Forfattermaria
Bedømmelse

Boghvedepandekager med spinatfyld er en lækker ret som kan bruges både til aftensmad og morgenmad. Den indeholder ikke hvedemel, så den er også god til personer som ikke tåler gluten. Denne opskrift er til 4 personer

Boghvedepandekager med spinatfyld Gastroulven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid30 mins
Til 4 personer
Boghvedepandekager
Fyld
Topping
Boghvedepandekager med spinatfyld - et godt alternativ til almindelige pandekager med fyld
1

Denne opskrift er til 4 personer

Denne opskrift kan bruges både til morgenmad, brunch eller aftensmad. Det er ikke en ret der tager lang tid at lave og så er det lækkert og mætter længe. Da jeg startede på denne rejse, var jeg kun vant til kold morgenmad om morgen. Men jeg må nu indrømme at varm morgenmad er bedre for mit system. Det er nemmere for min krop at optage. Boghvedemel er et godt alternativ hvis du er gluten intolerant og for os som også kan tåle det, der smager det også rigtig godt og giver noget andet til retten end almindelig pandekager ville.

Det kræver at man har lidt pander til denne opskrift, men man kan også bruge en gryde til fyldet.

Prøv denne opskrift og skriv hvad du synes 🙂

Boghvedepandekager
2

Pisk alle ingredienserne godt sammen og stil dejen til hvile i 10 minutter

Fyldet
3

Mens dejen hviler

Fjern skallen fra løgene og del hver løg i 8 dele

Rens champignon og skær dem i grove stykker

Vask den friske spinat

Boghvedepandekager
4

Tænd din ovn på 100 grader - så den kan holde dine pandekager varme mens du laver fyldet.

Find en pande på ca. 23 cm

Varm den op med lidt olie eller smør

Bag 8 pandekager og vend dem halvvejs.

Når ovnen er varm, så kom pandekagerne ind i den, så de kan holde sig lune

Hvis du kan styre fyldet samtidig med at du bage pandekager, så kan du sagtens sætte det over samtidig med.

Fyldet
5

Find en pande på ca. 27 cm eller en gryde

Varm den op på fuld blus

Kom smør, timian, løg og champignon på panden og lad det stege indtil champignon er tilberedt. Det tager ca. 5-8 minutter

Spejlæg
6

Sæt en pande over med lidt smør på fuld varme

Slå æggene ud på panden og skrue ned på halv blus.

Lad dem stå i 5-7 minutter til hviden har sat sig

Fyldet
7

Når champignonen er godt tilberedt, så tilsæt den friske spinat, salt og peber og hvis du kan lide det, lidt frisk muskatnød

Lad spinaten stege i 1-2 minutter. Sluk herefter panden

Anretning
8

Ta pandekagerne ud af ovnen

Fyld hver pandekage med 1/8 del af fyldet. Fold hver kant af pandekagen op om fyldet og brug spejlægget som lukning.

Gør det samme med de 7 andre.

Anret dem portionsanrettet (2 til hver) eller på et stort bræt og del dem.

God appetit 🙂

Ingredients

Til 4 personer
Boghvedepandekager
Fyld
Topping

Directions

Boghvedepandekager med spinatfyld - et godt alternativ til almindelige pandekager med fyld
1

Denne opskrift er til 4 personer

Denne opskrift kan bruges både til morgenmad, brunch eller aftensmad. Det er ikke en ret der tager lang tid at lave og så er det lækkert og mætter længe. Da jeg startede på denne rejse, var jeg kun vant til kold morgenmad om morgen. Men jeg må nu indrømme at varm morgenmad er bedre for mit system. Det er nemmere for min krop at optage. Boghvedemel er et godt alternativ hvis du er gluten intolerant og for os som også kan tåle det, der smager det også rigtig godt og giver noget andet til retten end almindelig pandekager ville.

Det kræver at man har lidt pander til denne opskrift, men man kan også bruge en gryde til fyldet.

Prøv denne opskrift og skriv hvad du synes 🙂

Boghvedepandekager
2

Pisk alle ingredienserne godt sammen og stil dejen til hvile i 10 minutter

Fyldet
3

Mens dejen hviler

Fjern skallen fra løgene og del hver løg i 8 dele

Rens champignon og skær dem i grove stykker

Vask den friske spinat

Boghvedepandekager
4

Tænd din ovn på 100 grader - så den kan holde dine pandekager varme mens du laver fyldet.

Find en pande på ca. 23 cm

Varm den op med lidt olie eller smør

Bag 8 pandekager og vend dem halvvejs.

Når ovnen er varm, så kom pandekagerne ind i den, så de kan holde sig lune

Hvis du kan styre fyldet samtidig med at du bage pandekager, så kan du sagtens sætte det over samtidig med.

Fyldet
5

Find en pande på ca. 27 cm eller en gryde

Varm den op på fuld blus

Kom smør, timian, løg og champignon på panden og lad det stege indtil champignon er tilberedt. Det tager ca. 5-8 minutter

Spejlæg
6

Sæt en pande over med lidt smør på fuld varme

Slå æggene ud på panden og skrue ned på halv blus.

Lad dem stå i 5-7 minutter til hviden har sat sig

Fyldet
7

Når champignonen er godt tilberedt, så tilsæt den friske spinat, salt og peber og hvis du kan lide det, lidt frisk muskatnød

Lad spinaten stege i 1-2 minutter. Sluk herefter panden

Anretning
8

Ta pandekagerne ud af ovnen

Fyld hver pandekage med 1/8 del af fyldet. Fold hver kant af pandekagen op om fyldet og brug spejlægget som lukning.

Gør det samme med de 7 andre.

Anret dem portionsanrettet (2 til hver) eller på et stort bræt og del dem.

God appetit 🙂

Boghvedepandekager med spinatfyld