Forfattermaria
Bedømmelse

Wok med sojamarineret laks er en lækker ret med toner fra soja, ponzu og jordnøddeolie som kan få en i feriestemning. Let at lave til 4 personer

Wok med sojamarineret laks nem og sund aftensmad fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 3 timerKogetid/Bagetid 15 minutterTotal3 timer 15 minutter
Laks til 4 personer
Wok til 4 personer
Wok med sojamarineret laks -
1

Denne ret er til 4 personer

Hvis jeg spørger min mand herhjemme hvad han gerne vil spise, så er svaret 8 ud af 10 gange wok 🙂

Wok er en rigtig lækker ting, det går hurtigt, man kan få en masse grønsager i maden og hvis man smager det godt til, så kan det vær himmelsk. Man skal ikke være bange for kalorier i wok, for ja man bruge mere olie i denne type retter. Det som man skal tænke på er at når man bruger olie som marinade til wokken, så bliver den jo ikke varmet kraftig op. Derfor beholder den alle sine gode egenskaber som kroppen har brug for. Hvis der er nogle af de ingredienser jeg bruger, som i ikke er så vilde med i jeres familie eller ikke har hjemme. Så brug noget andet. Det er det gode ved wok 🙂

I denne ret, skal du gerne have gang i flere ting på samme tid. Først skal nudlerne sættes over og derefter skal der gang i wokken. Når nudlerne er færdig skal laksen i gang samtidig med at wokken arbejder. Læs opskriften igennem inden du går i gang, så du er lidt forberedt. Wok mad skal helst være frisk tilberedt og må ikke gerne vente.

God fornøjelse

Laksen - skal gerne marineres i mindst 2 timer før stegning. Gerne i 24 timer hvis det er
2

Ta laksen og læg den op i et fad, som kun er en lille smule større end fisken. Har fadet ikke et tilhørende låg, så kan du dække det med husholdningsfilm.

Snit hvidløget fint og læg det i fadet

Skær citronerne i skiver og dæk fisken med dem

Hæld soja ved fiske, så den er dækket 2/3 del. Der kan gå en del soja til og det skal bare kasseres bagefter, derfor er det vigtigt at fadet ikke er meget større end fiske

Lad laksen trække minimum 2 timer i marinaden i køleskabet, men du kan også lave den aftenen før og lade den trække i 24 timer. Det bliver den kun bedre af 🙂

Wok retten
3

Start med at sætte en gryde over med vand til nudlerne på fuld varme

Skræl og snit imens gulerødderne i aflange skiver. Det gør jeg ved at vinkle kniven så man skærer lidt skrå på guleroden i stedet for lige. Det giver lidt mere for øjet i retten.

Skær peberfrugterne i skiver

Skær hver løg i 8 både

Snit hvidløget i skiver

Afmål alle ingredienserne til marinaden, jordnøddeolie, soja og ponzu. Hæld det sammen og lad det stå klar

Nudler
4

Når gryden til nudlerne koger, så kommes der salt i vandet og nudlerne kommes i

De skal koge ca. 4-5 minutter.

Når de er klar så hæld dem op i et dørslag og kom lidt kold vand over, så de ikke klumper sammen

Wok retten
5

Når nudlerne er i vandet så start en wok op, for fuld varme

Kom jordnøddeolien i

Når den er varm, tilsætter du løg, hvidløg og gulerødder, samt lidt salt, men mest peber

Lad det svitse i 4-5 minutter

Laks
6

Når nudlerne er af varme, så find en pande til din laks og skru helt op for varmen

Kom laksen på, på skindsiden

Lad den stege 3 minutter (alt efter tykkelse)

Vend fisken og lad den stege 1 minut på den anden side og sluk panden og ta den af varmen

Wok retten
7

Kom peberfrugten i wokken, lad det svitse 1 minut

Kom nudler og marinade ved og vend det hele godt rundt. Så nudlerne skiller sig ad og blander sig med grønsagerne

Kom 1/2 af spinaten ved og lad det få lidt varme i 1 minut. Vend det rundt

Sluk for wokken og kom resten af spinaten i. Vend det også lidt rundt

Anretning
8

Kom lidt af wokretten i en stor dyb tallerken eller en skål.

