Forfattermaria
Bedømmelse

Mochachoko cheescake er en fantastisk dessert som er så fuld af smag at man ikke kan spise store portioner. Så på en måde så er det en god kage hvis man gerne vil have noget sødt og samtidig tabe sig. For du kan ikke spise meget. Denne kage er til 12-14 personer

Mochachoko cheescake fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 20 minutterKogetid/Bagetid 1 hr 10 minutterTotal1 hr 30 minutter
Til 12-14 personer
Bunden
Til fyldet
Pynt
1

Denne kage er til 12-14 personer

Jeg elsker simpelthen denne mochachoko cheescake. Der er så meget smag i den og så er den så syndig at spise til trods for at man ofte ikke kan spise ret meget af den. Jeg elsker blandingen af kaffe (også selvom jeg altid drikker te) og chokolade. Man behøver ikke de friske hindbær på toppen, men de giver en dejlig balance og så ser det også godt ud. Det er en nem kage at lave, den tager bare lidt tid og der er ikke mange fald grupper. Prøv den og smid gerne en kommentar om hvad du synes om den.

OBS. Denne kage skal laves dagen før den skal bruges, da den gerne skal køle af i formen natten over.

Bunden
2

Smelt smørret og lad det køle lidt af

Knus kiksene enten i en food processor eller i en pose med en køkkenrulle

Hæld de to ingredienser sammen og mix det godt.

Ta en 23 cm springform og smør den med lidt smør

Hæld kikseblandingen ned i formen og pres den ned med bagsiden af en ske eller med fingrene. Der må gerne komme lidt op af kanterne hvis du kan

3

Sæt springformen i køleskabet og lad bunden sætte sig i 10 minutter

Tænd imens din ovn på 150 grader

Efter de 10 minutter og ovnen er varm bages bunden i 10 minutter.

Ta bunden ud, og lad den køle af mens du laver fyldet

Lad ovnen være tændt

Fyldet
4

Opløs instant kaffen i det varme vand og sæt det til side

5

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den enten over et vandbad eller i en mikroovnen til den er lind.

Til den til side for at køle let af

6

Hæld flødeost, creme fraiche, sukker, vanilje og æg i enten en røre skål eller en foodprocessor. Du kan også sagtens mikse det i hånden med en håndmikser

7

Ta 450 ml af flødeostemassen fra og hæld det i en skål for sig selv. Tilsæt kaffe blandingen og bland det forsigtigt i.

8

Tilsæt den smeltede chokolade i den resterende flødeostemasse og fold det stille og rolig i med en dejskraber eller ske. Hvis du pisker det i, så vil det skille. Denne masse vil blive meget tykkere end kaffemassen. Så du har ikke gjort noget forkert 🙂

9

Hæld halvdelen af chokoladeostemassen over den bagte kiksebund.

Hæld herefter hele kaffemassen ovenpå

Brug herefter en ske og fordel resten af chokolademassen i små klumper ned i kaffemassen. Så du får dannet et mønster i kagen.

Nu har jeg lavet denne kage en del gange og den bliver aldrig helt ens, så prøv dig frem.

10

Sæt kagen i ovnen og bag den i 1 time ved 150 grader. Den skal kunne bevæge sig lidt når den er færdig.

Sluk for ovnen og sæt en træske i åbningen på ovnlågen og lad kagen køle ned inde i ovnen i 20 minutter

Ta den herefter ud og skær kagen fri i kanten og lad den køle helt af i formen.

Lad kagen stå i formen natten over med lidt husholdningsfilm over inden du fjerne den fra formen næste dag.

Dekoration
11

Fjern kagen fra formen med en kagespade og placer den på et kagefad.

Byg et lille tårn af de friske hindbær og pynt med citronmelisse

Hvis kagen ikke skulle blive spist, så kan de sagtens stå i flere dage. Den skal bare dækkes til.

Håber så meget du vil nyde min mochachoko cheescake... Velbekomme 🙂

Ingredienser

Til 12-14 personer
Bunden
Til fyldet
Pynt

Vejledning

1

Denne kage er til 12-14 personer

Jeg elsker simpelthen denne mochachoko cheescake. Der er så meget smag i den og så er den så syndig at spise til trods for at man ofte ikke kan spise ret meget af den. Jeg elsker blandingen af kaffe (også selvom jeg altid drikker te) og chokolade. Man behøver ikke de friske hindbær på toppen, men de giver en dejlig balance og så ser det også godt ud. Det er en nem kage at lave, den tager bare lidt tid og der er ikke mange fald grupper. Prøv den og smid gerne en kommentar om hvad du synes om den.

OBS. Denne kage skal laves dagen før den skal bruges, da den gerne skal køle af i formen natten over.

Bunden
2

Smelt smørret og lad det køle lidt af

Knus kiksene enten i en food processor eller i en pose med en køkkenrulle

Hæld de to ingredienser sammen og mix det godt.

Ta en 23 cm springform og smør den med lidt smør

Hæld kikseblandingen ned i formen og pres den ned med bagsiden af en ske eller med fingrene. Der må gerne komme lidt op af kanterne hvis du kan

3

Sæt springformen i køleskabet og lad bunden sætte sig i 10 minutter

Tænd imens din ovn på 150 grader

Efter de 10 minutter og ovnen er varm bages bunden i 10 minutter.

Ta bunden ud, og lad den køle af mens du laver fyldet

Lad ovnen være tændt

Fyldet
4

Opløs instant kaffen i det varme vand og sæt det til side

5

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den enten over et vandbad eller i en mikroovnen til den er lind.

Til den til side for at køle let af

6

Hæld flødeost, creme fraiche, sukker, vanilje og æg i enten en røre skål eller en foodprocessor. Du kan også sagtens mikse det i hånden med en håndmikser

7

Ta 450 ml af flødeostemassen fra og hæld det i en skål for sig selv. Tilsæt kaffe blandingen og bland det forsigtigt i.

8

Tilsæt den smeltede chokolade i den resterende flødeostemasse og fold det stille og rolig i med en dejskraber eller ske. Hvis du pisker det i, så vil det skille. Denne masse vil blive meget tykkere end kaffemassen. Så du har ikke gjort noget forkert 🙂

9

Hæld halvdelen af chokoladeostemassen over den bagte kiksebund.

Hæld herefter hele kaffemassen ovenpå

Brug herefter en ske og fordel resten af chokolademassen i små klumper ned i kaffemassen. Så du får dannet et mønster i kagen.

Nu har jeg lavet denne kage en del gange og den bliver aldrig helt ens, så prøv dig frem.

10

Sæt kagen i ovnen og bag den i 1 time ved 150 grader. Den skal kunne bevæge sig lidt når den er færdig.

Sluk for ovnen og sæt en træske i åbningen på ovnlågen og lad kagen køle ned inde i ovnen i 20 minutter

Ta den herefter ud og skær kagen fri i kanten og lad den køle helt af i formen.

Lad kagen stå i formen natten over med lidt husholdningsfilm over inden du fjerne den fra formen næste dag.

Dekoration
11

Fjern kagen fra formen med en kagespade og placer den på et kagefad.

Byg et lille tårn af de friske hindbær og pynt med citronmelisse

Hvis kagen ikke skulle blive spist, så kan de sagtens stå i flere dage. Den skal bare dækkes til.

Håber så meget du vil nyde min mochachoko cheescake... Velbekomme 🙂

Mochachoko cheescake