Forfattermaria
Bedømmelse

Lækker og hurtig aftensmad med meget få ingredienser som mætter.

medister med stuvede hvidkål og kikærter fra GastroUlven
PortionsstørrelsePortion
Prep Time2 minsKoge/bage tid 20 minsTotal tid22 mins
Lækker aftensmad på ingen tid
1

Denne opskrift er beregnet til 4 personer

Jeg må tilstå jeg er ikke så glad for hvidkål, i hvert tilfælde ikke hvis det er udkogt. Derfor har jeg lavet denne version af stuvede hvidkål hvor kålene stadigvæk har noget bid. Jeg bruger muskatnød i denne opskrift. Det er et krydderi, som jeg med tiden har lært at holde af. Må dog sige at jeg stadigvæk ikke er så vilde med muskatnød som er blevet revet.. Det skal være en frisk nød, det synes jeg giver den bedste smag.

Start med at få din medister sat over da det er det der tager længst tid og så kan du gå i gang med hvidkålen.

Sådan gør du
2

Start med at finde en pande og få den sat over højeste varme, når den er varm tilsæt lidt olie og skru ned for temperaturen, til cirka halv blus.

Når olien er varm så tilsæt medisteren. Jeg plejer efter lidt tid at tilsætte lidt smør, så medisteren også har det at stege i. Husk at selvom man bruger smør til stegning, så skal man jo ikke spise det hele. Det er bare med til at give smag.

Stuvede hvidkål
3

Start med at finde en gryde og sætte den over varmen ved fuld blus.

Imens gryden varme, kan du snitte de to hvide løg i halve skiver (del løget over på langs og skær det op i halve skiver/ringe). ca. 3-4 millimeter tyk. Det kommer sig ikke så nøje

Når gryden er varm tilsættes olie og løgene og skru ned for varmen. Løgene skal kun blive bløde, de må ikke begynde at brænde.

4

Imens løgene bliver bløde, kan du snitte hvidkålen

Vej mængden af. Snit kålen i skive på cirka en centimeter.

Når løgene er bløde så skal du tilsætte 2/3 del af hvidkålen og rør rundt i det, så kålen falder lidt sammen. Det tager ca. 5 minutter

Husk at holde øje med din medister og vend den en gang imellem

5

Dræn kikærterne og tilsæt dem i gryden.

Varm det hele igennem i 5 minutter.

Tilsæt resten af kålen, mælken, muskatnød, salt og peber og lad det koge mens du gør maizenaen klar

6

Hæld maizena mel og vand op i glas og rør rundt til der ikke er klumper

Jævn kålblandingen til mælken ligesom omfavner hvidkålen og kikærterne. Lad det lige koge et minut

Fjern det fra varmen og smag til med salt, peber og måske lidt mere muskatnød.

Anretning
7

Ta medisteren af panden og lad den hvile i 2 minutter

Anret kålen og medisteren på tallerkenen... Det kan godt være lidt svært at anrette det her pænt... MEN det smage godt

Velbekomme

Ingredients

Directions

Lækker aftensmad på ingen tid
1

Denne opskrift er beregnet til 4 personer

Jeg må tilstå jeg er ikke så glad for hvidkål, i hvert tilfælde ikke hvis det er udkogt. Derfor har jeg lavet denne version af stuvede hvidkål hvor kålene stadigvæk har noget bid. Jeg bruger muskatnød i denne opskrift. Det er et krydderi, som jeg med tiden har lært at holde af. Må dog sige at jeg stadigvæk ikke er så vilde med muskatnød som er blevet revet.. Det skal være en frisk nød, det synes jeg giver den bedste smag.

Start med at få din medister sat over da det er det der tager længst tid og så kan du gå i gang med hvidkålen.

Sådan gør du
2

Start med at finde en pande og få den sat over højeste varme, når den er varm tilsæt lidt olie og skru ned for temperaturen, til cirka halv blus.

Når olien er varm så tilsæt medisteren. Jeg plejer efter lidt tid at tilsætte lidt smør, så medisteren også har det at stege i. Husk at selvom man bruger smør til stegning, så skal man jo ikke spise det hele. Det er bare med til at give smag.

Stuvede hvidkål
3

Start med at finde en gryde og sætte den over varmen ved fuld blus.

Imens gryden varme, kan du snitte de to hvide løg i halve skiver (del løget over på langs og skær det op i halve skiver/ringe). ca. 3-4 millimeter tyk. Det kommer sig ikke så nøje

Når gryden er varm tilsættes olie og løgene og skru ned for varmen. Løgene skal kun blive bløde, de må ikke begynde at brænde.

4

Imens løgene bliver bløde, kan du snitte hvidkålen

Vej mængden af. Snit kålen i skive på cirka en centimeter.

Når løgene er bløde så skal du tilsætte 2/3 del af hvidkålen og rør rundt i det, så kålen falder lidt sammen. Det tager ca. 5 minutter

Husk at holde øje med din medister og vend den en gang imellem

5

Dræn kikærterne og tilsæt dem i gryden.

Varm det hele igennem i 5 minutter.

Tilsæt resten af kålen, mælken, muskatnød, salt og peber og lad det koge mens du gør maizenaen klar

6

Hæld maizena mel og vand op i glas og rør rundt til der ikke er klumper

Jævn kålblandingen til mælken ligesom omfavner hvidkålen og kikærterne. Lad det lige koge et minut

Fjern det fra varmen og smag til med salt, peber og måske lidt mere muskatnød.

Anretning
7

Ta medisteren af panden og lad den hvile i 2 minutter

Anret kålen og medisteren på tallerkenen... Det kan godt være lidt svært at anrette det her pænt... MEN det smage godt

Velbekomme

Medister med stuvede hvidkål og kikærter