan lime det fast med lidt vand.

Efter alt det flormelis som man har brugt til at rulle ud med, så kan man tørre det af med en meget hårdt opvredet klud.

Jeg håber du har haft det sjovt med at lave din egen "lille" kaj kage. Smid gerne en kommentar om dine oplevelser med denne opskrift.

Ingredienser

Kaj kage til 12 personer
Kagen
Marmelade
Smørcreme
Italiensk marengs
Marcipan

Vejledning

Jeg hygger mig med at lave kage
1

Denne kaj kage er til 12 personer, måske 14 🙂

Denne kage var en bestillingskage, men det bliver den ikke mindre sjov af og jeg fik rigtig god response på den bagefter. Nogle troede det var en professionel konditor der havde lavet den og ikke en selvudlært. Så det må jeg tage som et stort kompliment. Den var så hyggelig at lave og lidt sjovt hvor meget man sådan nogenlunde kan få det til at ligne en frø med karakter. Er du lidt god i bage/dessert køkken, så kan du sagtens lave denne opskrift 🙂 Følg punkterne step for step og husk at tage lidt pauser ind imellem. For der er mange steps men bliver det brudt ned så er det ikke så slemt. Jeg vil anbefale at når du skal rulle den store mængde grønne marcipan ud, at du da har en lang pind du kan rulle det op og flytte det på. Ellers er det nærmest umuligt uden den sprækker. Jeg har en rundstok på 1 meter og det fungerer så godt.

Sådan laver du Kaj kagen
2

Start med at tænde din ovn på 175 grader varmluft

Pisk smør, sukker og marcipan sammen til det er lyst. Tilsæt æggene et af gange og vent med at tilsætte det næste æg, til det første æg er blevet inkorporeret i dejen og pisk til sukkeret er opløst.

3

Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem ned til sukker/marcipan og æggemassen. Vend det hele sammen med en dejskraber.

Smør en 22 cm form godt med smør, både på kanter og bund og kom dejen deri

Bag dejen i ca. 25 minutter. Alt efter hvordan din ovn bager kan det godt være den skal have 5 minutter mere. En strikkepind eller nål skal gerne komme ren op at kagens centrum.

Lad kagen køle af i formen i ca. 15 minutter inden den vendes forsigtig ud på en rist

Marmeladen
4

Kog hindbærrene med syltesukker og citronsaft, spred marmeladen ud i bunden af et fad kom den på køl så den tykner.

Smørcremen
5

Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem på en køkkenmaskine med k-spaden eller med en håndmikser indtil den lys og luftig

Italiensk marengs
6

Hindbærrene koges med 1dl vand så bærrene blive let udkogte. Sigt massen over i en ren gryde og tilsæt sukkeret og kog det ind til en tæt sirup. Har du et termometer så skal den ca. komme op på 121 grader. Har du ikke et termometer, så kan du tjekke ved at lade en dråbe af siruppen dryppe ned i vand og hvis det samler sig til en dråbe, så er den klar. Den skal virkelig koge godt ind.

7

Æggehviderne piskes med flormelis til det netop begynder at skumme. Tilsæt den kogende hindbærsukkerlage stille og roligt ved høj hastighed på maskinen, og pisk til marengsen er kold og meget stiv. Den skal kunne stå selv

Denne del er klart nemmere at gøre på en køkkenmaskine, men det kan lade sig gøre i hånden.

8

Vend et par spsk. af marengsen i smørcremen, så den bliver homogen. Tilsæt herefter mere marengs, lidt efter lidt. Du skal bruge det hele

Samling af den første del af kagen
9

Når kagen er kølet af, så kan du fordele hindbærmeladen ud på kagens top. Hvis du vil kan du med en kernehusudstikker lave nogle små huller i kagen, som man kan helle hindbærmarmeladen ned i, specielt hvis marmeladen er lidt syrlig, så er det dejligt til alt det søde. Men du kan også sagtens bare brede det ud ovenpå.

Tag hele smørcreme/marengs massen og placer den på toppen af kagen. Form en kugle af cremen med en spartel og husk at smøre lidt ned på siderne af kagen, så man kan lime marcipanen fast. Når kagen har fået den ønskede form, så skal den gerne på køl en time, så creme kan nå at sætte sig inden du skal arbejde videre med den.

Marcipanen
10

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Du skal have 4 klumper

1 stort til den grønne farve (kroppen, fødder og hænder)
1 lille kugle til det sort i øjnene
1 lille kugle til hvide i øjnene
1 lidt større kugle til den røde mund

Ælt grøn konditor gel eller pasta ind i den store klump og rød frugtfarve ind i den ene af de små klumper og sort i den anden og den sidste klump skal blive som den er.

Rul på et flormelis dækket bord marcipanklumpen, uden farve, ud i ca. 0,5 mm tykkelse og tryk med en 4 cm rund form to øjne
Rul på et flormelis dækket bord den sort masse, ud i ca. 0,5 mm tykkelse og tryk med en 1,5 cm rund form to øjne
Rul den røde masse ud i en aflang form, ligeledes på flormelis, og skær en glad mund
Rul den store masse grøn marcipan ud på flormelis i ca. 0,5 cm tykkelse i en stor rund cirkel. Den skal være ca. 55-60 cm i diameter, for at være sikker på den kan dække. Hellere for stor end for lille

Den sidste finish
11

Tag din kage ud af køleskabet hvor den gerne skulle have sat sig. Placer kagen på et fladt fad

Rul din store grønne marcipan cirkel op på en træpind og rul den udover kagen. Sørg altid for at der er noget overskydende ved start

Med dine hænder former du marcipanen ned omkring kaj kagen og skærer løbende det overskydende fra, så du får et flot finish.

Af det overskydende grønne marcipan laver du fødder og hænder til din lille frø 🙂

12

Placer øjne, mund og hænder på frøen og du kan lime det fast med lidt vand.

Efter alt det flormelis som man har brugt til at rulle ud med, så kan man tørre det af med en meget hårdt opvredet klud.

Jeg håber du har haft det sjovt med at lave din egen "lille" kaj kage. Smid gerne en kommentar om dine oplevelser med denne opskrift.

Kaj kage