Forfattermaria
Bedømmelse

Gratineret spaghetti er en gammel familieret, som på mange måder ikke lever op til en sund kost. Men den smager godt. Prøv opskriften her

Gratineret spaghetti - familie opskrift fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 15 minutterKogetid/Bagetid 30 minutterTotal45 minutter
Til 4 personer
Tomatsovs
Til gratinering
Gratineret spaghetti er en gammel ret fra mit barndomshjem
1

Denne opskrift er til 4 personer

Selvom vi lever overvejende sundt herhjemme, så en gange imellem så kommer de retter op som jeg har fået i barndommen og det er ikke dem alle der er lige sunde. Den en af dem er denne her gratineret spaghetti. Jeg har mange minder med denne ret, det var ofte noget vi fik om fredag. Fredag var tit pastadag hjemme hos os. Der er noget hyggeligt over denne ret og den er nem at lave i forvejen hvis man vil det, så den bare skal i ovnen

Hvis man vil kan man sagtens lave retten i en sundere version, som du kan se i ingredienslisten. Derved får man flere proteiner ind og knap så mange kalorier, men prøv den i den originale version der er den også god og igen meget handler om mængde. 🙂

God fornøjelse med opskriften og glem ikke at smide en kommentar.

Sådan laver du retten
2

Start med at sætte en gryde over med vand på fuld blus

Afvej pasta, så det er klar

3

Mens vandet kommet til at koge, så kan du hakke løg og hvidløg fint

4

Når vandet er klar, så salt det godt. Ca. 10 gram salt pr. liter vand.

Ja jeg ved godt det er meget men du skal jo ikke drikke vandet, det skal bare give smag til pastaen

Kom pastaen i vandet og kog pastaen ca. 2 minutter under det der står på pakken, omkring 9-10 minutter. De tilbereder jo videre i ovnen

5

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Tomatsovs
6

Find en gryde til sovs og sæt den over for fuld varme

Kom olivenolie, løg, hvidløg, timian, oregano ned i gryden og lad løgene blive blanke.. Det tager ca. 2-3 minutter

Kom den hakket tomat, sukker og salt og peber ved og lad sovsen koge til pastaen er færdig

Pølserne og ærter
7

Skær pølserne i 1,5 cm stykker og kom dem op i et ovnfast fad

8

Vej de frosne ærter af og kom dem op til pølserne

Pastaen
9

Når pastaen er kogt, så skal den drænes og hældes op i det ovnfaste fad til pølserne og ærterne

Ta en ske og bland de tre ting godt sammen

Tomatsovsen
10

Smag sovsen godt til. Den skal gerne være lidt for pebret og lidt for salt, for pastaen og fløden stjæler noget af smagen

Hæld den over pasta, pølser og ærteblandingen

Gratinering
11

Hæld fløden over retten og fordel den lidt, så det hele får

Kom retten i ovnen i 30 minutter og så er den klar til at spise

Velbekomme 🙂

TIP
12

Hvis du vil kan du altid lave en salat af iceberg, tomat, agurk og løg til med en olie eddike dressing. Det smager altid godt

Ingredienser

Til 4 personer
Tomatsovs
Til gratinering

Vejledning

Gratineret spaghetti er en gammel ret fra mit barndomshjem
1

Denne opskrift er til 4 personer

Selvom vi lever overvejende sundt herhjemme, så en gange imellem så kommer de retter op som jeg har fået i barndommen og det er ikke dem alle der er lige sunde. Den en af dem er denne her gratineret spaghetti. Jeg har mange minder med denne ret, det var ofte noget vi fik om fredag. Fredag var tit pastadag hjemme hos os. Der er noget hyggeligt over denne ret og den er nem at lave i forvejen hvis man vil det, så den bare skal i ovnen

Hvis man vil kan man sagtens lave retten i en sundere version, som du kan se i ingredienslisten. Derved får man flere proteiner ind og knap så mange kalorier, men prøv den i den originale version der er den også god og igen meget handler om mængde. 🙂

God fornøjelse med opskriften og glem ikke at smide en kommentar.

Sådan laver du retten
2

Start med at sætte en gryde over med vand på fuld blus

Afvej pasta, så det er klar

3

Mens vandet kommet til at koge, så kan du hakke løg og hvidløg fint

4

Når vandet er klar, så salt det godt. Ca. 10 gram salt pr. liter vand.

Ja jeg ved godt det er meget men du skal jo ikke drikke vandet, det skal bare give smag til pastaen

Kom pastaen i vandet og kog pastaen ca. 2 minutter under det der står på pakken, omkring 9-10 minutter. De tilbereder jo videre i ovnen

5

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Tomatsovs
6

Find en gryde til sovs og sæt den over for fuld varme

Kom olivenolie, løg, hvidløg, timian, oregano ned i gryden og lad løgene blive blanke.. Det tager ca. 2-3 minutter

Kom den hakket tomat, sukker og salt og peber ved og lad sovsen koge til pastaen er færdig

Pølserne og ærter
7

Skær pølserne i 1,5 cm stykker og kom dem op i et ovnfast fad

8

Vej de frosne ærter af og kom dem op til pølserne

Pastaen
9

Når pastaen er kogt, så skal den drænes og hældes op i det ovnfaste fad til pølserne og ærterne

Ta en ske og bland de tre ting godt sammen

Tomatsovsen
10

Smag sovsen godt til. Den skal gerne være lidt for pebret og lidt for salt, for pastaen og fløden stjæler noget af smagen

Hæld den over pasta, pølser og ærteblandingen

Gratinering
11

Hæld fløden over retten og fordel den lidt, så det hele får

Kom retten i ovnen i 30 minutter og så er den klar til at spise

Velbekomme 🙂

TIP
12

Hvis du vil kan du altid lave en salat af iceberg, tomat, agurk og løg til med en olie eddike dressing. Det smager altid godt

Gratineret spaghetti