Forfattermaria
Bedømmelse

Frittata med skinke, løg, grønkål og ost er allround mad og kan bruges til alle måltider. Prøv denne opskrift, lækker, sund og syndig på samme tid

Frittata med skinke, løg, grønkål og ost - GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time10 minsKoge/bage tid 15 minsTotal tid25 mins
Denne ret hele dagen
1

Denne opskrift er til 4 personer

Frittata er en hurtig ting at bikse sammen og har du ikke lige de her grønsager i køleskabet. Så tilsæt noget andet. Du vil efterhånden finde rigtig mange forskellige opskrifter herinde på siden. For man kan næsten tilsætte alt i denne ret.

Æg er en af de ting der er godt at spise når man gerne vil tabe sig. Kalorie indholdet er rimeligt lavt, der er høj protein og det mætter godt, Jeg vil en hver tid anbefale at har man lidt plads til det, så få høns selv. Æggene smager meget bedre og man ved hvor de kommer fra og så er høns bare sjove at have. Det bedste af det hele er at der er ikke meget pasning ved høns. Mad og vand og rengøring en gang imellem, så kommer man rigtig langt.

Vil du gerne ned i kalorie indholdet, så lad være med at tilsætte osten... Men vi må jo være ærlig. Det smager jo godt. Jeg bruger altid frisk mozzarella i kugler, fordi det smager bedre og så ved man der ikke er mel på ens ost.

Sådan laver du retten
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

Find en pande på ca. 24 cm. Den kan sagtens være en 27 cm så bliver frittataen bare lavere. Vær sikker på panden kan gå i ovnen.

3

Sæt panden på komfuret og tænd helt op

Når panden er varm, så skru lidt ned igen og tilsæt karry og timian og lad varmen aktivere krydderierne i ca. 2 minutter

Tilsæt smør og lad det smelte

4

Tilsæt skinkestrimlerne, salt og peber og lad skinken stege lidt

5

Imens kan du åbne dåsen med kikærter og dræne vandet fra

Vask, rip og hak groft grønkålen.

Jeg foretrækker at købe stokke af økologisk grønkål. Man kan sagtens hvis det skal gå hurtigt, købe det der er hakket. Men det er tilsat nogle kemikalier, for at få det til at holde længere. Så vil du gerne udgå dette. Så køb og hak det selv

6

Når skinken har fået farve

Så tilsæt grønkålen og lad den stege i 2 minutter

Tilsæt kikærterne og lad dem få varme i ca. 5 minutter

Tilsæt lidt salt og peber

7

Mens grønkålen og kikærterne steger på panden.

Kan du piske æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og peber

Hakke forårsløgene i triller og skære mozzarella ost ud i tynde skiver

8

Tilsæt æggemassen til skinken, grønkålen og kikærterne

Skru med for panden til ca. halv varme og lad æggene sætte sige lidt i bunden

Rør hele tiden op i æggemassen, så man får omsluttet alt fyldet i æggene.

Når der ca. er 20 % flydende æggemasse tilbage i toppen, så tag panden af varmen.

Drys forårsløg og ost over

9

Sæt panden i ovnen i ca. 10-15 minutter

Når den er gyldenbrun ovenpå og du kan se den har sat sig.

Så er den klar til at spise 🙂

God appetit

Ingredients

Directions

Denne ret hele dagen
1

Denne opskrift er til 4 personer

Frittata er en hurtig ting at bikse sammen og har du ikke lige de her grønsager i køleskabet. Så tilsæt noget andet. Du vil efterhånden finde rigtig mange forskellige opskrifter herinde på siden. For man kan næsten tilsætte alt i denne ret.

Æg er en af de ting der er godt at spise når man gerne vil tabe sig. Kalorie indholdet er rimeligt lavt, der er høj protein og det mætter godt, Jeg vil en hver tid anbefale at har man lidt plads til det, så få høns selv. Æggene smager meget bedre og man ved hvor de kommer fra og så er høns bare sjove at have. Det bedste af det hele er at der er ikke meget pasning ved høns. Mad og vand og rengøring en gang imellem, så kommer man rigtig langt.

Vil du gerne ned i kalorie indholdet, så lad være med at tilsætte osten... Men vi må jo være ærlig. Det smager jo godt. Jeg bruger altid frisk mozzarella i kugler, fordi det smager bedre og så ved man der ikke er mel på ens ost.

Sådan laver du retten
2

Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.

Find en pande på ca. 24 cm. Den kan sagtens være en 27 cm så bliver frittataen bare lavere. Vær sikker på panden kan gå i ovnen.

3

Sæt panden på komfuret og tænd helt op

Når panden er varm, så skru lidt ned igen og tilsæt karry og timian og lad varmen aktivere krydderierne i ca. 2 minutter

Tilsæt smør og lad det smelte

4

Tilsæt skinkestrimlerne, salt og peber og lad skinken stege lidt

5

Imens kan du åbne dåsen med kikærter og dræne vandet fra

Vask, rip og hak groft grønkålen.

Jeg foretrækker at købe stokke af økologisk grønkål. Man kan sagtens hvis det skal gå hurtigt, købe det der er hakket. Men det er tilsat nogle kemikalier, for at få det til at holde længere. Så vil du gerne udgå dette. Så køb og hak det selv

6

Når skinken har fået farve

Så tilsæt grønkålen og lad den stege i 2 minutter

Tilsæt kikærterne og lad dem få varme i ca. 5 minutter

Tilsæt lidt salt og peber

7

Mens grønkålen og kikærterne steger på panden.

Kan du piske æggene sammen i en skål sammen med lidt salt og peber

Hakke forårsløgene i triller og skære mozzarella ost ud i tynde skiver

8

Tilsæt æggemassen til skinken, grønkålen og kikærterne

Skru med for panden til ca. halv varme og lad æggene sætte sige lidt i bunden

Rør hele tiden op i æggemassen, så man får omsluttet alt fyldet i æggene.

Når der ca. er 20 % flydende æggemasse tilbage i toppen, så tag panden af varmen.

Drys forårsløg og ost over

9

Sæt panden i ovnen i ca. 10-15 minutter

Når den er gyldenbrun ovenpå og du kan se den har sat sig.

Så er den klar til at spise 🙂

God appetit

Frittata med skinke, løg, grønkål og ost