Find din træningsstil

Man hører ofte når man skal tabe sig; “Du skal bare bevæge dig  noget mere”. Det er rigtig nok at motion kan være med til at give dig et hurtige og større vægttab.

 

Vælg en motionstype som du glæder dig til ?

Jeg synes det er vigtigt at man finder en motionstype som man har lyst til, for så er der også større chance for at det bliver gjort. Hvis du hader maskiner og fitness centre eller hader at løbe. Så er det nok ikke den motionsform der passer til dig.

For mig var det en kombination af Zumba, med træningsvideo hjemme i stuen, gå turer og ridning. Grunden til det blev de tre former var at det alt sammen var noget som jeg kunne gøre for mig selv eller sammen med min mand, for jeg havde ikke lyst til at være sammen med en masse mennesker, når jeg skulle træne og teste min krop og se hvad den kunne holde til.

En anden grund var at jeg ikke kan holde til 1-2 timers ren motion og derfor var Zumba god for mig. For jeg kunne vælge imellem de forskellige træningsprogrammer, alt efter hvad jeg ville træne og hvor lange programmer var og så kunne jeg tage 3 om dagen på forskellige tidspunkter, når overskuddet var der. Jeg glæder mig hver gang til jeg skal danse Zumba. Jeg ved det bliver hårdt, jeg ved jeg kommer til at svede, men jeg føler mig glad, når jeg danser og får bevæget kroppen og får fjernet stive muskler og det er fantastisk musik. På hesten, der kommer jeg helt ind i mit indre, jeg fokusere kun på hesten og mig. Når jeg rider, får jeg noget “mig tid” og gåturene, giver mig en chance for at være sammen med min dejlig mand og vi kan nyde naturen sammen .

 

 

Vælg en motionsform som gør dig glad

Vælg en motionsform, som giver dig lyst til at gøre det . Har du noget som du godt kunne tænke dig at prøve måske Zumba, svømning eller noget helt tredje. Jamen så gør det nu.

Se om du kan flette motion ind i hverdagen uden at det tager meget mere af din tid. Vær realistisk hvor meget du kan nå og set dine resultater efter det. Du må meget gerne have store ambition, både med motionen og vægttabet. MEN kan du ikke indfri det, så lad være med at blive sur på dig selv. Brug det i stedet til at lære om dig selv hvor meget du i virkeligheden kan.

 

 

Vær ærlig overfor dig selv med hvor meget tid du har til motion ?

Det andet man skal gøre klart for sig selv og være ærlig med, er hvor meget tid har jeg i min hverdag til motion.

Det der kan være problemet hvis man går fra intet motion til en hel masse, er at man ikke når alle de daglige pligter, som så kan stresse en og så finder man undskyldninger for ikke at fortsætte med motionen og derved stopper det.

Er man ærlig overfor sig selv “Hvor meget tid har jeg til motion”, uden at det at det kommer til at stresse mig. I starten vil du opleve at det tager mere energi end du får, men efter et stykke tid så vil det vende. Man skal over den pukkel.

Derfor er det også vigtigt at du lægger en plan, lærer at lytte til din krop, men også at presse den 2-5% hver gang ellers bliver du ikke bedre.

 

 

Pak undskyldningerne væk…

Lad nu være med at komme med den undskyldning at man ikke kan finde tid til lidt motion i hverdagen. For ligegyldig hvor travlt man har, så kan man finde 20-30 minutter. Noget af det, er et spørgsmål om prioritering og så erstatte noget inaktiv tid med noget aktiv tid. F.eks. for mig så plejede jeg at se lidt fjernsyn når jeg var færdig med arbejde og indtil  min  mand kom hjem. Det blev erstatte med Zumba tid. Jeg stod 20 minutter før op om morgen og trænede de 20 minutter i et Zumba program. Så fik mig og min mand for vane at gå en tur på 30 minutter hver aften. Derved nåede jeg op på minimum 1 time og 10 minutter og kun ved at stå 20 minutter før op.

Vær smart når du planlægger din motion, så du ikke føler du mister noget andet. Gør det sammen med din familie eller venner, så du heller ikke mister kvalitetstid med dem.

Er du typen som tænker rigtig meget på andre og ikke meget på dig selv, så se din motion som “mig tid” hvor det er dig der er i fokus, uden forstyrrende elementer.

 

Kort og godt

  • Find 1,2 eller 3 motionsformer, som du har lyst til og som måske også får dig i godt humør
  • Erstat inaktiv tid med aktiv tid
  • Se hvor du kan få motion ind uden at det sjæler mere af din fritid
  • Brug familien og venner hvis det er det du har behov for eller brug det som “mig tid”