Forfattermaria
Bedømmelse

Lækker serrano salat med blødkogte æg, stegte porre og spinat. Perfekt som aftensmad eller til madpakken.

Salat med porre serano og æg
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 15 minutterTotal20 minutter
Lækkert til både aftensmad og frokost
1

Denne opskrift er til 1 person

Denne salat kan bruges både til frokost, men den er også god som aftensmad. Den er fuld med vitaminer og mineraler, samt proteiner fra æggene og kødet. Skal du have den med i madpakke, Så vent med at skære æggene over til lige inden du skal spise og så drys med lidt god salt, så er det ikke så ringe.

Sådan laver du salaten
2

Start med at rense porren. Du skal kun bruge det hvide og en lille smule af det grønne, inden det bliver for grov i strukturen. Skær den i tre stykker og rens det

3

Find en pande og start den op på middel varme samme med smørret. Når smørret er smeltet og begynder kan du ligger porren på. Drys med salt, peber og timian. Vend porren i smørret og krydderier ofte, så den bliver brunet på alle sider. Det tager ca. 10-12 minutter. Når porren begynder at give efter og virker lidt blød. Så er den færdig

Start en gryde op med varmt vand i.

4

Når vandet koger, så læg 2 æg ned i vandet og kog dem ca. 3,5 minut. Når de har kogt, så hæld lige lidt kold vand over dem, så du stopper kogningen, men de må ikke blive liggende i vandet. Så de bliver kolde

5

Skyl spinaten og radiserne. Skær radiserne i skiver og læg dem til side sammen med spinaten

Anretning
6

Start med 2/3 de af salaten. Fordel skiverne rundt om på tallerkenen. Pil æggene og skær dem midt over. De skal gerne være dejlig runny indeni. Fordel dem på tallerkenen.

Ta de 6 tsk. hytteost og fordel dem ud over retten og herefter radiserne. Læg porerne på og fordel resten af spinaten udover.

Drys med salt og peber og pynt med rød skovsyre

Spis mens æggene er varme og nyd det.

Ingredienser

Vejledning

Lækkert til både aftensmad og frokost
1

Denne opskrift er til 1 person

Denne salat kan bruges både til frokost, men den er også god som aftensmad. Den er fuld med vitaminer og mineraler, samt proteiner fra æggene og kødet. Skal du have den med i madpakke, Så vent med at skære æggene over til lige inden du skal spise og så drys med lidt god salt, så er det ikke så ringe.

Sådan laver du salaten
2

Start med at rense porren. Du skal kun bruge det hvide og en lille smule af det grønne, inden det bliver for grov i strukturen. Skær den i tre stykker og rens det

3

Find en pande og start den op på middel varme samme med smørret. Når smørret er smeltet og begynder kan du ligger porren på. Drys med salt, peber og timian. Vend porren i smørret og krydderier ofte, så den bliver brunet på alle sider. Det tager ca. 10-12 minutter. Når porren begynder at give efter og virker lidt blød. Så er den færdig

Start en gryde op med varmt vand i.

4

Når vandet koger, så læg 2 æg ned i vandet og kog dem ca. 3,5 minut. Når de har kogt, så hæld lige lidt kold vand over dem, så du stopper kogningen, men de må ikke blive liggende i vandet. Så de bliver kolde

5

Skyl spinaten og radiserne. Skær radiserne i skiver og læg dem til side sammen med spinaten

Anretning
6

Start med 2/3 de af salaten. Fordel skiverne rundt om på tallerkenen. Pil æggene og skær dem midt over. De skal gerne være dejlig runny indeni. Fordel dem på tallerkenen.

Ta de 6 tsk. hytteost og fordel dem ud over retten og herefter radiserne. Læg porerne på og fordel resten af spinaten udover.

Drys med salt og peber og pynt med rød skovsyre

Spis mens æggene er varme og nyd det.

Salat med porrer, æg og serrano