Forfattermaria
Bedømmelse

Bagt græskar med kylling og sennepsdressing er en nem og hurtig ret som ikke kræver meget forberedelse. Denne opskrift er til 2 personer

Bagt græskar med kylling og sennepsdressing GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 20 minutterTotal25 minutter
Til 2 personer
Associationer til en helt anden ret - men den smager fantastisk
1

Denne opskrift er til 2 personer

Bagt græskar med kylling og sennepsdressing, minder mig i smagen rigtig meget om den gamle ret skidne æg eller "skirn æg" som jeg normalt udtaler det. Det skyldes nok at mange ad ingredienserne er de samme bortsæt fra at der ikke er kartofler i retten og heller ikke ret meget sovs eller rødbeder for den salg skyld. Når du laver sennepsdressingen, så skal den gerne være stærk. Der skal ikke ret meget på tallerkenen og der er mange søde ting, så den skal smage igennem for at skabe balance. Det friske timian er ikke kun til pynt, det er også for at skabe balance

Sådan laver du retten
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Ta din butternut eller hokaido græskar. Halver den og fjern kernerne i den halvdel du skal bruge. Pak resten ind og kom den i køleskabet til en anden ret

Du behøver ikke fjerne skralden på denne grønsag, for dem bliver blød under tilberedningen. Du må gerne men behøver det ikke 🙂

Skær butternut eller hokaido græskaret op i 2 cm tykke skiver, så du får nogle halve cirkler

Læg dem på en bageplade og hæld olien ud over, sammen med salt, peber og 1 tsk tørret timian og vend det hele rundt.

Ta dit kyllingebryst og krydder det med salt, peber og det resterende timian og læg det på en bageplade.

Sæt græskar og kylling i ovnen i ca. 20 minutter alt efter størrelsen på kyllingen

3

Imens skal du lave dressingen

Bland yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber. Det skal virkelig smage af noget

Stil dressingen til side

4

Ca. 10 minutter før kyllingen er færdig

Sæt en pande over for fuld varme

Tilsæt 1 spsk. olie på panden

Slå de to æg ud og skru ned på halv kraft. Lad dem stå indtil der skal serveres

Anretning
5

Ta 2 store spsk. af yoghurt dressing og kør den ud på en cirkel på tallerkenen.

Placer buttenut eller hokaido græskaret ovenpå. Fordel det lidt på tallerkenen

Ta kyllingebrystet og del det i 2. Del herefter hver styk i tre lidt grove stykke

Fordel dem på tallerkenen

Placer spejleægget på toppen og drys med frisk timian, samt frisk kværnet peber og salt

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Til 2 personer

Vejledning

Associationer til en helt anden ret - men den smager fantastisk
1

Denne opskrift er til 2 personer

Bagt græskar med kylling og sennepsdressing, minder mig i smagen rigtig meget om den gamle ret skidne æg eller "skirn æg" som jeg normalt udtaler det. Det skyldes nok at mange ad ingredienserne er de samme bortsæt fra at der ikke er kartofler i retten og heller ikke ret meget sovs eller rødbeder for den salg skyld. Når du laver sennepsdressingen, så skal den gerne være stærk. Der skal ikke ret meget på tallerkenen og der er mange søde ting, så den skal smage igennem for at skabe balance. Det friske timian er ikke kun til pynt, det er også for at skabe balance

Sådan laver du retten
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Ta din butternut eller hokaido græskar. Halver den og fjern kernerne i den halvdel du skal bruge. Pak resten ind og kom den i køleskabet til en anden ret

Du behøver ikke fjerne skralden på denne grønsag, for dem bliver blød under tilberedningen. Du må gerne men behøver det ikke 🙂

Skær butternut eller hokaido græskaret op i 2 cm tykke skiver, så du får nogle halve cirkler

Læg dem på en bageplade og hæld olien ud over, sammen med salt, peber og 1 tsk tørret timian og vend det hele rundt.

Ta dit kyllingebryst og krydder det med salt, peber og det resterende timian og læg det på en bageplade.

Sæt græskar og kylling i ovnen i ca. 20 minutter alt efter størrelsen på kyllingen

3

Imens skal du lave dressingen

Bland yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber. Det skal virkelig smage af noget

Stil dressingen til side

4

Ca. 10 minutter før kyllingen er færdig

Sæt en pande over for fuld varme

Tilsæt 1 spsk. olie på panden

Slå de to æg ud og skru ned på halv kraft. Lad dem stå indtil der skal serveres

Anretning
5

Ta 2 store spsk. af yoghurt dressing og kør den ud på en cirkel på tallerkenen.

Placer buttenut eller hokaido græskaret ovenpå. Fordel det lidt på tallerkenen

Ta kyllingebrystet og del det i 2. Del herefter hver styk i tre lidt grove stykke

Fordel dem på tallerkenen

Placer spejleægget på toppen og drys med frisk timian, samt frisk kværnet peber og salt

Velbekomme 🙂

Bagt græskar med kylling og sennepsdressing