Persille

Personligt så ville jeg ikke gerne undvære persille i mit køkken. Mange tror persille kun kan bruges til persillesovs eller puttes ved kartofler som grøn pynt. Denne krydderurt kan så meget mere. Du kan finde denne krydderurt i to forskellige varianter krus- og bredbladetpersille. Der er fordele og ulemper ved begge typer, og de har også lidt forskellig smag.

Jeg bruger selv den bredbladet version meget i salat, for simpelthen at give smag, når man nu ikke må bruge en fed dressing. Som smagsgiver i pastaretter, som jeg tilsætter helt til sidst i processen. Den kan også anvendes i pestoer hvis det er det man vil.

Kruspersillen bruger jeg oftest hvis den skal hakkes fin. Den kan have en lidt sjov konsistens bare at spise i store stykker. Kruspersille bruger jeg i sovser, også andre end den almindelig persillesovs, til pesto, som fyld i rullet kød og mange andre steder. Persille er en urt som godt kan tage varme, uden at den mister form og smag og kommer til at se kedelig ud. Så mere persille i køknerne, det er en krydderurt som ikke fortjener kun at blive brugt som garniture, lad den smage af noget.

Læs også denne artikel: Maden skal smage af noget