Forfattermaria
Bedømmelse

Cirka 2,5 time så er der nybagt speltrugbrød og det kræver ikke mere en 10 minutters arbejde for dig. Prøv det nu 🙂

Hurtig speltrugbrød fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 10 minutterKogetid/Bagetid 2 timer 30 minutterTotal2 timer 40 minutter
Øvrige ting
Godt rugbrød på kort tid
1

Denne opskrift giver ca. 2 små rugbrød eller 1 stort

Det her er ikke et helt normalt rugbrød, men det smager rigtig godt og det fylder ligeså godt som et rigtigt rugbrød. Hvis du gerne vil have det mørkere kan du bruge mørk maltmel i stedet for lyst.

Sådan laver du det
2

Det bliver ikke nemmere

Vej meltyperne og bland dem grundigt.

Afvej de andre ingredienser i samme skål og smulder gæren ned i blandingen. Du må ikke hælde salten ned ovenpå gæren, da gæren så kan tage skade.

Tilsæt alle ingredienser og bland det hele sammen.

Jeg rører dejen sammen på en køkkenmaskine, men du kan også gøre det i hånden. Dejen må bare ikke æltes.

3

Del dejen op i de to smurte rugbrødsforme. Stil dejen til hævning i 1 time

Denne dej hæver ikke meget op

4

Tænd din ovn på 170 grader varmluft

Bag brødene i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter

Ta brødet ud og lad det køle af i formen i 10 minutter inden det vendes ud på en rist.

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Øvrige ting

Vejledning

Godt rugbrød på kort tid
1

Denne opskrift giver ca. 2 små rugbrød eller 1 stort

Det her er ikke et helt normalt rugbrød, men det smager rigtig godt og det fylder ligeså godt som et rigtigt rugbrød. Hvis du gerne vil have det mørkere kan du bruge mørk maltmel i stedet for lyst.

Sådan laver du det
2

Det bliver ikke nemmere

Vej meltyperne og bland dem grundigt.

Afvej de andre ingredienser i samme skål og smulder gæren ned i blandingen. Du må ikke hælde salten ned ovenpå gæren, da gæren så kan tage skade.

Tilsæt alle ingredienser og bland det hele sammen.

Jeg rører dejen sammen på en køkkenmaskine, men du kan også gøre det i hånden. Dejen må bare ikke æltes.

3

Del dejen op i de to smurte rugbrødsforme. Stil dejen til hævning i 1 time

Denne dej hæver ikke meget op

4

Tænd din ovn på 170 grader varmluft

Bag brødene i midten af ovnen i 1 time og 15 minutter

Ta brødet ud og lad det køle af i formen i 10 minutter inden det vendes ud på en rist.

Velbekomme 🙂

Hurtig speltrugbrød