Forfattermaria
Bedømmelse

Gulerodssalat med tranebær, appelsin og bladselleri god som tilbehør til kød eller som frokost i sig selv. Rigtig god til et vægttab

Gulerodssalat - sunde salater fra Gastroulven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time15 minsTotal tid15 mins
Til 4 personer
Dressing
Luksus version af en klassisk gulerodssalat
1

Til 4 personer som tilbehør til aftensmad eller 2 personer som hovedmåltid.

Rigtig mange kender den klassiske gulerodssalat med gulerødder, citronsaft og ofte rosiner. Her har jeg lavet den i en luksus version, som tilbyder lidt flere nuancer i smagen. I opskriften bruger en en foodprocessor for at spare tid, men du kan jo sagtens rive gulerødderne på et rivejern og snittet spidskålet fint med en kniv. Ingen problemer. Dressingen på denne salat indeholder ikke olie og derfor så får den ikke tilført ekstra kalorier.

Så skal der laves gulerodssalat
2

Start med at skrælle og fjerne ender fra gulerødderne

Skær spidskålet i stykker, som kan gå i din foodprocessor.

Riv begge dele i foodprocessoren på det grove rivejern. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug et almindelig rivejern og en kniv.

Kom det hele i en skål

3

Vask og fjern enderne fra bladsellerierne og skær stængerne i ca. 1 cm stykker

Kom dem i skålen

4

Skær skallen af appelsinen som skal i salaten og skær kødet op i mindre stykker.

Kom dem i skålen

5

Vej tranebær og mandler af (hvis du vil kan du hakke mandlerne groft)

Hak persillen let

Kom det hele i skålen

Dressing
6

Press appelsinsaft og citronsaft over salaten og drys med salten. Det er rigtig godt hvis det er friskkværnet salt.

Vend det hele godt rundt

Så er den klar

Ingredients

Til 4 personer
Dressing

Directions

Luksus version af en klassisk gulerodssalat
1

Til 4 personer som tilbehør til aftensmad eller 2 personer som hovedmåltid.

Rigtig mange kender den klassiske gulerodssalat med gulerødder, citronsaft og ofte rosiner. Her har jeg lavet den i en luksus version, som tilbyder lidt flere nuancer i smagen. I opskriften bruger en en foodprocessor for at spare tid, men du kan jo sagtens rive gulerødderne på et rivejern og snittet spidskålet fint med en kniv. Ingen problemer. Dressingen på denne salat indeholder ikke olie og derfor så får den ikke tilført ekstra kalorier.

Så skal der laves gulerodssalat
2

Start med at skrælle og fjerne ender fra gulerødderne

Skær spidskålet i stykker, som kan gå i din foodprocessor.

Riv begge dele i foodprocessoren på det grove rivejern. Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug et almindelig rivejern og en kniv.

Kom det hele i en skål

3

Vask og fjern enderne fra bladsellerierne og skær stængerne i ca. 1 cm stykker

Kom dem i skålen

4

Skær skallen af appelsinen som skal i salaten og skær kødet op i mindre stykker.

Kom dem i skålen

5

Vej tranebær og mandler af (hvis du vil kan du hakke mandlerne groft)

Hak persillen let

Kom det hele i skålen

Dressing
6

Press appelsinsaft og citronsaft over salaten og drys med salten. Det er rigtig godt hvis det er friskkværnet salt.

Vend det hele godt rundt

Så er den klar

Gulerodssalat