Forfattermaria
Bedømmelse

Bagt aubergine med hakket oksekød er en let krydret ret, som er god i hverdagen. Da den ikke tager ret lang tid at lave, men en masse god smag. Denne opskrift er til 4 personer

Bagt aubergine med hakket oksekød - aftenmad til familien og vægttab fra GastroUlven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 25 minutterTotal30 minutter
Til 4 personer
Spinatsalat
Let og krydret ret i en travl hverdag
1

Denne ret er til 4 personer.

I denne ret får du primært kød og grønsager ikke så meget andet ud over en lille smule ost. Derved så er retten rigtig god for dit blodsukker og samtidig er den let at lave. Ved denne ret lader vi ovnen arbejde for os med auberginerne, mens vi laver kødet. Derved sparer du tid i køkkenet. I denne opskrift bruger jeg mange krydderier, men de er god balanceret, for at give dig meget smag hurtigt. Vil dog sige at det er nødvendigt at du får spinaten til med den syrlige dressing, for at skabe balance i retten.

Prøv bagt aubergine med hakket oksekød og skriv til mig hvad du synes 🙂 Glæder mig til at høre fra dig.

Aubergine
2

Start din ovn op på 200 grader

Del auberginerne og kryds dem med en kniv. Du må bare ikke skære helt igennem 🙂

Fordel olivenolien ud over auberginerne og drys med salt og peber

Når ovnen er varm, så kom auberginerne ind i 17-18 minutter.

Kød
3

Find en panden er gryde og tænd helt op for varmen

Kom krydderierne på panden/gryden og lad dem stege 1 minut

Tilsæt 1 spsk. olivenolie og kom det hakket oksekød på. Lad det stege 5 minutter

4

Hak imens løg og hvidløg i små tern

Kom dem ned til kødet og lad det hele stege ved fuld varm i 3-4 minutter Krydder med salt og peber. Kødet skal gerne få en god mørk skorpe.

Tilsæt de hakket tomater og lad det koge ved høj varme 5-6 minutter

Auberginer
5

Se til dine auberginer og er de blevet gyldenbrune på toppen og du kan se de er tilberedt, så skal de ud

Skrab 2/3 del af auberginekødet ud og kom det op til kødet/tomatsovsen. Vend det rundt i sovsen.

Samling inden det skal i ovnen
6

Smag fyldet til med salt og og peber.

Fyld auberginerne op med oksekødet.

Dræn og skær mozzarella kugler i tynde skiver

Fordel osten ovenpå kødet og kom det hele i ovnen i 5-7 minutter til osten begynder at tage farve

Spinaten
7

Imens kan du lave spinaten

Hvis du bruge baby spinat, så vask det og kom det op i en skål. Bruger du store spinatblade, så skær det lidt i stykke med en kniv i spiselige stykker.

Hæld olie og eddike, samt kværn salt og peber udover

Vend det hele godt rundt

Anretning
8

Kom to halve auberginer op på en tallerken

Kom en god portion spinat op ved siden af

Så er der mad 🙂

Ingredienser

Til 4 personer
Spinatsalat

Vejledning

Let og krydret ret i en travl hverdag
1

Denne ret er til 4 personer.

I denne ret får du primært kød og grønsager ikke så meget andet ud over en lille smule ost. Derved så er retten rigtig god for dit blodsukker og samtidig er den let at lave. Ved denne ret lader vi ovnen arbejde for os med auberginerne, mens vi laver kødet. Derved sparer du tid i køkkenet. I denne opskrift bruger jeg mange krydderier, men de er god balanceret, for at give dig meget smag hurtigt. Vil dog sige at det er nødvendigt at du får spinaten til med den syrlige dressing, for at skabe balance i retten.

Prøv bagt aubergine med hakket oksekød og skriv til mig hvad du synes 🙂 Glæder mig til at høre fra dig.

Aubergine
2

Start din ovn op på 200 grader

Del auberginerne og kryds dem med en kniv. Du må bare ikke skære helt igennem 🙂

Fordel olivenolien ud over auberginerne og drys med salt og peber

Når ovnen er varm, så kom auberginerne ind i 17-18 minutter.

Kød
3

Find en panden er gryde og tænd helt op for varmen

Kom krydderierne på panden/gryden og lad dem stege 1 minut

Tilsæt 1 spsk. olivenolie og kom det hakket oksekød på. Lad det stege 5 minutter

4

Hak imens løg og hvidløg i små tern

Kom dem ned til kødet og lad det hele stege ved fuld varm i 3-4 minutter Krydder med salt og peber. Kødet skal gerne få en god mørk skorpe.

Tilsæt de hakket tomater og lad det koge ved høj varme 5-6 minutter

Auberginer
5

Se til dine auberginer og er de blevet gyldenbrune på toppen og du kan se de er tilberedt, så skal de ud

Skrab 2/3 del af auberginekødet ud og kom det op til kødet/tomatsovsen. Vend det rundt i sovsen.

Samling inden det skal i ovnen
6

Smag fyldet til med salt og og peber.

Fyld auberginerne op med oksekødet.

Dræn og skær mozzarella kugler i tynde skiver

Fordel osten ovenpå kødet og kom det hele i ovnen i 5-7 minutter til osten begynder at tage farve

Spinaten
7

Imens kan du lave spinaten

Hvis du bruge baby spinat, så vask det og kom det op i en skål. Bruger du store spinatblade, så skær det lidt i stykke med en kniv i spiselige stykker.

Hæld olie og eddike, samt kværn salt og peber udover

Vend det hele godt rundt

Anretning
8

Kom to halve auberginer op på en tallerken

Kom en god portion spinat op ved siden af

Så er der mad 🙂

Bagt aubergine med hakket oksekød