Forfattermaria
Bedømmelse

Grønkålslagsagne med en masse grønkål og en masse smag. Opskriften her er til 6 personer og den kan sagtens bruges i madpakken også

Grønkålslagsagne fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 30 minutterKogetid/Bagetid 35 minutterTotal1 hr 5 minutter
Til 6 personer
Få mere grønt og mindre kød
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg er overhovedet ikke modstander af kød, men skal man kigge på et vægttab så er det bedre at man får flere grønsager ind fra kød og man så supplerer med proteiner fra andre kilder. Her er det fra osten bl.a. Vegetar retter kan sagtens smage godt, men de skal bare have noget smag bygget ind i sig.. krydderier, salt og peber. I denne opskrift har jeg brugt en af mine favorit grønsager grønkål. Den må ikke få for meget tilberedning i sovsen, da den også skal i ovnen. Grønkålen giver en masse at tygge på, som gør at man blive hurtig mæt. Det er klart en fordel

Sådan laver du grønkålslagsagne
2

Start med at finde en stor gryde

Rens og snit løg, porrer og hvidløg i skiver

Varm din gryde op for fuld varme

Når gryden er varm, så tilsætter du smør, timian, løg, porre og hvidløg... Husk at skrue ned på halvt blus og krydder med salt og peber. Det må ikke tage for meget farve, det skal bare falde sammen

3

Når det hele er blevet blødt, tilsæt så melet ned i løg og porrerne.

Skrue gerne lidt op og lad melet riste godt af i nogle minutter. Gør du ikke dette så vil du få en melet sovs 🙂

4

Tilsæt mælken og spæd til med vand indtil den har den rigtige tykkelse for dig og tilsæt bouillonterningerne. Den må ikke være alt for tyk, da pastapladerne også suger en del af væsken.

Smag sovsen til med friskrevet muskatnød, citronskal samt salt og peber.

Lad det hele koge i 5-8 minutter

5

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

6

Rib, vask og hak imens grønkålen i grove stykker

Ta sovsen af varmen og kom grønkålen i og lad den trække i 2-3 minutter. Så den lige bliver lidt blød.

Smag sovsen til en sidste gang med salt, peber, citron, timian og muskat. Den skal smage af noget, for pastapladerne tager en del af smagen

7

Nu skal du til at bygge din lasagne 🙂

Start med lidt sovs i bunden af et ovnfastfad. Læg herefter pastaplader, sovs, pasta osv... slut af med sovs på toppen

Dræn væsken væk fra de friske mozzarella kugler og skær dem i tynde skiver, som fordeles ovenpå lasagnen.

8

Kom det hele i ovnen i 30 minutter

Når lasagnen er dejlig gyldenbrun, tages den ud af ovnen og lad den trække 5 minutter.

Anretning
9

Der er ikke så mange kønne måder at anrette det her på... Det er comfort food slut 🙂

Du må gerne spise denne lasagne med en salat til f.eks. en med grønkål for at blive i temaet, men en god spidskålssalat kan også være godt. Jeg har nogle ideer til salater her på siden og ellers så ved jeg at der er mange af mine med bloggere som laver nogle der også er fantastiske.

Ingredienser

Til 6 personer

Vejledning

Få mere grønt og mindre kød
1

Denne opskrift er til 6 personer

Jeg er overhovedet ikke modstander af kød, men skal man kigge på et vægttab så er det bedre at man får flere grønsager ind fra kød og man så supplerer med proteiner fra andre kilder. Her er det fra osten bl.a. Vegetar retter kan sagtens smage godt, men de skal bare have noget smag bygget ind i sig.. krydderier, salt og peber. I denne opskrift har jeg brugt en af mine favorit grønsager grønkål. Den må ikke få for meget tilberedning i sovsen, da den også skal i ovnen. Grønkålen giver en masse at tygge på, som gør at man blive hurtig mæt. Det er klart en fordel

Sådan laver du grønkålslagsagne
2

Start med at finde en stor gryde

Rens og snit løg, porrer og hvidløg i skiver

Varm din gryde op for fuld varme

Når gryden er varm, så tilsætter du smør, timian, løg, porre og hvidløg... Husk at skrue ned på halvt blus og krydder med salt og peber. Det må ikke tage for meget farve, det skal bare falde sammen

3

Når det hele er blevet blødt, tilsæt så melet ned i løg og porrerne.

Skrue gerne lidt op og lad melet riste godt af i nogle minutter. Gør du ikke dette så vil du få en melet sovs 🙂

4

Tilsæt mælken og spæd til med vand indtil den har den rigtige tykkelse for dig og tilsæt bouillonterningerne. Den må ikke være alt for tyk, da pastapladerne også suger en del af væsken.

Smag sovsen til med friskrevet muskatnød, citronskal samt salt og peber.

Lad det hele koge i 5-8 minutter

5

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

6

Rib, vask og hak imens grønkålen i grove stykker

Ta sovsen af varmen og kom grønkålen i og lad den trække i 2-3 minutter. Så den lige bliver lidt blød.

Smag sovsen til en sidste gang med salt, peber, citron, timian og muskat. Den skal smage af noget, for pastapladerne tager en del af smagen

7

Nu skal du til at bygge din lasagne 🙂

Start med lidt sovs i bunden af et ovnfastfad. Læg herefter pastaplader, sovs, pasta osv... slut af med sovs på toppen

Dræn væsken væk fra de friske mozzarella kugler og skær dem i tynde skiver, som fordeles ovenpå lasagnen.

8

Kom det hele i ovnen i 30 minutter

Når lasagnen er dejlig gyldenbrun, tages den ud af ovnen og lad den trække 5 minutter.

Anretning
9

Der er ikke så mange kønne måder at anrette det her på... Det er comfort food slut 🙂

Du må gerne spise denne lasagne med en salat til f.eks. en med grønkål for at blive i temaet, men en god spidskålssalat kan også være godt. Jeg har nogle ideer til salater her på siden og ellers så ved jeg at der er mange af mine med bloggere som laver nogle der også er fantastiske.

Grønkålslagsagne