Forfattermaria
Bedømmelse

Græskarlinser med helstegt kylling er en dejlig familieret som mætter meget. Man får en masse smag og grønsager, rigtig god til vægttab og så tager retten kun 55 minutter. Opskriften er til 4 personer

Græskarlinser med helstegt kylling - aftensmad med gastroulven
Portions størrelser 1 Portion
Forberedelsestid 5 minutterKogetid/Bagetid 50 minutterTotal55 minutter
Kylling til 4 personer
Græskarlinser
Frisk mad - det tør siges
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Man snakker altid om fra jord til bord princippet, det må man sige at vi fik i går. Vi havde bøvl med en af vores haner og så var der jo ikke andet for end at smide ham i gryden. Så vi fik kød som var levende 5 timer før han blev spist. Det må vist være det man kalder for frisk kød. Det gode ved denne ret er at den både kan bruges som familie og festret. Da den ser flot ud når den bliver serveret på et fad. Du kan sagtens bruge grønne urter til denne ret, f.eks. koriander, løvstikke, basilikum alternativ persille hvis du vil have lidt mere friskhed.

Bunden af græskar og linser mætter utrolig godt og det giver dig godt med protein, så du er mæt længe efter du har spist. Retten er krydret med spidskommen, kardemomme, kanel, appelsin og andre gode ting. Som gør retten både frisk og sød at spise. Det der tager tiden her er helt klart at stege kyllingen, eller hanen i vores tilfælde. Vil du korte tiden ned så steg et kyllingebryst til i stedet. Så kan du lave retten på 30 minutter.

God fornøjelse

Hanen eller kyllingen
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Rens fuglen grundig under en vandhane og fjern eventuelt fjer der måtte side tilbage på skindet.

Smør den med olivenolie og krydder fuglen både ude og inde med krydderier, salt og peber

Skær appelsinen i 4 stykker og kom den ind i fuglens hulrum. Når du gør det, så er det med til at forhindre at kødet bliver tør og det giver lidt fugt.

Når ovnen er varm, så skru ned på 190 grader. Sæt fuglen ind og lad den stege ca. 50 minutter.

Græskarlinser
3

Når fuglen er i ovnen så kan du starte med grønsagerne.

Skær løgene i mellem fine tern og hvidløg i skiver. Stil det til side

4

Skær butternut squash i tern på ca. 2-3 cm. Det behøver ikke være så nøjagtigt

Stil til side.

Når fuglen har 35 minutter tilbage
5

Start en gryde op på fuld varme med olivenolie.

Når olien er varm, så skru ned til halv blus

Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, kardemomme. Lad løgene blive glasklare, det tager ca. 5 minutter

6

Skrue op for varmen igen. På fuld varme

Tilsæt græskaret, krydder med lidt salt og peber. Lad det stege 2-3 minutter. Rør ikke for meget i det

Riv imens skallen af begge appelsiner ned i retten med et fint rivejern

Pres herefter saften ud

Tilsæt vand, kanelstang og bouillonterning. Lad det koge 5-7 minutter.

7

Tilsæt linserne når fuglen har ca. 15-16 minutter tilbage til den er klar. Lad det småboble.

8

Vask imens aspargesene og bræk den træet ende af der hvor den selv mener det. Skær dem i stykker på ca. 1 cm

Vask og skær forårsløg i triller

Find mandlerne frem

Gør citronen klar

9

Tilsæt aspargesene de sidste 2 minutter.

Smag retten til med salt og peber

Anretning
10

Find et stort fad. Har du ikke det, så anret på tallerkener

Kom græskarlinserne i bunden. Placer den hele fugl ovenpå

Drys med forårsløg og mandler.

Riv citronskallen udover retten og pres herefter saften udover både fugl og linser

Velbekomme 🙂

Ingredienser

Kylling til 4 personer
Græskarlinser

Vejledning

Frisk mad - det tør siges
1

Denne opskrift er til 4 personer.

Man snakker altid om fra jord til bord princippet, det må man sige at vi fik i går. Vi havde bøvl med en af vores haner og så var der jo ikke andet for end at smide ham i gryden. Så vi fik kød som var levende 5 timer før han blev spist. Det må vist være det man kalder for frisk kød. Det gode ved denne ret er at den både kan bruges som familie og festret. Da den ser flot ud når den bliver serveret på et fad. Du kan sagtens bruge grønne urter til denne ret, f.eks. koriander, løvstikke, basilikum alternativ persille hvis du vil have lidt mere friskhed.

Bunden af græskar og linser mætter utrolig godt og det giver dig godt med protein, så du er mæt længe efter du har spist. Retten er krydret med spidskommen, kardemomme, kanel, appelsin og andre gode ting. Som gør retten både frisk og sød at spise. Det der tager tiden her er helt klart at stege kyllingen, eller hanen i vores tilfælde. Vil du korte tiden ned så steg et kyllingebryst til i stedet. Så kan du lave retten på 30 minutter.

God fornøjelse

Hanen eller kyllingen
2

Tænd din ovn på 200 grader varmluft

Rens fuglen grundig under en vandhane og fjern eventuelt fjer der måtte side tilbage på skindet.

Smør den med olivenolie og krydder fuglen både ude og inde med krydderier, salt og peber

Skær appelsinen i 4 stykker og kom den ind i fuglens hulrum. Når du gør det, så er det med til at forhindre at kødet bliver tør og det giver lidt fugt.

Når ovnen er varm, så skru ned på 190 grader. Sæt fuglen ind og lad den stege ca. 50 minutter.

Græskarlinser
3

Når fuglen er i ovnen så kan du starte med grønsagerne.

Skær løgene i mellem fine tern og hvidløg i skiver. Stil det til side

4

Skær butternut squash i tern på ca. 2-3 cm. Det behøver ikke være så nøjagtigt

Stil til side.

Når fuglen har 35 minutter tilbage
5

Start en gryde op på fuld varme med olivenolie.

Når olien er varm, så skru ned til halv blus

Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, kardemomme. Lad løgene blive glasklare, det tager ca. 5 minutter

6

Skrue op for varmen igen. På fuld varme

Tilsæt græskaret, krydder med lidt salt og peber. Lad det stege 2-3 minutter. Rør ikke for meget i det

Riv imens skallen af begge appelsiner ned i retten med et fint rivejern

Pres herefter saften ud

Tilsæt vand, kanelstang og bouillonterning. Lad det koge 5-7 minutter.

7

Tilsæt linserne når fuglen har ca. 15-16 minutter tilbage til den er klar. Lad det småboble.

8

Vask imens aspargesene og bræk den træet ende af der hvor den selv mener det. Skær dem i stykker på ca. 1 cm

Vask og skær forårsløg i triller

Find mandlerne frem

Gør citronen klar

9

Tilsæt aspargesene de sidste 2 minutter.

Smag retten til med salt og peber

Anretning
10

Find et stort fad. Har du ikke det, så anret på tallerkener

Kom græskarlinserne i bunden. Placer den hele fugl ovenpå

Drys med forårsløg og mandler.

Riv citronskallen udover retten og pres herefter saften udover både fugl og linser

Velbekomme 🙂

Græskarlinser med helstegt kylling