Ta skindet af fiske og skær den i passende portioner. Placer herefter laksen ovenpå wokretten

Drys med peanuts

Så er den klar 🙂

Den fulde oplevelse af retten får man hvis man spiser med pinde, men ellers kan en gaffel også bruges 🙂 God appetit

Ingredienser

Laks til 4 personer
Wok til 4 personer

Vejledning

Wok med sojamarineret laks -
1

Denne ret er til 4 personer

Hvis jeg spørger min mand herhjemme hvad han gerne vil spise, så er svaret 8 ud af 10 gange wok 🙂

Wok er en rigtig lækker ting, det går hurtigt, man kan få en masse grønsager i maden og hvis man smager det godt til, så kan det vær himmelsk. Man skal ikke være bange for kalorier i wok, for ja man bruge mere olie i denne type retter. Det som man skal tænke på er at når man bruger olie som marinade til wokken, så bliver den jo ikke varmet kraftig op. Derfor beholder den alle sine gode egenskaber som kroppen har brug for. Hvis der er nogle af de ingredienser jeg bruger, som i ikke er så vilde med i jeres familie eller ikke har hjemme. Så brug noget andet. Det er det gode ved wok 🙂

I denne ret, skal du gerne have gang i flere ting på samme tid. Først skal nudlerne sættes over og derefter skal der gang i wokken. Når nudlerne er færdig skal laksen i gang samtidig med at wokken arbejder. Læs opskriften igennem inden du går i gang, så du er lidt forberedt. Wok mad skal helst være frisk tilberedt og må ikke gerne vente.

God fornøjelse

Laksen - skal gerne marineres i mindst 2 timer før stegning. Gerne i 24 timer hvis det er
2

Ta laksen og læg den op i et fad, som kun er en lille smule større end fisken. Har fadet ikke et tilhørende låg, så kan du dække det med husholdningsfilm.

Snit hvidløget fint og læg det i fadet

Skær citronerne i skiver og dæk fisken med dem

Hæld soja ved fiske, så den er dækket 2/3 del. Der kan gå en del soja til og det skal bare kasseres bagefter, derfor er det vigtigt at fadet ikke er meget større end fiske

Lad laksen trække minimum 2 timer i marinaden i køleskabet, men du kan også lave den aftenen før og lade den trække i 24 timer. Det bliver den kun bedre af 🙂

Wok retten
3

Start med at sætte en gryde over med vand til nudlerne på fuld varme

Skræl og snit imens gulerødderne i aflange skiver. Det gør jeg ved at vinkle kniven så man skærer lidt skrå på guleroden i stedet for lige. Det giver lidt mere for øjet i retten.

Skær peberfrugterne i skiver

Skær hver løg i 8 både

Snit hvidløget i skiver

Afmål alle ingredienserne til marinaden, jordnøddeolie, soja og ponzu. Hæld det sammen og lad det stå klar

Nudler
4

Når gryden til nudlerne koger, så kommes der salt i vandet og nudlerne kommes i

De skal koge ca. 4-5 minutter.

Når de er klar så hæld dem op i et dørslag og kom lidt kold vand over, så de ikke klumper sammen

Wok retten
5

Når nudlerne er i vandet så start en wok op, for fuld varme

Kom jordnøddeolien i

Når den er varm, tilsætter du løg, hvidløg og gulerødder, samt lidt salt, men mest peber

Lad det svitse i 4-5 minutter

Laks
6

Når nudlerne er af varme, så find en pande til din laks og skru helt op for varmen

Kom laksen på, på skindsiden

Lad den stege 3 minutter (alt efter tykkelse)

Vend fisken og lad den stege 1 minut på den anden side og sluk panden og ta den af varmen

Wok retten
7

Kom peberfrugten i wokken, lad det svitse 1 minut

Kom nudler og marinade ved og vend det hele godt rundt. Så nudlerne skiller sig ad og blander sig med grønsagerne

Kom 1/2 af spinaten ved og lad det få lidt varme i 1 minut. Vend det rundt

Sluk for wokken og kom resten af spinaten i. Vend det også lidt rundt

Anretning
8

Kom lidt af wokretten i en stor dyb tallerken eller en skål.

Ta skindet af fiske og skær den i passende portioner. Placer herefter laksen ovenpå wokretten

Drys med peanuts

Så er den klar 🙂

Den fulde oplevelse af retten får man hvis man spiser med pinde, men ellers kan en gaffel også bruges 🙂 God appetit

Wok med sojamarineret laks