Forfattermaria
Bedømmelse

Min version af et stjerneskud, med stegt laks, rejer, asparges, en anderledes thousand island dressing og rugbrød. Til 2 personer

Lakseskud fra gastroulven med rugbrød, laks, rejer og asparges
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsKoge/bage tid 15 minsTotal tid25 mins
Thousand island
Øvrige ting
Lidt om denne opskrift
1

Denne opskrift er til 2 personer

Jeg elsker et godt stjerneskud, men for mig kan det godt blive for meget med den stegte fiskefilet. Derfor tænkte jeg at jeg kunne lave en version med laks, hvor vi får lidt flere grønsager ind i retten og hvor man får et stykke stegt laks. Det blev til dette lakseskud 🙂

Denne ret kan bruges både til frokost og aftensmad. Hvis du bruger denne ret til frokost, så ville det måske være en god ide at skære lidt ned på fisken. For det er en stor portion, som måske vil fylde for meget til frokost.

Jeg håber du vil nyde denne ret.

Thousand island dressing
2

Start med at hakke æbler, drueagurk i meget små tern... Eller så små som du gider 🙂

3

Kom æbler og drueagurker i en skål og tilsæt de andre ingredienser. Smag den til, som du gerne vil have den. Husk den må gerne være lidt sur, da mange af de andre ting er søde

De øvrige elementer
4

Rist rugbrødet på en brødrister

Sæt en gryde over med kogende vand på fuld blus

Dræn rejerne og skyl dem, så de er klar 🙂

Ta rucolaen ud af pakken - vask og tør den godt

Fjern den træede ende af aspargesen, vask dem og sæt dem til side

Skær det halve løg i tynde skiver

Sæt en pande over og varm den op ved fuld varme.

5

Når panden er varm, så læg en klat smør på panden og lad den smelte.

Hvis din laks har skind på, så steg fisken med skinsiden nedad

Læg fisken på panden og lad være med at røre den, indtil du kan se den er stegt halvt igennem. Det tager ca. 3-4 minutter

Kom aspargesene i kogevandet, sammen med en god mængde salt 🙂 De skal koge ca. 3 minutter

Når fisken er stegt halv igennem, så vend laksen. Lad den stege i 1 minut derefter skal du slukke for panden og fjerne den fra varmen. Lad fisken hvile til den skal bruges.

Ta aspargesene op af vandet og dryp dem af.

Anretning
6

Ta det ristet brød og kom det på tallerkenen

Læg lidt dressing ovenpå rugbrødet, herefter kommes rucolaen på

Kom laksen og rejerne op på rucolaen.

Læg lidt dressing op på laksen og læg aspargesen på

Pynt med rødløg og dild

Nyd retten og velbekomme

Ingredients

Thousand island
Øvrige ting

Directions

Lidt om denne opskrift
1

Denne opskrift er til 2 personer

Jeg elsker et godt stjerneskud, men for mig kan det godt blive for meget med den stegte fiskefilet. Derfor tænkte jeg at jeg kunne lave en version med laks, hvor vi får lidt flere grønsager ind i retten og hvor man får et stykke stegt laks. Det blev til dette lakseskud 🙂

Denne ret kan bruges både til frokost og aftensmad. Hvis du bruger denne ret til frokost, så ville det måske være en god ide at skære lidt ned på fisken. For det er en stor portion, som måske vil fylde for meget til frokost.

Jeg håber du vil nyde denne ret.

Thousand island dressing
2

Start med at hakke æbler, drueagurk i meget små tern... Eller så små som du gider 🙂

3

Kom æbler og drueagurker i en skål og tilsæt de andre ingredienser. Smag den til, som du gerne vil have den. Husk den må gerne være lidt sur, da mange af de andre ting er søde

De øvrige elementer
4

Rist rugbrødet på en brødrister

Sæt en gryde over med kogende vand på fuld blus

Dræn rejerne og skyl dem, så de er klar 🙂

Ta rucolaen ud af pakken - vask og tør den godt

Fjern den træede ende af aspargesen, vask dem og sæt dem til side

Skær det halve løg i tynde skiver

Sæt en pande over og varm den op ved fuld varme.

5

Når panden er varm, så læg en klat smør på panden og lad den smelte.

Hvis din laks har skind på, så steg fisken med skinsiden nedad

Læg fisken på panden og lad være med at røre den, indtil du kan se den er stegt halvt igennem. Det tager ca. 3-4 minutter

Kom aspargesene i kogevandet, sammen med en god mængde salt 🙂 De skal koge ca. 3 minutter

Når fisken er stegt halv igennem, så vend laksen. Lad den stege i 1 minut derefter skal du slukke for panden og fjerne den fra varmen. Lad fisken hvile til den skal bruges.

Ta aspargesene op af vandet og dryp dem af.

Anretning
6

Ta det ristet brød og kom det på tallerkenen

Læg lidt dressing ovenpå rugbrødet, herefter kommes rucolaen på

Kom laksen og rejerne op på rucolaen.

Læg lidt dressing op på laksen og læg aspargesen på

Pynt med rødløg og dild

Nyd retten og velbekomme

Lakseskud