Du gør det rigtige, men vægten går op – hvad sker der

Vægten kan gå op uden det er din skyld, specielt hvis du er kvinde

Når man skal tabe sig, så har man en tendens til at fokuserer på vægten, da det jo også ofte er det som sygehus, læger og andre sundhedsfaglige personer kigger på. Desværre så kan vægten være meget drilsk og det kan give en masse frustrationer.

Er du kvinde og er du godt i gang med din livsstilsændring, men synes du at din vægt går op og ned hver uge, som en rollercoaster. Så er det ikke sikkert det er noget som du kan gøre noget ved. Din menstruations cyklus kan spille en stor rolle i din vægt.

 

Der kan være en årsag til din vægtøgning, som du ikke er kvinde over

Da jeg begyndte min livsstilsændring, med de tiltag som du kan se her på hjemmesiden. Så oplevede jeg, som mange kvinder, at mit vægttab gik op og ned uge for uge.

 

Uge 1 vægttab med – 3 kilo

Uge 2 vægtøgning med +700 gram

Uge 3 vægttab med – 2,9 kilo

Uge 4 vægtøgning med 1,2 kilo

 

og sådan fortsatte det, under næsten hele vægttabet. Hver uge når vægten var gået op, blev jeg ked af det, frustreret og følte ikke at jeg var god nok. Jeg nedgjorde mig selv og tænkte at jeg ikke kunne klare det.

Så begyndte jeg at lægge mærke til at vægtøgninger altid kom i de uger op til, enten menstruationen eller ægløsningen. Derfor prøvede jeg at tage vægten, som jeg plejede og så hoppede jeg på vægten igen lige efter enten start på menstruationen eller lige efter ægløsning og der oplevede jeg at vægten var gået nogle gange 2 kilo ned på 2-3 dage efter menstruationen og omkring et kilo hver gang efter ægløsningen.

Da jeg først observerede at det skete hver gang, så holdt jeg op med at give mig selv skylden, men bare fortsatte på samme måde i de uge hvor vægten gik op, for det gav pote i ugen efter.

Efterhånden som jeg er blevet mindre, blev vægtøgningen også mindre i de “problematiske uger”. Nu er det 1,2 kilo ved menustration og omkring 500 gram ved ægløsning.

 

Slå ikke dig selv oven i hovedet

Det er ikke sikkert din krop reagere på samme måde som min, men hver opmærksom på hvordan dit vægttab viser sig. Hvis du ved du har gjort det, som du havde sat dig for og du ikke føler det giver pote, så lad være med at give dig selv skylden. Lad ikke succes over de uger hvor du taber dig blive overskygget af noget som du måske ikke kan gøre noget ved.

Klap dig selv på skulderen… Du gør det godt

 

Hvad gør man i de uge hvor vægten går op

 

  • Nr. 1 – Venter til næste uge og ser hvordan det er gået 🙂
  • Nr. 2 – Prøv under hele dit vægttab at måle dig selv med et målebånd. For vægten kan godt gå op men centimerne går ned. Er du ikke gået i gang endnu, så er det ikke for sent 🙂
  • Nr. 3 – Har du god samvittighed med det du har gjort i de dårlige uger – så er det godt nok