Forfattermaria
Bedømmelse

Jordbær/hindbærkage med flødeskum. Denne kage er ikke så sund som den kunne være, men det hele skal heller ikke være sundt hele tiden. Denne kage er god til at få brugt frugterne fra haven

Jordbær/hindbærkage med flødeskum - Gastroulven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time20 minsKoge/bage tid 35 minsTotal tid55 mins
Til kagen
Topping - ja det bliver ikke sundere
Jeg elsker at lave kage, men ikke god til at spise dem
1

Denne kage er til 6-8 personer

Dem som kender mig ved jeg kan lave mange kager.. både moussekager, flødeskumkager, tørkager og meget andet. Det er sådan at jeg faktisk næsten ikke spiser kager med flødeskum, med mindre der er syre til stede, men derfor afholder det mig ikke fra at lave opskrifterne til jer og så må min mand spise kagerne. Lige denne kage smager rigtig godt. Jeg bruger dobbeltcream som topping på kagen og det smager bare godt. Kan du ikke finde det, så brug almindelig fløde.

Sådan laver du kagen
2

Varm ovnen op på 175 grader varmluft

Pisk blød smør og sukker sammen, til det bliver en cremet hvid masse

Sker det for dig ligesom det også gør for mig, at du ikke får smørret ud i tide, så kan du banke det mod bordet. Så bliver det hurtigt blødt.

3

Vej og bland mel, bagepulver, vaniljepulver

4

Når smørret og sukkeret er blevet hvidt, så tilsæt et æg og en spsk. af melet. Pisk det godt og tilsæt det sidste æg, samt en spsk. af melblandingen.

Grunden til jeg blander lidt af melet med sammen ved æggene, er for at nedsætte risikoen for at massen skiller. Skulle det ske, så tilsæt resten af melet og pisk det godt.

5

Når æggene er pisket godt i, så tilsæt mælken, resten af melet og bland det godt med en dejskraber eller ske

6

Vend bærrene i med en dejskraberen, så de er godt fordelt

7

Ta en 22 cm springform og beklæd den krøllet bagepapir. Grunden til jeg krøller det er for at det bedre tilpasser dig til formen

Hæld dejen i og glat den ud

Bag kagen i ca. 35 minutter.

8

Efter de 35 minutter, så kan du lige teste om kagen har fået nok. Enten med en strikkepind, gaffel eller kødnål.

Der må ikke sidde noget på pinden.

9

Lad kagen køle af i formen i 15 minutter og ta den derefter ud og lad den køle af på en rist.

Topping
10

Pisk fløden med flormelis og citronskal

Når kagen er kold, lægger du flødeskummen op på kagen og glatter det ud. Jeg kan godt lide man kan se lidt af kagen, men det er jo helt op til dig.

Pynt med friske bær og muligvis lidt frysetørret frugt.

Ingredients

Til kagen
Topping - ja det bliver ikke sundere

Directions

Jeg elsker at lave kage, men ikke god til at spise dem
1

Denne kage er til 6-8 personer

Dem som kender mig ved jeg kan lave mange kager.. både moussekager, flødeskumkager, tørkager og meget andet. Det er sådan at jeg faktisk næsten ikke spiser kager med flødeskum, med mindre der er syre til stede, men derfor afholder det mig ikke fra at lave opskrifterne til jer og så må min mand spise kagerne. Lige denne kage smager rigtig godt. Jeg bruger dobbeltcream som topping på kagen og det smager bare godt. Kan du ikke finde det, så brug almindelig fløde.

Sådan laver du kagen
2

Varm ovnen op på 175 grader varmluft

Pisk blød smør og sukker sammen, til det bliver en cremet hvid masse

Sker det for dig ligesom det også gør for mig, at du ikke får smørret ud i tide, så kan du banke det mod bordet. Så bliver det hurtigt blødt.

3

Vej og bland mel, bagepulver, vaniljepulver

4

Når smørret og sukkeret er blevet hvidt, så tilsæt et æg og en spsk. af melet. Pisk det godt og tilsæt det sidste æg, samt en spsk. af melblandingen.

Grunden til jeg blander lidt af melet med sammen ved æggene, er for at nedsætte risikoen for at massen skiller. Skulle det ske, så tilsæt resten af melet og pisk det godt.

5

Når æggene er pisket godt i, så tilsæt mælken, resten af melet og bland det godt med en dejskraber eller ske

6

Vend bærrene i med en dejskraberen, så de er godt fordelt

7

Ta en 22 cm springform og beklæd den krøllet bagepapir. Grunden til jeg krøller det er for at det bedre tilpasser dig til formen

Hæld dejen i og glat den ud

Bag kagen i ca. 35 minutter.

8

Efter de 35 minutter, så kan du lige teste om kagen har fået nok. Enten med en strikkepind, gaffel eller kødnål.

Der må ikke sidde noget på pinden.

9

Lad kagen køle af i formen i 15 minutter og ta den derefter ud og lad den køle af på en rist.

Topping
10

Pisk fløden med flormelis og citronskal

Når kagen er kold, lægger du flødeskummen op på kagen og glatter det ud. Jeg kan godt lide man kan se lidt af kagen, men det er jo helt op til dig.

Pynt med friske bær og muligvis lidt frysetørret frugt.

Jordbær/hindbærkage med flødeskum