Forfattermaria
Bedømmelse

Efterårs spidskålssalat er en dejlig nem salat med ikke mange ingredienser til 4 personer. Her skal du bruge spidskål, grøn peberfrugt, rødløg, æbler, persille og peanuts og så en appelsin til dressing 🙂

Efterårs spidskålssalat fra GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsTotal tid10 mins
Salat behøver ikke være svært
1

Denne opskrift er til 4 personer. Salaten her er en rigtig efterårssalat og nu da jeg har rigtig mange æbler i haven. Så skal de jo bruges. Mange har det rigtig svært ved at lave nye salater, fordi de ofte mangler inspiration til hvad der passer sammen. Her kan de være godt at tænke på grundsmagene surt, sødt, salt, bitter og den sidste smag umami. Opfylder man bare de 4 første smage, så er man godt på vej.

Denne salat kan både bruges til aftensmad med et stykke kød til eller som almindelig frokost eller on the go. Dog vil jeg vente med at komme peanuts før helt til sidst så de ikke bliver bløde. Salaten er rigtig god hvis du vil gemme den til dagen efter, da disse ingredienserne ikke falder sammen. Så lav mere end du skal bruge og ta det med på madpakken dagen efter... Dejlig nemt

Sådan laver du salaten
2

Snit spidskålen i tynde strimler

Det samme gøres med rødløg og æblerne, så de kommer i tynde skriver. Æblerne må gerne have skræl på.. det giver farve og flere vitaminer

Ta din peberfrugt og skær den i små tern

Skyld persillen og hak den groft. Gem 1/3 af persillen til toppynt

3

Vend det hele sammen i en skål

Riv skallen af appelsinen ud over salaten og pres saften ud.

Hæld olivenolien over og vend det hele rundt

Drys med resten af persillen og peanut og så er du færdig

Ingredients

Directions

Salat behøver ikke være svært
1

Denne opskrift er til 4 personer. Salaten her er en rigtig efterårssalat og nu da jeg har rigtig mange æbler i haven. Så skal de jo bruges. Mange har det rigtig svært ved at lave nye salater, fordi de ofte mangler inspiration til hvad der passer sammen. Her kan de være godt at tænke på grundsmagene surt, sødt, salt, bitter og den sidste smag umami. Opfylder man bare de 4 første smage, så er man godt på vej.

Denne salat kan både bruges til aftensmad med et stykke kød til eller som almindelig frokost eller on the go. Dog vil jeg vente med at komme peanuts før helt til sidst så de ikke bliver bløde. Salaten er rigtig god hvis du vil gemme den til dagen efter, da disse ingredienserne ikke falder sammen. Så lav mere end du skal bruge og ta det med på madpakken dagen efter... Dejlig nemt

Sådan laver du salaten
2

Snit spidskålen i tynde strimler

Det samme gøres med rødløg og æblerne, så de kommer i tynde skriver. Æblerne må gerne have skræl på.. det giver farve og flere vitaminer

Ta din peberfrugt og skær den i små tern

Skyld persillen og hak den groft. Gem 1/3 af persillen til toppynt

3

Vend det hele sammen i en skål

Riv skallen af appelsinen ud over salaten og pres saften ud.

Hæld olivenolien over og vend det hele rundt

Drys med resten af persillen og peanut og så er du færdig

Efterårs spidskålssalat